LF hurtigskak

LF Mesterskabet i hurtigskak 2024

Årets turnering aflyst pga. for få tilmeldinger.

LF Mesterskabet i hurtigskak 2023

Så er vi i gang igen efter 2 års Corona-pause. På selve aftenen for tilmeldingsfristen var der kun 17 tilmeldte, og vi tænkte egentlig, at det nærmede sig en aflysning. Minimumskravet for at gennemføre var 20 deltagere. Men pludselig var vi oppe på 22 deltagere, og så kørte bussen. Helt fra det nordjyske (Aalborg) kom 3 spillere, og fra Litauen kom en enkelt! Det lyder flot, men det var såmænd Michaels nye kollega, der er flyttet til Vordingborg. Resten af deltagerne var fra 2. HK, og 6 deltagere var fra SLS.


Favorit til at vinde turneringen var uden tvivl Nicklas Winther-Jørgensen, og han skuffede bestemt heller ikke. Han strøg gennem turneringen med maksimumpoint 7/7! En tidligere vinder - Henning Nielsen fra Maribo - brillerede ved at komme 1 time for sent. Han troede, turneringsstart var kl. 10... Det satte ham noget tilbage. Tilbage for os andre var de sekundære placeringer og så kampen om æren - selve titlen som L-F Mester. Traditionen tro tilfalder den titel en spiller fra Lolland-Falster.


De bedste muligheder for topplaceringer eller titlen - set med SLS-briller - havde Sigurd og Michael, men sidstnævnte startede med at tabe til den fremadstormende Nykøbingspiller Anders, og så var han halvvejs hægtet af. Sigurd tabte først i 4. runde til Nicklas (ligesom alle andre...), vandt 5. runde og efter en remis i 6. runde, skulle han møde John Kræsing fra Nykøbing. Et point her ville genvinde titlen, men det gik helt galt i det sidste parti. Bagud med en officer, var Sigurd snublende nær ved at komme stærkt igen, og havde det ikke været for tiden, ville han nok have hevet ½ point i land. Det ville have været nok til en 3. plads alene og titlen. I stedet tabte han, og så var der bunkebryllup på 3. pladsen mellem 4 lokale spillere, og titlen skulle fordeles efter korrektion. Ny L-F Mester i hurtigskak blev Henrik Sandberg Jensen fra Maribo, der var 1 korrektionspoint bedre end Sigurd.


Placeringerne blev som følger:

1. plads: Nicklas Winther- Jørgensen, Næstved 7/7

2. plads: Nedas Jankevicius, Litauen 5½

L-F Mester: Henrik Sandberg Jensen, Maribo.

Bedste spiller u. 1500 i rating: Anders M. Jensen, Nyk. F.

Største ratingfremgang: Pia Nielsen, Nørresundby.

LF Mesterskabet i hurtigskak 2022

Årets turnering aflyst pga. Corona.

LF Mesterskabet i hurtigskak 2021

Årets turnering aflyst pga. Corona.

LF Mesterskabet i hurtigskak 2020

Præmieuddeling ved formand Jens.

Turneringsvinder Thomas Christensen, Næstved, flankeret af nr. 2 Lars Munk Jensen (tv), læseforeningen, og nr. 3 Morten Madsen, Præstø.

Vinder af ratinggruppe 2 Stefan Holbek (tv), Næstved, og nr. 2 John Kræsing, Nykøbing F.

Deltagermæssigt status quo med 26 spillere igen i år. Maribo stillede med hele 9 spillere, mens Næstved og SLS stillede med mere beskedne 5 spillere. Lidt skuffende at vi som arrangerende klub ikke kunne mønstre flere spillere, men på den anden side var det samme antal som sidste år... Helt fra Odense havde vi 2 deltagere, som begge var med til at sætte deres præg på resultattavlen. Derudover var der 3 fra Præstø og 2 fra Nykøbing, der også havde valgt at bruge årets første søndag i skakkens tegn. Som vanligt havde Jens lavet hele set-uppet, Peder lavede et stort arbejde som dommer og tavlefører, assisteret af Sigurd og Jens, når de ikke selv spillede.


