Banke Rust

BANKE RUST 2023

Referat af 1. runde

Sæsonstartturneringen ”Banke Rust” har lidt færre deltagere i år. 13 spillere er tilmeldte og derfor spilles med én oversidder.

De to første runder har John Jeppesen imidlertid afbud, så indtil 3. runde passer pengene.


Første runde endte med favoritsejre, dog måtte Anders acceptere en remis mod Finn Kristiansen. Anders var foran med en bonde, men vist ikke rigtig nok til gevinst. Vi er en del, der har måttet aflevere hele og halve point til Finn, så ingen skam over det.


Dagens anden remis kom i partiet mellem Morten Nielsen og Knud-Ole. Som de sidste tilbageværende sled de med dronning + to bønder til Knud-Ole og dronning + løber til Morten.


Erik Risom vandt som den første over Flemming, og kort derefter måtte Henning overgive sig til Henning (Henning Andersen vandt over Henning Jakobsen).


Selv vandt jeg over Jon, der i en presset stilling lavede en ”buk”, hvorefter jeg kunne lave en bondegaffel på dronning og springer. Jon havde i starten et fint initiativ, som desværre kostede udviklingstempi, hvorefter jeg kunne presse igen i centrum.


Niels-Peter kunne også lave en gaffel med en bonde på Svend Aages to tårne. Desværre for Niels-Peter åbnede bondetrækket for en skak med løberen. Det skal man jo som bekendt reagere på, hvorefter det i stedet var bét til Niels-Peder.

- Jens P.

Referat af 2. runde

Anden runde blev en stille dag på kontoret og forløb igen uden overraskelser.


To overseelser afgjorde et par af partierne:

Morten Nielsen tabte efter en fejl til Finn Kristiansen. Det samme kan siges om Svend Aage mod undertegnede.

Svend Aage overser ganske simpelt, at den bonde han slår med løberen er dækket af tårnet. Selvom det er til min fordel, er det dog en lidt trist måde at vinde på.


To remiser i partierne mellem Jon og Niels-Peder og mellem Knud-Ole og Anders, samt gevinster til Henning Andersen og til Henning Jakobsen, har beredt scenen til topopgør i 3. runde mellem Henning Andersen og Jens P.

- Jens P.

Referat af 3. runde

3 runde i banke rust gav et par mindre overraskelser. Niels-Peder vandt et fint parti over Henning Jakobsen, og undertegnede fik skovlen under Henning Andersen.

Det sker alt for sjældent, så det skal da vises frem😊Anders vandt over Svend Aage. Finn Kristiansen vandt over Erik Risom og Knud-Ole gjorde det samme mod John Jeppesen.

Partiet mellem Jon og Morten er udsat; Morten havde afbud.

Jeg lader turneringssystemet om at lægge runderne - det er det nok bedre til. Udfordringen er at vi kun er 12 (13) spillere til 5 runder Monrad, så parringerne må generelt brydes op nedefra for at finde modstandere, man ikke har mødt.

Det giver desværre nogle lidt mystiske runder. F.eks skal Knud-Ole møde oversidderen selvom Knud-Ole har to point. Det har jeg tjekket manuelt, og det ser rigtigt ud.

- Jens P.

Referat af 4. runde

4. runde i årets Banke Rust turnering. Afbud ændrede planen i sidste øjeblik, og Knud-Ole kom alligevel til at spille mod Svend Aage, hvilke han ( de ) kvitterede for ved at blive sidst færdige.

Svend Aage sørgede således venligt for at Knud-Ole fik noget ud af aftenen😊- Knud Ole vandt.


Det samme gjorde Jon over Flemming, men Flemming havde Jon i store vanskeligheder undervejs. Ærgerligt for Flemming at være tæt på, og så alligevel ikke...


Selv vandt jeg som aftenens første afslutning over Finn, som løb lige ind i problemerne ved en fejlberegnet dronningeafbytning.

I diagrammet har Finn lige fuldført byttet og slået min dronning med 20. dxc6, og jeg har så spillet 20. -, Lc3. Bob-bob...


Henning Andersen og Anders spillede remis. Anders havde ofret et par bønder for et stærkt angreb, men da Henning så fik snoet sig af krogen måtte Anders vælge den evige skak.


De andre vindere var Morten over Henning Jakobsen og Niels-Peder over Erik Risom.


På tirsdag spiller Jon og Morten deres udsatte parti fra 3. runde, hvorefter jeg kan bede Systemet om at lægge sidste runde.


Med 4 af 4 skal Formanden så spille topopgør, og noget kunne tyde på, at det bliver mod Knud-Ole. Men alt kan ske i rundelægningen med få deltagere i Monrad. Så vi får se.

- Jens P.

Referat af 5. runde

5 runde af sæsonstartturneringen blev desværre igen ramt af afbud. Bl.a. gik det ud over topopgøret, som undertegnede derfor vandt uden kamp.


Formanden sluttede således med den perfekte score 5 af 5, men har lidt svært ved at glædes over det, når det til dels skyldes afbud og i et par af partierne grove fejl af modstanderen.

Men nuvel, pointene skal laves, også mod de underratede.


Mest imponerende denne aften var det at Niels-Peder holdt længe ud mod Anders. Niels-Peder måtte dog til sidst se Anders få mulighed for at sende en fribonde ”i mål”, og opgav derfor.

-Jens P.

LINKS

SPILLEDATOER

Tirsdag 12/9 2022 kl. 19.00

Tirsdag 19/9 2022 kl. 19.00

Tirsdag 3/10 2022 kl. 19.00

Tirsdag 10/10 2022 kl. 19.00

Tirsdag 24/10 2022 kl. 19.00

TURNERINGSLEDERE

Jens Petersen (hoveddommer og rundelægger)

Peder Skotte (assisterende dommer)

AFBUD

Senest kl 16 på spilledagen til Jens Petersen på tlf: 23 39 55 03. Husk også at melde afbud til modstander og aftale ny spilledato.


Afbud 1. runde

John Jeppesen - springer først ind i turneringen i 3. runde.


Afbud 2. runde

John Jeppesen - springer først ind i turneringen i 3. runde.


Afbud 3. runde

Morten Nielsen - spiller mod Jon tirsdag d. 17/10 kl. 19.


Afbud 4. runde


Afbud 5. runde


ARKIV