Peders side

Peders turneringsoplevelser

2018

Maribos 2. Dagturnering 2018.


Jeg har deltaget i Maribos 2. Dagturnering 2018, en eftermiddagsturnering, som forhåbentlig fortsætter fremover. Denne gang dog kun med 6 deltagere. Vi må håbe, at flere får øjnene op og kan se fordelene ved at spille om eftermiddagen i stedet for at slutte sent om aftenen.


De første to kampe var pligtsejre mod lavere ratede spillere. Så kom kampen mod Gert Hansen Maribo. Hvis jeg skulle nå toppen, var det nødvendigt at spille lige op mod Gert. Jeg havde en dårlig binding på hans springer foran dronning, men i stedet for at bytte af mistede jeg en bonde ved at vente for længe. Sådan spiller man ikke lige med Gert.


Næste var Sven Erik Wehlast fra Faxe. Ham har jeg tabt til 3 gange før, men kun lige, så denne gang ville jeg mindst have remis. Det lykkedes  at få ham med til remis. Ganske vist kostede det muligheden for præmie, men hvad - ét skridt ad gangen.


Sidste kamp var mod Henning Jakobsen. Min forventede score var på 3, så en remis i sidste kunne opfylde dette. Det blev et underligt parti, hvor alle 16 bønder var opmarcheret overfor hinanden, så den, der ville vove noget, måtte ofre 1 til 2 lette officerer for 1 eller 2 bønder. Efter lidt tovtrækkeri blev vi enige om remis.


2017

Maribo Dag EMT 2017.


Henning Jakobsen har startet en eftermiddags EMT i Maribo. Vi var 8 deltagere og en lidt stor rating spredning. 3 over 1600, 3 under 1200 og så 2 i midten. En rigtig hyggelig turnering, der kan anbefales for pensionister og andre, der har tid. Den blev afviklet i nov. / dec.


For mit vedkommende mødte jeg alle 3 under 1200, og det gik som forventet. 3 point som der dog skulle arbejdes for. De 2 interessante partier mod henholdsvis Jens Mott og Gert Hansen, hvor jeg havde hvid, forekom en ens åbning 1. d4, Sf6  2. c4, e5 - en åbning jeg ikke har set før. Mod JM fortsatte 3. e3, Lb4+ 4. Sc3, Dd7. Her skulle måske have været spillet 4. Ld2.  5. Se2, exd4  6.Sxd4, Lxc3 , som giver isolerede dobbeltbønder i c linien.


Mod GH fulgte 3. dxe5, Sg4 4. Lf4, g5 5. Lg3, Sc6 6. Sf3, Lb4 7 Sc3, De7 8. h3, Sgxe5. Så lærte jeg at Gert H spiller meget offensivt.


Mod denne åbning med sorts e5 i andet træk, mangler jeg at se, hvad der sker, hvis hvid i 3. træk slår e5 og i 4. træk spiller e6, eller helt lader sort slå hvid bonde på e5.


Maribo Byturnering 2017.


Min deltagelse i Maribo byturnering er faktisk ikke noget at skrive om. Jeg kunne kun deltage i 4 runder ud af 6 - en runde som oversidder og kun 3 reelle kampe.


I 1. runde ødelagde jeg selv en sikker remis.

I 2. runde mod Sven Erik Hansen gik jeg galt i åbningen.

I 3. kamp mod Peter Kristiansen fik jeg byttet om på to træk i åbningen, men fik et remistilbud i 27. træk, som jeg modtog. En remis i samlet pointhøst er ikke meget.

Faxe Dags EMT 2017.


En meget atypisk første runde i schweizer-system. Af de 8 højst ratede var der 2 tabte og 4 gange remis, hvilket nok var det, der var medvirkende til, at af 28 spillere i turneringen sluttede 10 spillere med 3 point efter 7 runder. En anden mærkværdighed var, at den samlede vinder og nr. 2 ikke mødte hinanden, eller i min gruppe mødte Henning Jakobsen (blå gruppe) ikke en eneste spiller fra blå.