I år havde vi valgt kun at have 2 ratinggrupper i den traditionelle schweizerturnering. 15 i øverste gruppe og 11 i den nederste. En 1. og 2. præmie på henholdsvis 500 og 300 kr i begge grupper og så den store turneringsvinderpræmie på 1000 kr.

Fra vores klub deltog Sigurd og Jens i ratinggruppe 1, hvor de var nr. 11 og 12 efter styrkeopstilling, så her var der på forhånd ikke de store chancer for præmie eller titel. Jan, Frank og Flemming var i ratinggruppe 2, og her havde Jan de bedste chancer som højestratet i gruppen.

Et centralt samlingspunkt, når Peder skrev point på tavlen.

I toppen af turneringen havde den mangedobbelte vinder af turneringen Thomas Christensen fra Næstved og sidste års vinder Henning Nielsen fra Maribo fået jævnbyrdig modstand fra Lars Munk Jensen fra Læseforeningen i Odense. Så mon ikke de 1000 kr. skulle en af de veje??


I ratinggruppe 2 levede Jan præcis op til det forventede - 3 point. Han rendte ind i 4 fra ratinggruppe 1, og det var ikke der, pointene blev hentet. Men skal man have præmie i en sådan turnering, skal man spille over forventet, så der var ikke præmie til Jan.

Frank havde ikke sin bedste turnering, men far Flemming derimod scorede over forventet og fik endda en af sine sjældne sejre!


Her stopper Jens' kanonstart, da han møder Lars Munk Jensen.

I gruppe 1 startede Jens bedst ud med 2/2, hvor han bl.a. vandt over Henning Nielsen fra Maribo. Men så gik han desværre helt i stå og lavede "lang rokade". Kun et enkelt point mere kom der på kontoen til slutresultatet 3 point, som var en del under forventet.

Her afgøres L-F Mesterskabet til fordel for Sigurd, da Thomas Christensen (th) vinder over Henrik Sandberg.

Sigurd startede mere på det jævne med 1/2, men lavede så det modsatte af "lang rokade" og med 4/5 var der lagt op til topkamp mod Thomas Christensen. Det lignede længe en remis, men i et dronning/tårn slutspil "snød" Thomas til sidst Sigurd. Inden sidste runde stod det klart, at kun 3 spillere kunne vinde titlen som L-F Mester, der jo skulle gå til en lokal spiller. 2 af dem mødte hinanden, nemlig Sigurd og den fremadstormende juniorspiller Nicklas Winther-Jørgensen fra Maribo, mens Henrik Sandberg fra Maribo skulle op mod Thomas Christensen. Sigurd vandt det prestigefyldte opgør og kunne nu blot heppe på Thomas, der da også levede op til favoritværdigheden. Dermed blev Sigurd L-F Mester i hurtigskak for 2. gang i karrieren.


Thomas Christensen fra Næstved vandt hovedpræmien på korrektion foran Lars Munk Jensen fra Læseforeningen. Begge fik 6½ point. Ratinggruppe 2 blev vundet af Stefan Holbek fra Næstved med John Kræsing fra Nykøbing F. på 2. pladsen.

Alle vinderne samlet med L-F Mester Sigurd Marthendal, Sydøstlolland, siddende til venstre.

Skrevet af:

Sigurd Marthendal

Tidligere tiders vindere:


2023:

Turneringsvinder:

Nicklas Winther-Jørgensen, Næstved

L-F Mester:

Henrik Sandberg Jensen, Maribo


2022: Ingen vindere


2021: Ingen vindere


2020:

Turneringsvinder:

Thomas Christensen, Næstved

L-F Mester:

Sigurd Marthendal, Sydøstlolland


2019:

Turneringsvinder og L-F Mester: Henning Nielsen, Maribo


2018:

Turneringsvinder:

Thomas Christensen, Næstved.

L-F Mester:

Henning Nielsen, Maribo.


