Sæson 2016-17 2

2.-HOLDET I B-RÆKKEN

1. runde - tirsdag 8/11-16

SLS 3 - SLS 2:  1-3

Som altid, når en klub har flere hold i samme række, mødes disse hold indbyrdes i 1. Runde. Således også denne gang.

 

2. Holdet var favoritter, men det skulle vise sig at være overraskende vanskeligt for holdet at leve op til dette.Usikker

 

På 4-brættet havde Frank i vanlig stil spillet sine hvide bønder til h5 og g5 i åbningen og vel lidt i panik valgte Peder at give løberen for disse bønder. Det gav ikke den forventede lettelse, og langt inde i spillet stod Frank til gevinst.Waou Peder kom på hårdt arbejde, og efter et par lidt for hurtige træk fra Franks side, endte en af Peders sorte bønder på h2, og i kombination med springeren afgjorde den spillet til Peders fordel.

 

På 3-brættet havde Franz en tilsvarende strategi: Når man alligevel ikke vil rokere, kan man jo lige så godt smide kongefløjsbønderne i hovedet på modstanderen. Som tænkt, så gjort.

Jon fik dog kontrolleret dette og vandt da også.

 

Finn og Thor spillede et kompliceret parti, og skulle helt hen til omkring træk 30, før Thor fik initiativ, der viste sig at være vindende.

 

3-holdets ene point kom på 1-brættet, hvor Svend Aage spillede et flot parti. Svend Aage stormede også med kongefløjsbønderne, men korrekt først efter at Knud Ole havde lukket centrum. En afdækkerkombination fra Knud Ole, blev elegant returneret med en tilsvarende afdækker, der kostede materiale.Waou Knud Ole endte med kun at have en bonde tilbage, som Svend Aage kunne ofre løberen på - og så vinde med to fribønder.

 

Så den forventede sejr til 2-holdet på 3-1 var nok forventet, men resultatet giver ikke 3-holdets spillere helt den fortjente kredit for indsatsen.

 

Jens.

2. runde - tirsdag 22/11-16

SLS 2 - Nyk. F. 1:  ½-3½

Kampen er startet mod Nyk. F. 1.

Fra venstre: Knud Ole Olsen (1.bræt), Thor Keitum, Jon Kristmundsson, Peder Skotte.

Nykøbing stillede uden sine 2 stærke topbrætter, hvilket pludselig gjorde vores 2. hold til favoritter med en forventet score på 2,46.Waou Kun Knud Ole var overmatchet på 1. brættet.


Men, men, men - det går ikke altid efter rating eller fortjeneste eller noget som helst andet. Jacob fra Nykøbing gjorde Peder opmærksom på, at han skulle spille mod en af deres nybegyndere - en af deres juniorspillere - og det var måske et meget smart psykologisk træk, for Peder blev vist lullet lidt i søvn og vågnede først, da han var ved at blive spillet baglæns ud af brættet, bagud med en officer, manglende rokade og en rigtig dårlig stilling. Så meget nybegynder var den unge mand vist heller ikke.Græder


Jon kom heller ikke ret godt ud af starthullerne mod Klaus Nedergaard med 1242 i rating. Der røg en bonde og lidt efter en kvalitet og til sidst kunne Jon ikke stoppe 2 fribønder ude på dronningefløjen.


Thor var den første, der var færdig, og det endte med en forholdsvis fredelig remis, hvor ingen af de 2 spillere vist havde lyst til at kaste sig ud i gevinstforsøg.


Knud Ole var som den undertippede faktisk den eneste, der virkelig fik et kampparti ud af det og til det sidste forsøgte at præstere en overraskelse, men Jakob Sireborn er ikke sådan at bide skeer med.


Et meget skuffende resultat må vist være konklusionen. Dette var dagen, hvor intet lykkedes, og alt heldet tilfaldt Nykøbing.


Sigurd.

3. runde - mandag 12/12-16

Præstø 3 - SLS 2:  1-3

2. holdet var en tur til Præstø - uden Jon, men med altid kampklare Svend Aage som reserve i stedet for. Peder har skrevet lidt til hjemmesiden:


Svend Aage vandt stille og roligt som han plejer. Thor så jeg ikke, men han vandt som forventet (red: så må Thor jo have været der Smiler stort).


Knud Ole kom i slutspil med 2 tårne mod dronning og springer, hvor der blev kæmpet hårdt og længe, men desværre tabte Knud Ole. Min modstander var igen en junior. Jeg lavede i 11. træk det første dårlige træk, senere overså jeg en skak, så jeg var heldig, da han valgte at bytte alle officerer af, så først fik jeg overtaget.


Peder.

