Turbosøndag

TURBOSØNDAG 2019

Så var der debut for det nye initiativ i SLS. Bestyrelsen havde besluttet at forsøge sig med et alternativ til en weekend EMT, da vi syntes en weekend var meget tid at bruge. Det blev så til vores Turbosøndag med 3 runder EMT på én dag. Deltagertallet skulle gerne gå op med, at alle kunne spille alle mod alle i 4-mands grupper.


Og det kom antallet så lige akkurat til, da Henning M. efter lidt formandspres blev deltager nr. 8. Ikke et prangende resultat, men alt skal vel lige løbes i gang. 6 fra SLS, 1 fra Maribo (gæt hvem...) og så sørme 1 fra Sydøstfyn. Det var Michaels nevø Mathias, der havde taget sin kæreste med. Hun sad trofast hele dagen med sin bærbare og fik vist set et par film, eller noget... Det kunne være vi fremadrettet skulle lave en familie-lounge i de tilstødende lokaler med film, strikkecafé, børnepasning, kaffeslabberas eller hvad der nu kunne tiltrække et heppekor...


Gruppe 1:

Nå - vi kommer nok ikke udenom at fortælle lidt om skakken. Gruppe 1 var særdeles homogen, idet det kun var 34 ratingpoint, der skilte den højestratede (Michael) fra den lavestratede (Henning A.). Så med andre ord lå alle med en forventet score på lige omkring de 1,5.


I første runde afslog undertegnede et remistilbud fra Henning A. Det skulle jeg ikke have gjort! Michael og Mathias delte.


I anden runde måtte jeg virkelig stramme mig an, da jeg glemte en variant i Siciliansk, der umiddelbart vinder en bonde for sort, hvis hvid ikke kender det rigtige svar, der udligner. Den kunne Michael dog godt huske, og jeg kunne ikke... Resten af partiet var med en minusbonde, men det lykkedes i slutspillet at holde den halve. Henning tilbød remis mod Mathias, men Mathias behøvede blot at lave en springergaffel på Hennings tårne som svar - og de dækkede ikke engang hinanden...


I sidste runde smed jeg igen en bonde, denne gang mod Mathias, og måtte kæmpe for det halve igen. Det lykkedes endnu engang, da jeg fik afviklet til et slutspil med uligefarvede løbere. Michael fik ram på Henning, og så var der dømt lyn-omkamp i familien Nielsen, da de 2 herrer havde spillet remis indbyrdes og korrektionen var lige. Omkampen var efter Fischer-modellen, hvor hvid har 6 minutter og skal vinde, mens sort har 5 minutter og kan nøjes med remis. Det blev Michael der vandt på tid med de sorte brikker (og mindre end 10 sek. tilbage!) og derfor kunne tage hjem med både chokolade og gourmet-øl. Mathias måtte nøjes med chokoladen.


Gruppe 2:

I gruppe 2 var ratingforskellen noget større. De 2 forhåndsfavoritter Jens og Jeppe delte i første runde, mens Henning Jakobsen stod for turneringens overraskelse, da han vandt over Henning M.


Derfra så Jens og Jeppe sig ikke tilbage og vandt deres sidste 2 partier mod de 2 x Henning. Så her var der også dømt omkamp efter samme princip som i gruppe 1. Ingen af de tilstedeværende var i tvivl om udfaldet, da Jens bekendtgjorde sin overbevisende sejr med dans på bordet - eller tæt på i hvert fald...Imellem 2. og 3. runde var der jo så fællesspisning fra Kettinge Forsamlingshus - stegt flæsk og persillesovs, kartofler og rødbeder. Mums (tænkte de fleste vist...). Der var så meget til overs, at Jeppe fik en portion med hjem til ungkarlehybelen, og undertegnede og et par stykker mere fik flæsk nok til frokosten dagen efter og lidt til.


Formand Jens som vinder af gruppe 2, flankeret af Michael (tv.) - vinder af gruppe 1 -og Mathias Nielsen nr. 2 i gruppe 1.

Jeppe (der blev 2'er i gr. 2)  has left the bulding...

En lang dag, hvor man var lettere blæst i knoppen bagefter, men absolut hyggeligt. Og selskabet var jo også uforligneligt...


- Sigurd

LINKS

SPILLEDATO

Søndag d. 3/2 2019

TURNERINGSLEDERE

Sigurd Marthendal

Jens Petersen

ARKIV