2017:

Turneringsvinder:

Thomas Christensen, Næstved og Morten Frank Jensen, Præstø

L-F Mester:

Gert Hansen, Maribo


2016:

Turneringsvinder:

Thomas Christensen, Næstved og Gunnar Vest Hansen, Nyk. F.

L-F Mester:

Gunnar Vest Hansen, Nyk. F.


2015:

Turneringsvinder:

IM Jacob Carstensen, Brønshøj

L-F Mester:

Sigurd Marthendal, Sydøstlolland

LF Mesterskabet i hurtigskak 2019

Denne gang var der ikke deltagerrekord, men en nedgang på 6 deltagere i forhold til sidste år, så vi endte på 26 skakspillere, der havde valgt at bruge årets 1. søndag på at dyste om L-F Mesterskabet i hurtigskak. Fra vores egen klub deltog noget skuffende kun 5 spillere, mens Maribo deltog med imponerende 12! Der var også deltagere fra Nyk. F., Vordingborg, Præstø og Næstved. Igen havde Jens lavet det store benarbejde med tavler, kort og bod. Peder tog igen en kæmpe tørn med at være dommer, hjulpet af Jens og Sigurd, når de ikke selv spillede.


Et vue over "vinduesrækken"

Et vue over "dørrækken"

Vi spiller jo efter schweizer-systemet, så det betyder én stor gruppe. For at give alle en fair chance for præmie var feltet inddelt i 3 præmiegrupper efter rating. Nogle af de stærke spillere fra sidste år manglede, så turneringen var heller ikke ligeså stærk som sidste år. Men årets 3 topspillere var dog gamle kendinge, der har været med næsten hvert år. Thomas Christensen fra Næstved har vundet alle de 3 tidligere turneringer og var højestratet, så han var storfavorit. De lokale håb måtte realistisk set begrænses til Jens og Jeppe i ratinggruppe 2. Sigurd i gruppe 1 og Frank og Franz i gruppe 3 blev på papiret ikke spået de store chancer.


I 1. runde måtte Sigurd aflevere ½ point til en ung fyr fra Nyk. F., der hedder Aryan med 1185 i rating! Aryan er et navn, vi skal lægge mærke til i den lokale skakverden. Ham ser vi nok snart som jævnbyrdig modstander i de øverste grupper ved de lokale EMT'er! Senere i turneringen vandt han over Jens og hev også ½ point fra Jeppe, så han er absolut ikke uden evner. Desværre løb han lidt tør for strøm i de sidste 2 runder. Men der var jo andre, der spillede. Pointmæssigt klarede Sigurd sig bedst af vores egne spillere... Han fik 4½ point, men tabte til Jeppe undervejs. Jeppe viste rigtig gode takter og havde et par topkampe, men tabte pusten til sidst. Både han og Jens endte på 4 point, og de fik begge præmie i et bunkebryllup på 1. pladsen i ratinggruppe 2 sammen med Jan Ambirk fra Vordingborg og Vartan Simoni fra Næstved.


Så er der applaus, da Jens offentliggør, at SLS lægger en hel halvtredser oveni præmiesummen for at få præmiepengene til at give "runde" beløb.

L-F Mester Henning Nielsen i midten flankeret af Willy Saugmann og Steen D. Jensen - præmietagerne i ratinggruppe 1.

Ratinggruppe 3 blev vundet af Daniel S. Jensen fra Maribo med 3½ point, mens vores gamle ven Finn Fjeldhøj og Thomas Winther fra Maribo satte sig på 2. pladsen. Titlen som bedste junior blev delt mellem Aryan Mollasoltani, Nyk. F., Mathias Rasmussen, Maribo, og Niclas Winther-Jørgensen, Næstved.


Hovedturneringen blev ikke vundet af Thomas Christensen, der meget overraskende røg helt ud af præmierækken, men derimod af Henning Nielsen fra Maribo, der så igen kan kalde sig L-F Mester i hurtigskak, men denne gang også med turneringssejren og de 1000 kr. i præmie. Steen Jensen, Maribo, og Willy Saugmann, Nyk. F.,  delte 1. pladsen i ratinggruppe 1.


