Klubmesterskab

Klubmesterskab 2021/22

Velkommen til klubmesterskabet 2021/22.


I år er vi 14 deltagere, heraf kun 3 udenbys, og de er alle 3 "gamle" kendinge. Gåseøjnene fordi jeg ikke er sikker på, om Laurits har lyst til at blive kaldt gammel... 


Som vanligt er det kun et medlem af SLS, der kan vinde titlen som klubmester og dermed pokalen, og Michael har virkelig været i træningslejr i både Odense og på Kreta i håbet om at kunne klamre sig til pokalen og gå efter 4 på stribe. Men der er flere, der vil give ham kamp til stregen eller i hvert fald prøve på det, men i år vil det nok komme bag på alle, hvis en af de udenbys spillere blander sig i topstridighederne.


Hvem af de lokale, der så trækker det længste strå og kan hjemføre pokalen, er jo altid et emne til debat, og som altid er det svært at spå - specielt om fremtiden. Michael har som nævnt gode kort på hånden, og det er lidt svært at se, hvem der kan true ham i år, selvom både Sigurd og Henning A. burde være seriøse kandidater.


Time will show!

Referat af 1. runde

1. runde i en Schweizerturnering er altid lidt "top mod bund". Men det er jo ligesom pointen i den turneringsform, at de "stærkeste" mødes sidst i turneringen. Medmindre "bunden" gør oprør og overrasker, hvilket også er en del af charmen ved en Schweizer.


6 partier blev spillet her til aften, og 2 timer henne kunne det ikke ses, at det burde være 6 x "walk in the park"! Lars var foran med et tårn mod Knud Ole, Jon/Laurits kunne blive til hvad som helst, Jens/Klaus så jeg intet til..., Peder holdt fint Michael beskæftiget og det samme gjorde Jan mod Henning. A, mens undertegnede stod til tab mod Henning J. Der var overraskelser i luften!


Men der er også et aspekt, der hedder rutine og erfaring.


Jens vandt som den første, og Michael var den næste, og det har hans modstander Peder fortalt om: "Mødte Michael, så det er ikke nemt Fik spillet over på dronningefløjen med en noget alternativ angrebsform, som M. fik bremset, og at trække sig baglæns er ikke godt. M.'s løber på diagonalen h2-b7 kom til at genere resten af partiet. Tabte en bonde i 16. træk og opgav i 30. træk" .


Jeg selv var udsat for en fremragende spillende Henning J., der ikke lavede en eneste fejl - før til allersidst. Samtidig var jeg selv mentalt på hælene (og en efterfølgende aften/nat med dårlig mave og svedeture giver måske et lille fingerpeg om, at der "var noget under opsejling..." Håber ikke, jeg smittede nogen...). Jeg lavede selv den første fejl i bondeslutspillet, der tillod HJ at bryde igennem med sin fribonde. Jeg var fristet til at smide håndklædet i ringen og havde måske gjort det mod en stærkere modstander, men HJ måtte bevise, om han kunne spille slutspillet ligeså sikkert som resten. Det kunne han desværre for ham ikke. Et enkelt fejltræk var nok, og så var det pludselig mig, der stod til gevinst og hev hele pointet hjem. Ufortjent - måske - men som Jan sagde efterfølgende, så har han aldrig forstået det koncept med fortjent/ufortjent. Vil man vinde, må man spille sig til det. Måske har han en pointe. Jeg mindes de vise ord fra en af skakkens store - citeret frit efter hukommelsen: "Vinderen er den, der laver den næstsidste fejl".


Henning A. fik også skovlen under Jan, og mens der blev analyseret i aulaen, kom Knud Ole pludselig ud som vinder! Godt kommet igen! Altså havde favoritterne allesammen indtil nu redet stormen af. Tilbage var nu kun Laurits/Jon. Laurits har åbenbart arvet sin fars evne til at bruge tiden mere end fuldt ud, og Jons ur så heller ikke for godt ud. Til sidst var Jon dog så venlig at rykke sin dronning ind i en springergaffel, og så gad han ikke mere. Pas på allesammen - Laurits har lært et og andet af en eller anden...


- Sigurd

Referat af 2. runde

Referat af 3. runde

Referat af 4. runde

Referat af 5. runde

Referat af 6. runde

LINKS

SPILLEDATOER

Tirsdag 26/10 2021 kl. 19.00

Tirsdag 9/11 2021 kl. 19.00

Tirsdag 16/11 2021 kl. 19.00

Tirsdag 7/12 2021 kl. 19.00

Tirsdag 4/1 2022 kl. 19.00

Tirsdag 25/1 2022 kl. 19.00

AFBUD

Afbud skal meddeles både turneringsleder

Sigurd Marthendal 93 95 79 63

og modstanderen senest kl. 17 på spilledagen. Afbud efter dette tidspunkt regnes som udeblivelse, altså som et ratet tabsparti. Det er afbudsgivers ansvar at aftale ny spilledag med modstanderen.


Afbud 1. runde

Henning Mogensen - spiller mod Svend Aage ??


Afbud 2. runde


Afbud 3. runde


Afbud 4. runde


Afbud 5. runde


Afbud 6. runde


DOMMERE

Hoveddommer: Sigurd Marthendal

Dommere: Niels-Peder Skotte og Jens P. Petersen

ARKIV