Turneringer

MULIGHEDERNE ER UTALLIGE HVIS DU VIL SPILLE SKAK

SKAK kan spilles på mange måder og i mange sammenhænge. Her på siden og i alle undermenuerne kan du finde de mest almindelige og dem, vi dyrker her i klubben.

Nederst finder du indbydelser til egne og andre lokale turneringer.

Skak er som udgangspunkt en individuel sport, og det enkelte parti kan kun have 3 mulige resultater. Men sætter du flere spillere sammen på et hold, er det pludselig ikke længere kun en individuel sport. Nu kæmpes også for holdet/klubben, og det giver det enkelte parti en helt anden nerve, og kampgejsten får en ekstra tand.

Hold kan være af mange størrelser fra 2 spillere og opefter. De typiske holdstørrelser er på 4 eller 8 spillere.

EMT står for EnkeltMandsTurnering. Her spiller man kun for sig selv og sin egen fornøjelse, men ofte er man ude at spille sammen med andre fra klubben og møder spillere fra andre klubber - nye og kendte, og her skal det sociale ikke undervurderes.

Et enkelt parti kan vare alt fra 2 timer og opefter, men sjældent mere end 6 timer. Den typiske tidsgrænse er 1½-2½ time pr. spiller pr. parti. Som oftest spilles kun 1 parti om dagen som regel på en fast ugedag, men i særlige turneringer kan man godt spille 2 eller 3 partier på en dag eller 5-7 partier på en weekend.

I hurtigskak er betænkningstiden fra 15 minutter til 1 time pr. spiller pr. parti. Som regel spilles en hel turnering med typisk 6-7 runder i løbet af én enkelt dag.

Det typiske tidsvalg til hurtigskak er ½ time pr. spiller pr. parti.

Turneringer med forskellige former for handicaps spilles også. Ved tidshandicap får de stærkere spillere mindre tid end de svagere. Med meget stor forskel i spillestyrke, kan en stærk spiller sidde med kun 5 minutter på uret og spille mod en spiller med 55 minutter. Handicaps kan også være forskel i antallet af brikker, man har til rådighed.

Lynskak er den hurtigste form for skak. Her er betænkningstiden under 15 minutter pr. spiller pr. parti.

Det typiske lynparti afvikles med 5 minutter til hver spiller.

Denne skakform er vellidt som uformel underholdning i de fleste klubber og kræver en del øvelse og erfaring, da der er mange ting, der skal "sidde på rygraden".

Kommer man under 5 minutter i samlet betænkningstid pr. spiller kaldes det "Bullit", og det, vil nogle mene, ikke har så meget med skak at gøre.

Noget af det mest krævende, en skakspiller kan udsætte sig selv for, er simultanskak. Her spiller en enkelt spiller mod flere spillere på én gang.

Det foregår ved, at alle spillerne sætter sig ved hvert sit bræt - som regel på en række eller i en hestesko - mens "hovedpersonen" går rundt på den anden side og trækker på alle brætterne på skift.

Antallet af modstandere kan variere meget. Verdensrekorden fra 2011 blev sat af en iransk stormester og er på 604 partier!

I SLS har vi i 2019 haft premiére på simultanskak mod den nykårede klubmester.

INDBYDELSER


Nedenfor kan du finde indbydelser til både vores egne turneringer, men også andre lokale turneringer.


Klik på linket for at gå til den officielle indbydelse med alle oplysningerne.


Hvis du vil længere væk og spille skak, kan du altid se indbydelser og resultater fra alle registrerede turneringer i Danmark i DSUs turneringssystem.

L-F Mesterskabet i hurtigskak 2022

Søndag d. ?/? Der startes kl. 9.

Indskud 100 kr.

Tilmeldingsfrist ?/?

UDSKUDT !

UDSKUDT !

SLS Open

2022

7 tirsdage i februar - april. Der startes kl. 19.

Fortrinsvis 8-mands grupper. Indskud 50 kr.

Tilmeldingsfrist 4/2.

Præstø 20. Gøngeturnering EMT

5 runders alle-mod-alle turnering på mandage i april-juni.

Indskud 150 kr.

Tilmeldingsfrist 18/4.