Klubmesterskab

KLUBMESTERSKAB

I HURTIGSKAK 2024

1. afdeling, runde 1-2.


Igen i år var tilmeldingen til årets klubmesterskab i hurtigskak ved fremmøde. Ud fra fremmødet besluttedes så turneringsformen. 5 medlemmer dukkede op, yderligere 2 spillede udsat parti fra det "store" klubmesterskab og ville også være med, og endelig havde Henning tilkendegivet, at han gerne ville deltage, men blot ikke kunne denne aften. Så var vi jo 8 spillere og kunne spille alle mod alle.


Lodtrækningen blev foretaget og så i gang. Da vi kun var 5, der kunne spille, blev starten på turneringen lidt amputeret. I første runde var der ratingmæssigt topopgør mellem Michael og undertegnede. Det blev en noget tam affære, da jeg temmelig tidligt solgte en officer. Ved siden af blev Jens temmelig nedspillet af Svend Aage.


I 2. runde vandt Svend Aage igen - denne gang over Erik. Og Jens måtte lide endnu et nederlag - denne gang til undertegnede. Jens fandt ud af, at man ikke i Fransk kan spille f5 som sort. I mellemtiden var John og Flemming blevet færdige med deres udsatte parti, og John og Michael kunne så nå deres parti hurtigskak. Det blev et langvarigt og lige parti, men Michael trak det længste strå til sidst.


Altså Michael og Svend Aage i front med 2/2, og 3 partier der skal indhentes på et tidspunkt.


- Sigurd

2. afdeling, forskellige runder.


Inden afviklingen af denne 2. omgang af turneringen, var de udsatte partier blevet afviklet. Dermed havde Henning bragt sig med i førergruppen sammen med Michael og Svend Aage. Så lang så godt. Men de 2 sidstnævnte havde afbud i denne omgang, og så blev afviklingen noget værre rod. Deltagerne har nu spillet fra 2-6 runder, så at tale om førerfelt eller en spiller i front giver ikke så meget mening.


Men nogle af resultaterne kan da viderebringes. Henning tabte til Sigurd, men vandt derimod over Jens. Flemming fik en af sine sjældne sejre, da han vandt over John. Og selvom vi ikke kan snakke om et førerfelt, kan det dog slås fast, at klubmesterskabet nu skal placeres hos 1 af 4 spillere: Svend Aage, Michael, Sigurd og Henning. De 2 førstnævnte kan selv afgøre det, da de er ubesejrede, men meget kan sikkert ske endnu. De 4 øvrige spillere har afgivet for mange point til at kunne blande sig i topstriden, men de kan jo sagtens nå at få indflydelse på resultaterne alligevel.


- Sigurd

3. afdeling, resten af runderne.


Så var det blevet tid til at få ryddet op i rodet. John havde meldt afbud, så det minimerede antallet af spillede kampe med 2. Men det ændrede ikke på, at Svend Aage og særligt Michael havde travlt. De skulle nå henholdsvis 4 og 5 partier denne aften. Det gjorde det ikke nemmere, at Svend Aage valgte at møde op i Nykøbing, mens vi andre sad i Kettinge og undrede os over, at han ikke dukkede op... Men vi fik fat i ham, og vi andre gik i gang, mens han kørte til Kettinge.


Efterhånden som de enkelte spillere blev færdige, valgte de fleste at køre hjem. Flemming kørte først, da han havde tabt sine 2 resterende kampe til henholdsvis Michael og Svend Aage. Dernæst fulgte Erik, der havde gemt Sigurd og Michael til sidst. Mod Sigurd blev der sat en dronning i slag, men Michael var lidt ude i tovene, men sejrede til sidst på overblikket og rutinen.


Så var det Jens' tur til at køre hjem efter nederlag til Michael. Svend Aage havde indtil nu været flyvende med 4/4, men havde så lige gemt Henning, Sigurd og Michael til sidst. De 2 førstnævnte tabte han til først, og så manglede kun kampen Henning/Michael og til sidst rosinen i pølseenden: Svend Aage/Michael. 2 kampe der var udslagsgivende for placeringen af mesterskabet. Michael var hidtil ubesejret, men det kunne udløse omkamp, hvis han afgav 1 point i disse kampe.


Michael kom foran med en bonde mod Henning, men begge spillere var udfordret på tiden, og fulgtes ad på uret. Til sidst tilbød Michael remis, da han brugte mest tid, og efter et par yderligere træk, blev det resultatet med 1½ minut tilbage til hver.


Dermed kunne Michael selv afgøre det mod Svend Aage. Og det gjorde han så, men ikke uden en pæn modstand fra Svend Aage, der endte med at tabe, hvor begge spillere kun havde 1 minut tilbage hver.


Michael vandt demed klubmesterskabet med 6½ point af 7 mulige og kom tilbage på hurtigskaktronen efter 4 års fravær. Den forsvarende mester, Sigurd, måtte tage til takke med 2. pladsen og 6 point, mens Henning tog sig af bronzen med 5½.


- Sigurd

SPILLEDATOER:


Tirsdag d. 7. november kl. 19 - 2 runder

Tirsdag d. 12. december kl. 19 - 2 runder

Tirsdag d. 27. februar kl. 19 - 3 runder