Sæt allerede nu X i kalenderen søndag d. 5. januar 2020, hvor vi alle forhåbentlig mødes igen.

Præmietagerne i ratinggruppe 2 fra venstre:

Jens Petersen, SLS, Vartan Simoni, Næstved, Jan Ambirk, Vordingborg, og Jeppe Hansen, SLS.

Præmietagerne i ratinggruppe 3 fra venstre:

Thomas Winther nr. 2 og fra Maribo, Daniel S. Jensen nr. 1 også fra Maribo.

Bedste junior deltes mellem fra venstre:

Aryan Mollasoltani, Nyk. F., Niclas Winther-Jørgensen, Næstved, Matthias Rasmussen, Maribo.

LF Mesterskabet i hurtigskak 2018

Igen ny deltagerrekord med hele 32 deltagere. 8 fra vores egen klub og det er én mere end sidste år. Det går da den rigtige vej på begge parametre. Deltagermæssigt overhalede Maribo os lige akkurat med 9 deltagere. Jens havde som sædvanligt lavet det store forarbejde med tavler, kort og indkøb til boden. Peder var fuldtids dommer, mens Jens og Sigurd hjalp til, når de var færdige med at spille.


Vue over spillelokalet med Jeppe og Jan i forgrunden.

Feltet var rimelig stærkt i år, så vi skulle helt ned til startnummer 10, før Sigurd som den højestratede af vores spillere dukkede op på tavlen. En titel til klubben ville være optimistisk at tro på, selvom selve titlen og æren efter reglerne skulle gå til en lokal spiller. Spillerne var delt ind i 4 lige store ratinggrupper på hver 8 mand, og i hver gruppe var der så præmier at jagte.


Vi havde ingen spillere med i ratinggruppe 1, men til gengæld havde vi så 5 i gruppe 2, så her var præmiechancerne rimelige. Det blev Michael og undertegnede, der delte 1. pladsen i denne gruppe med 5/7 point. Jens og Jan kom lige efter med 4/7 og Jeppe fik 3/7.


I ratinggruppe 3 havde vi kun Finn med, og han fik beskedne 2/7. Vindere af gruppen blev Jan Gregor fra Præstø og Jakob Sireborn fra Nyk. F.


I laveste gruppe deltog Benjamin og Frank, der heller ikke gjorde så meget væsen af sig. Benjamin måtte gå hjem efter 4. runde, da han ikke havde det så godt, så måske kunne det være blevet til mere. Vinder af gruppen blev Aryan Mollasoltani fra Nyk. F. med hele 3½ point. Ret flot resultat af den unge mand. På andenpladsen kom Parimalan Sriramajayam fra Næstved og Thomas Winther fra Maribo med 2½ point.


Topbrætterne i 6. runde. I forgrunden Henning Nielsen fra Maribo mod den senere vinder af turneringen Thomas Christensen. Ved bagerste bord Henrik Sandberg Jensen fra Maribo mod den senere 2'er Morten Frank Jensen fra Præstø.

De 2 bedste juniorer blev Johannes Frank Jensen fra Præstø og Mathias Rasmussen fra Maribo.


Jeppe er kommet i menneskehænder hos Gunnar West Hansen fra Nyk. F.

Vinder af turneringen blev (igen-igen) Thomas Christensen fra Næstved, der i år fik 1. pladsen alene med 6/7. Han er altså skrap til denne disciplin, hvilket han demonstrerede flere gange i tidnødsdramaer. Morten Frank Jensen fra Præstø blev nr. 2, mens der var bunkebryllup på 3. pladsen med hele 5 spillere - heriblandt Michael og undertegnede. Bedste lokale spiller blev dog på korrektion Henning Nielsen fra Maribo, så Maribo beholdt titlen i klubben.


Peder var som sædvanlig utrættelig i rollen som dommer, og han var mødt op i vinterkulden i sandaler! (Det var de sko, han gik bedst i).