4. runde - tirsdag 17/1-17

SLS 2 - Faxe 3:  2-2

Til dagens hjemmekamp havde Peder desværre lagt sig syg, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Som reserve lykkedes det at indkalde John, der så lige susede ind på. 1. brættet og på den måde jo forstærkede holdet. Jon kvitterede for "degraderingen" til 4. brættet ved at vinde rimelig hurtigt. De øvrige partiet var langvarige, og der blev virkelig gået til stålet. Desværre fik John ikke den fortjente belønning for at træde til som reserve. Knud Ole fik desværre heller ikke så meget ud af at være rykket et bræt nedad. Til gengæld fik Thor skovlen under sin modstander med et hav af merbønder. Det var dog ved at gå galt til sidst, hvor Thors modstander overså en gevinst, men Thor fik redet stormen af og sikrede holdet et uafgjort resultat mod Faxe 3.


- Sigurd

5. runde - mandag 30/1-17

Møn 1 - SLS 2:  ½-3½

Knud Ole havde en solid kamp , hvor modstanderen tabte på tid, men det var nu også nok slut efter et par træk mere. Thor var i slutspil med hver et tårn og fire bønder, hvor Thors stod bedre, så modstanderen opgav. Jon mødte en ung spiller, der efter at Jon havde haft rigtig gang i den, blev sat mat efter en god times spil. Undertegnede tillod sig at tro at hans modstander, en junior, ikke kunne spille præcist, men den unge mand havde godt styr på tingene. Et enkelt træk brugte han mere end 30 min. på.  Så da juniorspilleren foreslog remis i en meget lukket stilling, blev det accepteret. Undervurdér aldrig en modstander!


- Peder

6. runde - onsdag 15/3-17

Maribo 3 - SLS 2:  1½-2½

Denne gang fik jeg ikke jokket i spinaten, remis efter 23 træk mod en jeg ikke har mødt før. Jon spillede med vanlig hurtighed og vandt let med en springer og to bønder i overskud. Thor var veltilfreds efter at alle officerer var byttet af, bondeslutspil med hver 6 bønder. Sigurd og jeg talte tirsdag om ikke, det var en ide med lidt træning i f.eks. bondeslutspil. Thor tabte, så mon ikke det er på tide at starte projektet. Knud Ole kom foran med en løber og kørte et sikkert slutspil hjem efter 3½ times spil.


- Peder

7. runde - mandag 27/3-17 (spilles i Faxe)

SLS 2 - Maribo 2:  ½-3½

Knud Ole mod Claus Hansen (rating 2012!) - en svær kamp hvor Knud Ole gjorde det godt, indtil ratingforskellen blev tydelig efter mere end 22 træk.


Jon fik rigtigt godt fat. På et tidspunkt brugte modstanderen mere end 40 min. betænkning på et træk. Da de nærmede sig de 40 træk tilbød Maribospilleren remis, og efter nogen yderligere betænkning accepterede Jon. Dermed var holdets 3. plads sikret. Flot af Jon mod en spiller med mere end 1800 i rating - nok holdets bedste resultat, selv om de fleste har gjort det godt undtagen mig.


Jeg mødte Leif Roerholt, fik leveret - for en gangs skyld - et ordentligt spil, kom i et godt angreb, der dog pga. tidnød ebbede lidt ud. Jeg tilbød remis flere gange i nogenlunde gode stillinger, men Leif mente, at han kunne blive topscorer, så han afslog desværre. I 36. træk satte jeg en springer til gratis slag, øv øv.


Frank var oppe mod Finn Kristiansen. Frank kom godt igang og stod rimeligt efter ca 20 træk, men så begyndte forskellen at vise sig. Med en forventet score på 0,07 er det svært. Holdets samlede forventede score var mod Maribo 2 under 0,5.


Alt i alt en bedre slutstilling end forventet. Stor ros til alle spillere, der har været med på holdet.


- holdleder Peder

LINKS

HOLDOPSTILLING

I stærkeste opstilling består holdet af flg. spillere:


1. Knud Ole Olsen

2. Thor Keitum

3. Jon Kristmundsson

4. Peder Skotte

HOLDLEDER

Peder Skotte

Email: nielspeder53@gmail.com

Mobil: 24411984

SPILLEDATOER OG STEDER

Tirsdag 08/11 2016 i Kettinge

Tirsdag 22/11 2016 i Kettinge

Mandag 12/12 2016 i Præstø

Tirsdag 17/01 2017 i Kettinge

Mandag 30/01 2017 i Stege

Onsdag 15/03 2017 i Maribo

Mandag 27/03 2017 i Faxe

TOPSCORER

Thor Keitum   4½/6

Jon Kristmundsson   4½/6

ARKIV