Sæson 2016-17 3

3.-HOLDET I B-RÆKKEN


1. runde - tirsdag 8/11-16

SLS 3 - SLS 2:  1-3

Som altid, når en klub har flere hold i samme række, mødes disse hold indbyrdes i 1. Runde. Således også denne gang.

 

2. Holdet var favoritter, men det skulle vise sig at være overraskende vanskeligt for holdet at leve op til dette.

 

På 4-brættet havde Frank i vanlig stil spillet sine hvide bønder til h5 og g5 i åbningen og vel lidt i panik valgte Peder at give løberen for disse bønder. Det gav ikke den forventede lettelse, og langt inde i spillet stod Frank til gevinst. Peder kom på hårdt arbejde, og efter et par lidt for hurtige træk fra Franks side, endte en af Peders sorte bønder på h2, og i kombination med springeren afgjorde den spillet til Peders fordel.

 

På 3-brættet havde Franz en tilsvarende strategi: Når man alligevel ikke vil rokere, kan man jo lige så godt smide kongefløjsbønderne i hovedet på modstanderen. Som tænkt, så gjort.

Jon fik dog kontrolleret dette og vandt da også.

 

Finn og Thor spillede et kompliceret parti, og skulle helt hen til omkring træk 30, før Thor fik initiativ, der viste sig at være vindende.

 

3-holdets ene point kom på 1-brættet, hvor Svend Aage spillede et flot parti. Svend Aage stormede også med kongefløjsbønderne, men korrekt først efter at Knud Ole havde lukket centrum. En afdækkerkombination fra Knud Ole, blev elegant returneret med en tilsvarende afdækker, der kostede materiale. Knud Ole endte med kun at have en bonde tilbage, som Svend Aage kunne ofre løberen på - og så vinde med to fribønder.

 

Så den forventede sejr til 2-holdet på 3-1 var nok forventet, men resultatet giver ikke 3-holdets spillere helt den fortjente kredit for indsatsen.

 

- Jens.

2. runde - onsdag 23/11-16

Maribo 2  - SLS 3:  4-0

Fra denne kamp mangler desværre et referat, men modstanderen var også frygtindgydende og flere klasser bedre end vores 3.-hold. Vores hold havde en samlet forventet score på 0,1 point ! Så måske var der ikke så meget at skrive hjem om.


- Sigurd

3. runde - tirsdag 13/12-16

SLS 3 - Maribo 3:  0-4

Endnu et stærkt Maribohold, men denne gang var vores holds samlede forventede score da på hele 1,13! Men stadig var overmagten for stor. Peder har sendt dette korte referat:


Svend Aage - Finn Kristiansen 0 - 1, Finn F. - Keld Christensen 0 - 1, Lars - Peter Poulsgård 0 - 1, Franz - Henning Jacobsen 0 - 1. Uha uha.Græder


Det gik stærkt. Finn Fjeldhøj var bagud med en løber efter 12 træk, Svend Aage mistede en løber efter 20 træk, Franz var efter 25 træk bagud med tårn og springer, Lars stod længe godt, men blev efter mere end 30 træk klemt af en åben a-linje, som modstanderen udnyttede effektivt.

 

- Peder.

4. runde - tirsdag 17/1-17

SLS 3 - Nyk. F. 1:  1-3

Nykøbing stillede igen op uden sine 2 stærkeste spillere, og det kvitterede Svend Aage for ved på 1. brættet at vinde over Jacob Sireborn med 1719 i rating! Undertegnede mødte ellers Svend Aage på vej fra toiletterne, hvor han brokkede sig noget over det lort, han sad og lavede. Men brokken forstummede, da han vendte tilbage til sin plads og opdagede, at Jacob i hans fravær havde foræret ham en mat i 3. Den så Svend Aage heldigvis!


Franz havde fået fornøjelsen af en af de fremadstormende juniorspillere, Mathias Stage, som jo netop nu er ved at lave et solidt plankeværk i gruppe 4 i SLS Open. Det var for stor en mundfuld for Franz, som i parentes bemærket næsten principfast ikke rokerede og angreb voldsomt med sine bønder på begge fløje. Det er nok ikke så god en strategi.


Lars fik isoleret sin konge ude på den ene fløj og pakket alle sine tunge officerer sammen på den anden, og det var heller ikke den bedste taktik. Finn kæmpede længe og godt, men måtte også til sidst strække våben.


B-rækken er altså hård kost for vores stakkels 3.-hold, men så er det da godt, at holdet har Svend Aage, der som den eneste har formået at få point i denne sæson.


- Sigurd

5. runde - mandag 30/1-17

Præstø 3 - SLS 3:  2-2

3.-holdets første matchpoint.

Vi afventer referat.

6. runde - tirsdag 14/3-17

SLS 3 - Faxe 3:  1½-2½

Kunne 3.-holdet i dagens opgør mod 6. pladsen måske hæve sig fra sidstepladsen? Ikke at det ville gøre den store forskel, for der rykker sandsynligvis 2 hold ned fra B-rækken. Men det kunne da være sjovt med en 7. plads i stedet for en 8. plads. Sideløbende med holdkampen spilledes 2 udsatte partier fra klubmesterskabet, og dertil var der dukket ikke mindre en 6 andre spillere op, og vi spillede så en hurtig/lyn-turnering med 7 minutter til hver. På et tidspunkt måtte vi rykke ind ved siden af - vi larmede vist lidt for meget...


Tilbage til holdkampen. Jeg blev tilkaldt rimelig tidligt som dommer til partiet mellem Franz og hans modstander, fordi Franz havde lavet ulovligt træk. Det måtte jo laves om, og det kostede Franz en bonde. Om det var det, der også kostede Franz partiet lidt senere, nåede jeg ikke at se. Men ret tidligt var Faxe foran 1-0.


En hel del senere var Lars ved at køre et helt point hjem i stillingen i diagrammet. Men der manglede noget slutspilsviden hos Lars, så det hele løb desværre ud i sandet og endte med en remis. I stillingen spillede Lars (med de sorte brikker) f4, hvilket godt kunne have ført til sejr, men ikke særlig nemt eller hurtigt. Det korrekte er at spille Kd3, og stille og roligt æde sig ind på hvids g-bonde. For at gøre en lang historie kort endte det efter flere fejltræk med en patsætning.


Svend Aage brillerede igen på 1. brættet, hvor han stille og roligt udspillede sin modstander. 1½-1½. Nu var det så op til Finn, men da han i meget lang tid havde været bagud med et tårn, var det en hel del op ad bakke, og til sidst måtte Finn strække våben.


- Sigurd

7. runde - mandag 27/3-17 (spilles i Faxe)

Møn 1 - SLS 3:  2½-1½

Et knebent nederlag, der endte med sidstepladsen og nedrykning med sølle ½ point op til 7. pladsen. Mon vi får et referat fra kampen?

LINKS

HOLDOPSTILLING

I stærkeste opstilling består holdet af flg. spillere:


1. Svend Aage Hansen

2. Finn Fjeldhøj

3. Lars Møller

4. Franz Mortensen

HOLDLEDER

Finn Fjeldhøj

Email: finn.fjeldhoej@man.eu

Mobil: 20197937

SPILLEDATOER OG STEDER

Tirsdag 08/11 2016 i Kettinge

Onsdag 23/11 2016 i Maribo

Tirsdag 13/12 2016 i Kettinge

Tirsdag 17/01 2017 i Kettinge

Mandag 30/01 2017 i Præstø

Tirsdag 14/03 2017 i Kettinge

Mandag 27/03 2017 i Faxe

TOPSCORER

Svend Aage Hansen   3/6


ARKIV