Håber vi alle ses næste år den første søndag i januar 2019. Og tag lige en klubkammerat med...

Præmietagere i ratinggruppe 1: (fra venstre) Henning Nielsen, Maribo (L-F Mester og delt 3. plads), Morten Frank Jensen, Præstø (nr. 2), Thomas Christensen, Næstved (nr. 1), Steen D Jensen, Maribo (delt 3. plads).

Præmietagere i ratinggruppe 2: Michael Nielsen og Sigurd Marthendal, begge fra Sydøstlolland og begge 5 point og delt 1. plads.

Præmietagere i ratinggruppe 3: Jan Gregor, Præstø, og Jakob Sireborn, Nyk. F. Begge 4 point og delt 1. plads.

Præmietagere i ratinggruppe 4: (fra venstre) Parimalan Sriramajayam, Næstved (nr. 2), Mathias Rasmussen, Maribo og bedste junior, Aryan Mollasoltani, Nyk. F. (nr. 1 med 3½ point), og forrest Johannes Frank Jensen, Præstø og bedste junior.

LF Mesterskabet i hurtigskak 2017

Med 28 deltagere blev der slået ny deltagerrekord, og det var jo dejligt. Men med kun 7 deltagere fra vores egen klub synes man måske nok, der kunnne have været nogle flere, når nu det er på hjemmebane og vi selv arrangerer. På den anden side er det en hel søndag, der afsættes, og man må selvfølgelig også have respekt for vores medlemmers prioriteringer. Skak har forskellige prioriteringer i forskellige menneskers liv - forstå det hvem der kan! Men overvej alligevel til næste år, kære klubkammerater, om det dog ikke var værd at give turneringen en chance.


Jeppe i første runde mod Jens Mott.

Jens havde lavet et stort forarbejde med tavler, kort, indkøb til boden og alt det andet praktiske. Derfor var det vel også meget rimeligt, at han trak sig efter at have budt velkommen. Arbejdspladsen kaldte på en højhellig søndag - prisen for en lederstilling! Til at lede tropperne havde vi Peder assisteret af Sigurd, når han ikke spillede.


De 7 af vores egne spillere, der trods alt var med, gjorde ikke så meget væsen af sig. Sigurd var nok den, der var tættest på, da han i de sidste 2 runder mødte de senere vindere af turneringen og kunne have afgjort det selv. Lige præcis i de 2 partier valgte han så at spille noget af det værste åbningsspil, han har spillet længe. Det er altså træls at stå til tab allerede efter henholdvis 3 og 4 træk!!!


Henning er kommet i menneskehænder i 1. runde mod Thomas Christensen.

Inden da havde han og Jeppe ellers stået for den helt store underholdning i 2. runde, da de mødte hinanden. Jeppe forærede Sigurd en mat i 1, som Sigurd galant valgte at overse, og senere gerådede de 2 herrer ud i et gevaldigt tidnødsdrama, der faldt ud til Jeppes fordel med 1 (ét) sekund tilbage på eget ur!! Det tog åbenbart hårdest på Jeppe, der derefter gik helt i stå og indkasserede 4 æg (men dog med en pæn ratingfremgang alligevel), mens Sigurd altså kæmpede sig vej til toppen igen for så at snuble - eller skulle man snarere sige styrte - gevaldigt til sidst.


Henning A. kom ikke godt fra start, men endte med en god slutspurt på 4 point ligesom Sigurd - med en delt 7. plads til følge.


Finn ser ud til at have vanskeligheder mod Lauritz - Michaels søn.

Sigurd møder Thomas Christensen i 6. runde.

Michael levede slet ikke op til egne og andres forventninger og stod efter 5 runder med kun 1½ point. Derefter ramlede han så ind i sin egen søn, som han ikke havde de store skrubler med at vinde over, og med endnu en sejr i sidste runde over Sonny fra Maribo blev slutresultatet på hæderlige - men for Michael skuffende - 50%. Sønnike sluttede med et enkelt point, men en masse erfaring rigere.


