Hurtigskak

HURTIGSKAKHerunder finder du de hurtigskak-turneringer, vi i tidens løb har arrangeret eller stadig arrangerer.


Pokalturneringen er der også link til, da det jo ud over at være en holdturnering også er hurtigskak.


Derudover kan det tænkes, at nogle af medlemmerne deltager i udenbys hurtigskakturneringer, og hvis det er tilfældet, kan det være, de har skrevet et referat, som du kan læse under fanebladet "Til & Fra".FUGLSANG CUP


I 2009 og 2011 arrangerede SLS en eksklusiv hurtigskakturnering i herskabelige omgivelser på Fuglsang Slot.

Der var en garanteret førstepræmie på ikke mindre end 5.000,- kr., og det trak mange af de rigtig stærke spillere til fra hele landet. I 2009 deltog en enkelt stormester, og i 2011 var der deltagelse af ikke mindre end 3 stormestre og en enkelt IM'er.

Desværre fik turneringen konkurrence af DSU's eget danmarksmesterskab, der fra 2013 blev placeret stort set samtidig og dermed fjernede et væsentligt incitament for deltagelse i Fuglsang Cup. 2 weekender i træk med hurtigskak var nok i overkanten for de fleste.

Men følg linket nedenfor og nyd de stemningsfyldte billeder fra de 2 år turneringen levede.


Billeder fra 2009

Billeder fra 2011

SOMMERSKAK PÅ CORSELITZE


Efter idé af Kristian Bruun Bjørn fra Maribo Skakklub blev der i 2021 iværksat et samarbejde mellem skakklubberne på Lolland-Falster (Maribo Skakklub, Nykøbing F. Skakklub og Sydøstlolland Skakklub) om at afholde en sommerskakturnering på Corselitze Gods - nærmere bestemt i Skovbrugsmagasinet, Danmarks eneste skovbrugsmuseum.

Kulisserne var helt unikke, omend lidt kølige. Der var lagt op til 5 runders helt uformel og ikke ratet monradturnering på en eftermiddag, afsluttende med pølser og brød på grillen. Ren hygge, hvis man altså kan lide skak og pølser på grill...

Der endte med at blive 14 deltagere på mellem 1048 og 2333 i rating, så der var lidt for enhver "smag". Betænkningstiden var 15 minutter pr. parti.


Se et referat fra turneringen på siden med Til & Fra.