2.-holdet

2.-HOLDET I A-RÆKKEN


1. runde - Guldborgsund 2 - Møn 1:   3 - 3


2. runde - Guldborgsund 2 er oversidder   

3. runde - Guldborgsund 2 - Maribo 2:   2 - 4


4. runde - Faxe 3 - Guldborgsund 2:   2½ - 3½

A-holdets kamp mod Faxe 3 endte med en sejr på 3½-2½. Selv havde jeg hænderne fulde som hvid mod det sjældent sete Aljechins forsvar: 1.e4,Sf6. Min modstander spillede som var det Japan mod Danmark i kvindehåndbold!

Jeg lykkedes med at holde balancen, men ud over remis blev det aldrig. Jeg har nu et delmål: at se på denne åbning. Det er nemlig ikke første gang jeg har fået en tur i centrifugen.


Flemming Larsen vandt et parti, hvor modstanderen kæmpede til sidste blodsdråbe. Han opgav først, da han kun havde én bonde mod Flemmings mange brikker, inkl.. dronning.


Brian sagde nej tak til et remistilbud, som han nok skulle have taget imod. Senere i partiet var der ingen nåde, og Brian måtte indkassere et nederlag.


Knud-Ole og Erik vandt. Disse partier så jeg desværre ikke meget til, ligesom jeg heller ikke fik set, hvordan Benjamin tabte.


- Jens P.

5. runde - Guldborgsund 2 - Faxe 2:   2½ - 3½

5. runde i A-rækken var en hjemmekamp mod Faxe 2. Det startede meget dramatisk og særdeles kritisk med, at kaffemaskinen var i stykker. Se, dét var ikke populært.

Spillerne fra Faxe mente, at det måtte koste et point. Og sådan gik det da også😊Faxe vandt 3½ - 2½ !


For Guldborgsund spillede Benjamin, John og Morten remis. Morten sad som den sidste med et parti, hvor han måske havde en svag fordel, men næppe mere end det. De to andre remisser var hurtige, så jeg fik ikke set hvordan de gik til.


Selv havde jeg en sikker sejr, som skyldes en overseelse fra min modstander. Men det er en del af spillet, som jeg selv har erfaret mange gange med mig selv i rollen som over-seeren.


Stillingen efter sorts 14. træk. Hvid begik en grov overseelse ved at spille 14. g4?? Han havde overset 14.-,Dh5.

Der er desværre ikke en mat. Læseren kan jo selv hygge sig med at undersøge, hvordan hvid undgår mat i to. Der er kun ét træk, der duer😊.

Det træk fandt hvid, men taber tre bønder og en kvalitet for at undgå at blive sat mat. Resten af partiet er ikke interessant. Det blev vist spillet fordi aftenen skulle bruges på skak. Og det er jo et godt formål...

-Jens P.

6. runde - Præstø 2 - Guldborgsund 2:   3½ - 2½

A-holdets næstsidste kamp var mod Præstø. Præstø er ratingmæssige favoritter, forudseelsen var 3½-2½, og sådan gik det da også.


Flemming L. og Morten vandt, og selv kunne jeg bidrage med en remis på 1. brættet. Jeg tog en chance, men Lars fandt et fint træk: 14. -, Sf6, hvorefter min ”fidus” ebbede noget ud...

Det hele var dog i balance, viser computereftersynet, Det troede jeg slet ikke undervejs i partiet. Derfor skyndte jeg mig også at tilbyde remis i partiets slutstilling, hvor jeg så har en lille fordel.


- Jens P.

7. runde - Næstved 2 - Guldborgsund 2:   4½ - 1½

Sidste runde i A-rækken var fællesstævne i Næstved. Ankommet i god tid, måtte vi lede længe efter parkeringsplads; der var tydeligvis et eller andet arrangement i Næstved. Til sidst valgte vi at parkere semi-lovligt i en sidegade og kom til spillelokalet i sidste øjeblik. Stresset optakt, men til gengæld var der stor gensynsglæde fra den anden halvdel af holdet!


Vi endte med at opnå 1½ point, efter at både Flemming og Knud-Ole havde stået tykt til gevinst og tabt alligevel på et par dumme fejl. Erik tabte også, jeg så ikke helt hvordan det gik til.

Morten stod for en remis, og selv sørgede jeg da for et helt point som den første gevinst ved hele stævne-aftenen😊.

Min modstander fremturede i et forivret angreb, og da det var tilbagevist, sad jeg med en bonde i overvægt og en overlegen stilling, som han ikke ville spille videre imod.

Nogen gange skal man bare lade dem forbløde i pigtråden....


VI endte på en halvslatten sjetteplads og kan forblive i A-rækken til næste år. Samlet vinder i A-rækken blev Faxe 2. Det er nok den klub, der har bedst mulighed for at klare sig i mesterrækken til næste år, al den stund at deres 1. hold i år rykkede ud af samme Mesterrække.

- Jens P.