I 4. runde fik Sigurd fornøjelsen af at møde charmerende Johannes på 9 år. Her sidder han og hygger sig ved siden af far, den senere vinder af turneringen. PS: Det var IKKE nemt at vinde den kamp! Johannes spiller virkelig godt!

Jan sluttede ligeledes på 50% efter en lidt halvsløj indsats, mens Finn og Frank begge sluttede med 2½ point og en pæn ratingfremgang til Finn.


Turneringen blev vundet i fællesskab af favoritten Thomas Christensen fra Næstved og Morten Frank Jensen fra Præstø med Hanus Brekka fra Præstø på 3. pladsen.


Ratinggruppe 2 blev vundet af Gert Hansen fra Maribo (der nu kan kalde sig LF Mester i hurtigskak det næste års tid) og Erik O. Hansen fra Præstø.


Ratinggruppe 3 blev vundet af Erik Hesselbjerg fra Næstved med Sonny Holtzmann fra Maribo og Mike Bahnsen fra Præstø på en delt 2. plads.


Bedste junior blev Johannes Frank Jensen fra Præstø.


Gennemgående må man sige, at det var en god dag for Præstø Skakklub, der løb med ikke mindre end 4 af de 8 udsatte præmier!Der skal lyde en stor tak til deltagerne for god opførsel og særlig tak til Morten fra Præstø for præcisering af de nyeste regler, så alt forløb efter bogen. Også kæmpe tak til Peder for en stor og trættende indsats som dommer. Vi ses til næste år søndag d. 7. januar. Skriv allerede nu datoen i kalenderen!

De 2 vindere af turneringen.

Morten Frank Jensen fra Præstø (tv.) og Thomas Christensen fra Næstved (th.).

De 2 vindere af ratinggruppe 2.

Erik O. Hansen fra Præstø (tv.) og Gert Hansen fra Maribo (th.).

Gert kan som den bedst placerede spiller fra Lolland-Falster kalde sig LF-mester i hurtigskak det næste års tid.

De 3 præmietagere i ratinggruppe 3.

I midten bagerst står vinderen af gruppen Erik Hesselbjerg fra Næstved.

Han bliver flankeret af Mike Bahnsen fra Præstø (tv.) og Sonny Holtzmann fra Maribo (th.), der delte 2. pladsen.

Forrest bedste junior Johannes Frank Jensen fra Præstø, der stolt viser sin præmie frem (han har vist også lånt sin fars præmie at dømme ud fra antallet af sedler).

LF Mesterskabet i hurtigskak 2016

20 deltagere tilmeldt, men ved turneringsstart var vi reduceret til 18 spillere. Det er en nedgang i forhold til sidste år, hvor der var 24 deltagere. Det er forhåbentlig ikke noget symptomatisk - det ville være for ærgerligt. Der kan kun opfordres til at støtte den eneste lokale hurtigskakturnering, som vil ligge fast den første søndag i januar.


De 18 deltagere spillede i én stor gruppe, men var inddelt i 3 ratinggrupper, hvor der udover kampen om titlen som L-F mester også kæmpedes om de pengepræmier, der var på højkant i hver gruppe.


Den korte version af resultatet er, at topplaceringerne blev fordelt fuldstændig efter forventning og rating. De 3 højestratede løb med det hele, og selvom de undervejs blev kraftigt udfordret og til tider var MEGET heldige, fornægter resultatet sig ikke. Thomas Christensen fra Næstved og Gunnar Vest Hansen fra Nykøbing F., delte 1.-pladsen, og det betyder, at Gunnar det næste år kan kalde sig L-F mester i hurtigskak.


I ratinggruppe 2 var der bunkebryllup med hele 4 spillere på en delt 1. plads og egentlig ikke nogen overraskelser.


I gruppe 3 derimod må man sige, at vores egen Frank fik sit store gennembrud med en delt 1. plads og turneringens største ratingfremgang. Virkelig godt kæmpet af Frank!