Ved starten af 7. runde var vi 5, der kunne få en af de 3 præmier, heraf mødte 3 af os spillere, der havde fra 300 - 500 ratings point mere end os. Gruppevinderen fik remis mod en spiller med 1660 i rating, som både Henning J og jeg også havde fået remis med, så det var en retfærdig vinder (der også var turneringens lavestratede! red.). HJ mødte en spiller med nogenlunde samme rating som H.J, og det blev remis, og sidste spiller mødte en med lavere rating. Inden 7. runde førte jeg på korrektion og med 3 point, efter runden blev jeg nr. 4 efter korrektion - 3 spillere med 3 point og en med 3 1/2 . Sådan er en Schweizer turnering desværre. Der mangler ligesom et eller andet, der kunne sikre, at spillere i de enkelte grupper selv kunne afgøre deres endelige placeringer.

Gøngeturneringen i Præstø 2017.


Gjøngetur - kan anbefales. Det er en god 5. runders turnering til afslutning af årets turneringer. Rating spændte i år fra 900 - 2125 med 30 deltagere delt i fem 6-mandsgrupper - 1 mestergruppe og 4 basisgrupper. Udover vanlige præmier var der også 5 ekstra købmandskurve og 2 gange 3 specialøl/rødvin.


Gjøngemester blev Finn Andersen, Præstø (tidligere SLS - red.). Jeg deltog i basis 3 , en gruppe med 3-4 juniorspillere. Første runde var mod Mathias Bogø, der lige havde været til DM. Han var nok træt, han satte dronning og tårn på en løber diagonal, 1-0. Derefter Kasper - yngste mand. Stillingen lige til et slutspil med hver 2 tårne og 7 bønder. I første bondeslag glemmer han, at der er mat, hvis han flytter tårnet fra bagerste række, 2-0. Lidt for let og ikke noget man sådan rigtigt kunne glæde sig over.


3. runde var det Knud Jacobsen fra Faxe. Jeg vidste at han er god, så jeg leverede den ringeste åbning i mands minde. Efter 5 træk stod jeg faktisk til at tabe ogkom ikke til en ordentlig udvikling, så det blev 0-1 - Knud blev også gruppevinder. 4. runde Mike fra Præstø. Da jeg efterfølgende gennemgik spillet selv, fandt jeg mindst 12 træk ud af de første 50 træk, der var fra ringe til planløse til spildte træk, så jeg tabte fortjent, når man kan lave så meget bras, 0-1 . Sidste runde mod Brandur E. kom jeg rimeligt nemt foran med en løber, og resten var bare solidt spil.  3 sejre nok til en delt andenplads.

2016

1. runde i Faxe Fags EMT 2016.


Jeg er med i Faxe Dags EMT. Første runde var mod Bent Petersen Faxe 1831. Fik de første 25 træk spillet til ca lige spil, men så gjorde styrkeforskellen udslaget 0-1Trist.


Der var dog et bemærkelsesværdigt resultat, nemlig juniorspilleren Knud Johansen (ca 11-12 år), som vi så vinde i sidste runde af holdturneringen i C rækken SLS 3 - Faxe 3  - 4. bræt mod Svend Aage. Han vandt i denne omgang over Gunnar Mathiasen fra Næstved, som i A -  rækken spillede remis mod vores Jan Andersen. Altså en ung mand med godt 1000 i rating vandt over en senior med 1561 i rating. Denne Knud Johansen ser vi nok mere til.


Resultatet fra min turnering i Faxe blev en 4. plads med 2 point med to remis og et point for en for sen sygemelding. Lidt magert, men et gavekort på 600, hjælper jo altid.


Gøngeturneringen i Præstø 2016.


I Præstø gik det værre - kun en remis - dog mod gruppens højest ratede. Med en forventet score på kun 0,95 for hele turneringen, var resultatet måske rimeligt.


Jeppe var i samme gruppe og kunne heller ikke være helt tilfreds. 2½ point var under hans forventede score - for mange remis'er. Dog nåede Jeppe en 3. plads i en ellers fin turnering.