Banke Rust

BANKE RUST 2022

Årets første turnering i SLS har denne gang kunnet samle 17 deltagere fra 3½ klubber, heraf hele 6 fra vores nærmeste nabo, Nykøbing F. Skakklub, som dermed virkelig har lagt sig i selen i år. Den halve klub er repræsenteret af vores nyeste medlem Brian Rosenberg, der er DSU-medlem gennem Faxe, men også er medlem hos os. Vi var ellers oppe på 18 deltagere, men en Nykøbingspiller sprang fra i sidste øjeblik.


Det er jo en flexturnering, så hermed en opfordring til alle deltagere om at sætte sig ind i reglerne for afbud, så flest mulige kan spille de enkelte gange. Dermed er der også en 50-50 risiko for, at vi er ulige antal til de enkelte runder, så derfor også en opfordring til selv at holde øje med, om man skal sidde over og derfor ikke behøver at komme til en runde. Man kan ikke forvente, at dommeren nødvendigvis yder den service at kontakte oversidderen.


På ovenstående baggrund er det måske også lidt svært at spå om en vinder af turneringen. Michael og Sigurd ville være de oplagte kandidater, men da Sigurd allerede har 2 afbud, må Michael nok regne med at påtage sig favoritværdigheden helt alene, og det er lidt svært at se, hvem der skulle kunne true ham - medmindre han også har afbud på et tidspunkt...


Men nu er det vel også i denne turnering primært et spørgsmål om at være med og få "banket rusten af". Velkommen til alle og lad os så få spillet noget godt skak i hyggeligt selskab.

Referat af 1. runde

Dejligt at se en masse kendte og specielt nye ansigter til sæsonens første skaktræk i Kettinge. Selv et par tilskuere blev det til...


Når det er en monradturnering, kan alt ske i første runde, da lodtrækningen er fuldstændig tilfældig. Man kan både risikere topopgør og meget stor styrkeforskel. Vi fik et enkelt semi-topopgør (håber ikke jeg fornærmer nogen), og det fortæller Jens som den ene part om her:


"Første parti i årets ”Banke Rust” stod mod vores nye medlem Brian Rosenberg. Jeg havde de sorte brikker, og vi spillede Fransk 1. e4, e6 osv. Det gik glimrende, set fra min side, indtil vi nåede stillingen efter hvids 23. træk.

Der er mange muligheder for gode træk. Mest simpelt 23. -,e4. Men jeg bekymrer mig for meget over bindingerne i d-linjen og spiller 23. -, Lc5+Det er en ringe løsning, da trækket e4 nu er ubrugeligt pga. 24. Kg2, e4. 25. Lxe4, dxe4. 26. Se5.

23. -, e4 eller 23. -,Tf8 er det rigtige.

Partiet endte remis - på Brians forslag - få træk senere."


Resten af resultaterne kan karakteriseres som "en sort aften i Kettinge", idet samtlige øvrige partier endte med sejr til sort. De fleste af opgørene fik den forventede vinder, men et enkelt resultat gav genlyd. Sensationen lurede allerede, da undertegnede gik hjem. Her var Michael i store problemer mod Jon, men med Michaels forventede tidsforbrug i krisesituationen blev jeg ikke og ventede, selvom det var spændende at kigge på. Han har det jo med at redde sig ud af de fleste problemer. Men ikke denne gang! Da morgendagen oprandt, og jeg tjekkede resultatet, stod der 1-0 til Jon på tavlen.


Nævnes skal også, at Flemming var tæt på endnu engang at få skovlen under Henning J., men desværre for Flemming har han det med at miste overblikket til sidst og således også denne gang.


- Sigurd

Referat af 2. runde

Med tre afbud til 2. runde i ”Banke Rust”, var vi 14 deltagere.


Først færdig var undertegnede. Min modstander Klaus opgav efter en grov fejl i 8. træk. Slutningen indeholder et kendt tema. I Diagramstillingen har jeg - med hvid - netop spillet 9. Sf3xSe5 og sort opdager først nu, at dronningen ikke kan slås. Han havde satset på, at springeren på f3 var bundet til dronningen - men det var ikke hele sandheden😊

I den anden ende af aftenen sled Anders og Michael længe i et lige parti. Begge havde kort tid tilbage, før Michael måtte acceptere remis’en. Fint spil af Anders - uden at jeg vil påstå at have tjek på alle detaljer.

De øvrige partier endte med gevinst til ratingfavoritterne. Henning J. burde dog nok ikke have tabt til Jon. På et tidspunkt var stillingen meget lukket. Henning oversatsede vist nok og tabte.

- Jens P.

Referat af 3. runde


Referat af 4. runde


Referat af 5. runde


Referat af 6. runde


LINKS

SPILLEDATOER

Tirsdag 13/9 2022 kl. 19.00

Tirsdag 20/9 2022 kl. 19.00

Tirsdag 27/9 2022 kl. 19.00

Tirsdag 4/10 2022 kl. 19.00

Tirsdag 11/10 2022 kl. 19.00

Tirsdag 18/10 2022 kl. 19.00

TURNERINGSLEDERE

Sigurd Marthendal (hoveddommer og rundelægger)

Jens Petersen (assisterende dommere)

AFBUD

Der er ikke afsat tid til afbudsrunder, hvorfor afbud som udgangspunkt betyder, at man ikke opnår at spille 6 runder.


Afbud skal meddeles senest kl. 19.00 dagen før den fastsatte spillerunde, hvorefter man ikke indgår i rundelægningen. Afbud efter dette tidspunkt medfører som udgangspunkt tab af parti, medmindre de involverede parter aftaler privat afvikling af partiet inden fristen for afbud til næste runde.


Afbud sker til Sigurd Marthendal på tlf./sms: 93 95 79 63


Afbud 1. runde

Jan Andersen


Afbud 2. runde

Sigurd Marthendal

Brian Rosenberg

Svend Aage Hansen


Afbud 3. runde


Afbud 4. runde


Afbud 5. runde


Afbud 6. runde

Michael V. Nielsen

ARKIV