Sæson 2015-16 2

Sæson 2015/16 - 2.-holdet i B-rækkken
Turneringsskemaet med resultater ses her.


1. runde - mandag d. 26/10 i Nykøbing F:


Nyk. F. 1 - SLS 2:  3½-½


De øverste 2 brætter på Nykøbings hold er rimelig frygtindgydende for en C-række - begge har over 2000 i rating. Men alligevel forlyder det, at Jon ydede rigtig god modstand på 1.-brættet mod Gunnar West Hansen.


Svend Aage stod for vores ½ point på 4. brættet, mens Knud Ole og Peder også var kommet i menneskehænder.


Måske kommer der et mere fyldigt referat fra en fra holdet.


Sigurd.


2. runde tirsdag d. 10.11 i Kettinge:


Sydøstlolland 2 - Maribo 3:  1-3


På papiret en kamp, hvor vi nok havde favoritværdigheden. Men det går jo ikke altid som præsten prædiker. Først færdig var Knud-Ole, som nok havde regnet ud, hvordan han kunne vinde en bonde fordi der så opstod en trussel på en officer i modstanderens lejr. Men fortsættelsen indebar noget så "hyggeligt" som en familieskak på Knud Oles tårn, efterfulgt af mattrusler i d-linien, hvor Knud Ole havde måttet stille kongen efter skakken. 0-1 til Maribo.


På 4. bræt var Henning hele tiden foran, og det udmøntede sig i en sikker sejr til Henning, som åbenbart har fundet formen igen i fortsættelse af sin gevinst i den åbne EMT i tirsdags. 1-1 stod det så.


På førstebrættet var Morten kommet i en decideret spændetrøje. Modstanderen forhindrede Mortens rokade. Med en løbertrussel på f8 var den korte rokade forbudt, og den lange ville betyde bondetab på a7. Modstanderen fik sin c-bonde op på c6, og Morten måtte gispe efter luft. Det lykkedes at frigøre stillingen, og på et tidspunkt stod Morten til gevinst. Desværre havde han brugt al sin tid, og i tidnøden lykkedes det ikke at finde de gode træk. Morten tabte på tid. 1-2 til Maribo.


Jon havde spillet et godt parti, og der var gedigne chancer i slutspillet, hvor Jon havde to løbere og springer mod to tårne. Modstanderen havde sit hyr med at finde ud af, hvordan han skulle undgå "gafler" med springeren, og da han endda havde været så venlig at eksponere sin konge for løberskakker ved at spille f5, var vi en del tilskuere, som håbede på Jons succes med sit forehavende. Men ak, modstanderen lykkedes med afbytninger, og til sidst opgav Jon, da det blev tydeligt, hvordan modstanderen kunne få sin fjerne fribonde i Dronning. 1-3 til Maribo efter en spændende aften.


Jens P.


3. runde tirsdag d. 24.11 i Nørre Alslev:


Nordfalster 1 - Sydøstlolland 2:  3-1


Endnu engang var det Henning Mogensen, der reddede holdet. Ellers ved vi ikke noget...


 


4. runde tirsdag d. 15.12 i Kettinge:


Sydøstlolland 2 - Præstø 3:  3½-½


Endelig et hold med nogle unge kræfter på - det var desværre bare ikke vores. Præstø stillede med 2 juniorspillere, og det er desværre et for sjældent syn i disse tider.


Henning M. startede med at komme bagud med en bonde mod én af de unge mennesker - Victor, men den gamle ræv fik forholdsvis hurtigt snoet sig ud af det, og bagefter, da pointet var hevet i land, var det Mogensen, som vi kender ham: "Det med bonden var rent taktisk!" Men det er jo også årstiden for tro på julemanden.


Kort tid efter vandt Knud Ole over den anden juniorspiller, og så stod der 2-0 på tavlen.


Morten og Jon tog tingene i et lidt mere adstadigt tempo med deres modstandere. Der gik små 2 timer yderligere, men det var tid, der var givet godt ud. Jon vandt sin kamp, mens Morten havde fået en meget lukket stilling, der endte i en remis. Holdets første sejr er en realitet og endda en kæmpe én af slagsen.


Sigurd.


 


5. runde mandag d. 18.1 i Præstø:


Præstø 2 - SLS 2:  4-0


Vores 2.-hold var stærkt svækket, da Morten og Jon havde afbud. For ikke at svække 3.-holdet, der spillede samme dag og i de samme lokaler, skulle reserver hentes et stykke nede af styrkelisten, og det blev Frank og Flemming, der fik det utaknemmelige job at vikariere i B-rækken. 2.-holdet har haft det svært, og med den markante svækkelse i dagens kamp var der øretæver i luften. Selv Henning M., der ellers har været holdets redningsmand hidtil, måtte ned, og holdet indkasserede et sviende nederlag, der ikke kunne være større.


Et egentlig referat af kampen mangler...


Sigurd.


 


6. runde tirsdag d. 2.2 i Kettinge:


Sydøstlolland 2 - Møn 1:  ½-3½


Igen havde 1.-holdet drænet 2.-holdet for gode kræfter. Ligesom 1.-holdet måtte undvære deres 1. og 2. bræt, måtte 2.-holdet også se sig amputeret, da Morten og Jon skulle være reserver på 1.-holdet. En hård opgave mod et stærkt hold som Møn. Men man må sige at alle 4 spillere gik til opgaven med masser af fightervilje. Frank og Flemming var indkaldt som reserver, og de spillede noget af deres bedste skak til dato. Frank brugte sin tid, men kunne alligevel ikke hamle op med Mønspilleren, der er en gammel rotte i "faget". Flemming mødte en ung ukendt Møn-spiller og havde faktisk fået spillet ham helt i bund, men Flemming var så fokuseret på det afgørende angreb, han skulle til at iværksætte, at han helt glemte at kigge i sin egen stilling, hvor hans unge modstander altså truede med en mat. Synd for Flemming. Husk rokaden næste gang, Flemming.


Henning viste sig igen igen at være holdets redningsmand fra den totale ydmygelse, da han fik remis på 2. brættet. Knud Ole kæmpede ellers længe og bravt, men var bagud det meste af partiet med en kvalitet, så det var op ad bakke, og bakken var for stejl til sidst.


Holdet måtte altså nøjes med Hennings ½ point og sidder nu som bundprop i B-rækken. Men det skal dog også siges, at de har været hårdt ramt af dels afbud og dels "tyveri" fra 1.-holdets side. Der er dog kun ½ point op til nr. 7, så med en god slutspurt i sidste runde, er 7.-pladsen måske indenfor rækkevidde.


Sigurd.