Sæson 2019-20 2

2.-HOLDET I C-RÆKKEN

For 2. år i træk spilles der i C-rækken 3 fællesstævner på ligeså mange lørdage, hvor der hver gang spilles 2 runder.

1. runde - Møn 2 - SLS 2:   1½-2½

2. runde - Maribo 5 - SLS 2:  1½-2½

4 match point , mere kan man ikke få i de 2 kampe. 2 ½ mod 1 ½ . Først mod Møn - et hold udelukkende bestående af juniorspillere. Franz kom i problemer og tabte. Lars og Frank vandt. Jeg fik remis i begge kampe. Her bør Frank roses for at spille / kæmpe og endda bruge masser af tid i begge partier. 2 sejre til Frank - tillykke - husk det forpligter i fremtiden.


Anden kamp var mod Maribo 5. Her vandt Franz sit parti - en hårrejsende affære, der bølgede frem og tilbage og med mange tilskuere, der fik en oplevelse af, hvor spændende skak også kan være, når gode og mindre gode træk bliver blandet. Til sidst vandt Franz's kølige overblik.


Tak til holdet for god kampånd.


- Peder

3. runde - SLS 2 - Maribo 4:  1-3

4. runde - SLS 2 - Møn 2:  1½-2½

Den planlagte dobbeltrunde blev sløjfet, da Møn ikke kunne stille hold, og kampene bliver derfor afviklet på "gammeldaws" manér på hverdagsaftener. Kampen mod Møn blev spillet mandag d. 27/1 på udebane, og kampen mod Maribo blev spillet 28/1 på hjemmebane. Det fortæller Peder nærmere om:


Så fik vi spillet mod Møn 2, efter at det var lykkedes at få samlet holdet. Flemming fik lavet en fornuftig åbning, således at de lette officerer ikke stod i vejen på baglinjen. Det så egenligt godt ud, men desværre missede Flemming 2-3 bønder, og så bliver det jo op ad bakke. Franz igen en god åbning med ikke for mange bondetræk. Også her så det fint ud hen ad vejen - hvad der gik galt missede jeg. 0-2.


Så til Frank der tromlede sin modstander, og det hørte vi andre en hel masse om på hjemturen. Flot af Frank. Peder fik trukket en bonde for tidligt frem i 9. træk, slap dog fra det med nogle heldige dækningstræk og tilbød remis i 15. træk, hvilket blev accepteret.


1 ½ - 2 ½ . Tja det er vel ok. Jeg ser fremgang hos Flemming og Franz. Franks gevinster taler for sig selv.


- Peder


Denne gang fik undertegnede lejlighed til at følge 2.-holdets kamp mod storfavoritterne Maribo 4. Maribo var storfavoritter med en forventet score på 3,34. På den baggrund var det en fornøjelse at se, hvordan vores spillere klarede sig fortrinligt i starten af partierne. Peder sad over, så Frank fik fornøjelsen af 1.-brættet mod vores gamle klubkammerat Finn Fjeldhøj. Frank spillede godt, men svinede for meget med bønderne, og det straffes altså i længden. Mere om det senere...


Jeg må give Peder ret i, at Flemming og Franz har forbedret deres spil markant, selvom det ikke ses i deres resultater og rating - endnu! De har samme problem som Frank - det kniber med at passe på småfolket - bønderne. Når man først er bagud med for mange af dem, taber man slutspillet. Medmindre man vinder på fusk... Begge de 2 herrer havde i dagens kamp en forventet score på 0,04. Det kunne man ikke se. Ganske vist tabte Franz som den første, men han kæmpede godt. Flemming stod til at miste en kvalitet, men næste gang, jeg så på partiet, var han stort foran med en dronning for et tårn!!! Og så satte jeg mig ned og fulgte partiet!


Imens tabte Lars på 2.-brættet. Han fik ikke helt sine officerer til at spille sammen. De dækkede ikke hinanden, og pludselig røg en springer, og derfra var det spil til ét mål for Maribos fremadstormende juniorspiller Mathias. Og Frank kæmpede videre med færre og færre bønder. Til sidst tabte Frank vist tålmodigheden, for nu syntes han, det var tid til at ofre springeren for 2 bønder. Nok ikke det smarteste, når man er meget bagud...


Og tilbage til Flemming. Han spillede simpelthen forrygende og trak det ene mestertræk op af ærmet efter det andet. Selv undertegnede måtte erkende, at nogle af hans valg var bedre, end dem jeg havde set. Koncentrationen lyste ud af Flemming, han brugte sin tid, sad på hænderne og overvejede mulighederne grundigt. Og til sidst opgav Flemmings modstander med 1233 i rating! Der var også mat i 2 på det tidspunkt. Fandme flot spillet, Flemming!👍👍👍


Frank forsøgte ihærdigt at finde remisen nede med springer og 3 bønder, men det var Finn for garvet til, så Frank måtte indkassere sit første nederlag i holdturneringen.


Et tab på 1-3 var faktisk temmelig flot!


- Sigurd

5. runde - SLS 2 - Maribo 5:  2-2

6. runde - Maribo 4 - SLS 2:  3-1

Masser af roser til Frank som har scoret 5 point ud af 6 mulige. Det er rigtig godt at se, hvad det kan blive til, når man ikke spiller for hurtigt, men bruger megen tid til hvert spil. Idag gik det ud over Keld C., hvor Frank også passede på sine bønder. Mod Finn Fjelhøj, som vi jo kender, med Franks egne ord: "Jeg smadrede ham".


Lars var oppe mod Kristian Bruun Bjørn, hvor de spillede helt ud - remis. Anden runde mod Mathias, en junior som Lars har det lidt svært med, desværre som sidst 0 point.


Franz mødte først Bøje P, og derefter Peter Christiansen, som begge var en for stor mundfuld, selvom Franz kom godt fra start i begge og også fik lagt tryk på med muligheder. Modstanderne fik dog afværget det værste for så at løbe Franz overende til slut.


Flemming mod Bent L. 2 lige spillere der fik sig en god lang kamp, som til slut endte remis. Anden runde mod Asger P igen med masser af energi og gåpåmod fra Flemming, men denne gang var Asger klar og lod sig ikke snyde - 0 point.


Tak til spillerne på holdet. Det har været spændende at opleve den udvikling, der er sket med de enkelte spillere. Jeg ser frem til næste års holdturnering.


- holdleder Peder .

LINKS

HOLDOPSTILLING

Holdet består af flg. spillere:


1. Peder Skotte

2. Frank Simonsen

3. Lars Møller

4. Franz Mortensen

HOLDLEDER

Peder Skotte

SPILLEDATOER OG STEDER

Lørdag d. 23/11 kl. 10 og 13 i Maribo

Lørdag d. 11/1 kl. 10 og 13 i Stege

Lørdag d. 7/3 kl. 10 og 13 på hjemmebane i Kettinge

TOPSCORER

Frank Simonsen 5/6

ARKIV