Klubmesterskab 2017

Klubmesterskab 2016/17

Så er vi i gang med det 14. klubmesterskab

Turneringen spilles i år som en monradturnering med en let seedning, så forhåndsfavoritterne ikke ramler ind i hinanden i første runde. Ellers er det lodtrækning med det lille forbehold, at der kan rykkes lidt på principperne for rundelægningen, hvis det giver mening i forhold til at få turneringen til at glide mest smertefrit - særligt i forhold til afbud.


Det bliver spændende, hvis navn der skal stå på pokalen i år. Sidste år overraskede Henning M. jo alt og alle ved nærmest at flå pokalen ud af hånden på Sigurd i aller sidste runde ved at vinde over ham. Ellers er Henning A. den spiller, der har sit navn stående flest gange. Men klubbens på papiret 2 stærkeste spillere - Michael og Sigurd - vil nok også gerne give deres besyv med. Og så er der alle overraskelserne, der sker hvert år. Så hvem ved - måske skal der stå et helt nyt og overraskende navn på pokalen.

Referat af 1. runde

Allerede 1 uge inden officiel turneringsstart spillede Henning M. og Morten deres indbyrdes parti fra 1. runde, da Henning har planer om at tilbringe de næste 3 uger i Marokko. Morten har leveret et kort sms-referat, der følger her: "Henning og jeg spillede i går - og jeg vandt sørme. I vanlig stil - dårligt udlæg og en bedre slutspurt - som denne gang heldigvis ikke blev forspildt eller foræret væk". Hennings referat var mere mundtligt over et par omgange: "Jamen, jeg var foran med 3 bønder, 3 BØNDER, og smed det hele væk. Fuldstændig vanvittigt, det rene galskab...".


Til den officielle opstart havde Jon afbud, så der blev spillet 7 partier. Først efter 1½ time kom den første afgørelse, da Frank tabte til Finn. Undertegnede havde fornøjelsen af at observere partiet fra nærmeste hold. Frank brugte vist ikke mange sekunder på det parti. Han forsyndede sig mod mindst 4 af de begynderregler, der er omtalt andet sted på denne hjemmeside. Centrum, udvikling, rokade og brug tiden! Ret hurtigt fik Finn fanget Franks dronning, og det kunne kun lade sig gøre, fordi Frank ikke havde udviklet sine brikker og rokeret. Men man må give Frank, at han ikke bare lægger sig ned. Han kæmpede videre, og det lykkedes ham sørme at fange Finns dronning til gengæld. Finn fik bare et tårn mere ud af det, end Frank havde fået for sin dronning. Til sidst blev der spillet på pat, men den hoppede Finn ikke på.


Aftenens morsomme indslag kom i undertegnedes parti, hvor Peder midt i en dronningafbytning ikke helt fulgte med på brættet og hurtigt rykkede den næste brik, inden jeg havde nået at slå igen. Det affødte til alles morskab et højlydt: "Hov-hov, jeg har ikke rykket endnu...". At undertegnede endte med at vinde, at Henning A. vandt over Franz, og at Jeppe og Jens delte, var nok ikke den store overraskelse. En lille overraskelse var måske, at det lykkedes Svend Aage at holde remis mod Thor, der ellers havde været foran med en bonde det meste af partiet. På den anden side ved vi, at Svend Aage spiller knusende godt, når det passer ham.


Til gengæld var det noget af en overraskelse, at Lars hev ½ point fra Jan, og den største overraskelse lurede lige til det sidste i partiet mellem Knud Ole og Michael, hvor Michael både tidsmæssigt og materialemæssigt var ude i tovene. I sidste ende var det nok en manglende rokade hos Knud Ole, der gjorde det muligt for Michael at redde det hele point i en hæsblæsende slutspurt. Et sindsygt spændende parti at følge, og lidt synd for Knud Ole, at han ikke fik snøret sækken. Det havde åbnet turneringen temmelig meget op.


- Sigurd.

Referat af 2. runde

Der var snydt en anelse i rundelægningen for at få Thor og Finn til at mødes i denne runde, da de begge havde afbud. Alternativet var, at 2 spillere mere ikke kunne spille. Det betød så, at der allerede var ratingmæssigt topopgør, da Michael og undertegnede skulle møde hinanden. Ligeledes blev der lavet om længere nede i rækkerne, da et nyt potentielt medlem havde meldt sin ankomst, og så skulle vi ikke længere spille med oversidder. Desværre dukkede det nye medlem ikke op, og samtidig kom Flemming ikke pga. sygdom, så undertegnede fik lige lidt sved på panden, men med lidt mere "snyd" blev Peder og Lars sat til at spille, og vi spiller fremadrettet igen med oversidder.


Desværre tabte Flemming pga. sit afbud, da det kom for sent. Så husk allesammen - afbud er senest kl. 17 på spilledagen og helst før, og det er både Peder og modstanderen, der skal have besked. Men det lykkedes altså at få afviklet 7 partier. Jeppe og John var MEGET hurtigt færdige med deres indbyrdes parti, da John med sort glemte sin børnelærdom og snuppede "den spanske bonde" (se diagrammet). Det kostede en officer, og så gad han ikke mere.


Jens og Jan delte, og det gør så de 2 til turneringens foreløbige remiskonger. Det kan jo ikke blive ved med at gå, hvis der er ambitoner om mere, men på den anden side er det nogen gange smart at komme "fra baghjul". Frank prøvede at køre om hjørner med Knud Ole, men det lykkedes ikke. Franks spillestil med bondeangeb over hele linjen har desværre den bagside, at kongen efterlades meget blottet, og at officererne ikke er udviklet til at hjælpe til. Men han lærer det vel en dag...


Jon fik skovlen under Svend Aage, der pludselig var mat, og Peder måtte ned mod Lars, der indtil nu har gjort det fremragende og spillet langt over forventet. Topopgøret mellem Michael og undertegnede var også et opgør om, hvem der havde forberedt sig bedst. Jeg havde med de sorte brikker forberedt mig lidt og håbede at overraske Michael efter få træk med noget, jeg ikke plejer at spille. Michael havde også forberedt sig, men blev alligevel meget overrasket ved denne stilling (se diagrammet). Han havde nemlig også forberedt sig - på sort!!! Nå, men partiet endte remis, da undertegnede krævede remis ved trækgentagelse efter 27 træk. Michael valgte et par hurtige gentagelsestræk for at hive nogle ekstra sekunder hjem, der var stærkt nødvendige, men jeg tror ikke, han var opmærksom på, at stillingen nåede at blive gentaget 3 gange. Han burde nok have vundet slutspillet.


Dagens overraskelse stod Morten for, da han i vanlig ikke-rokade-stil vandt over Henning A. og dermed bragte sig alene i front af turneringen med maksimumpoint. Er det her vi skal finde den overraskende klubmester??


- Sigurd

Referat af 3. runde

Kun 5 partiet afviklet, så dagens resultat fremstår noget uklart, indtil vi ser resultaterne af afbudsrunden næste tirsdag. Til gengæld fik vi besøg af Ole, der var meget ked af at have brændt os af sidste gang. Der var simpelthen uoverensstemmelse mellem urene derhjemme, og det var det forkerte, han kiggede på. Heldigvis var både Svend Aage og Frank kommet, så Ole kom forhåbentlig ikke til at kede sig.


Efter at have startet turneringen forrygende gik gassen helt af ballonen for Lars i dagens opgør mod Finn. Finn fik lov at rasere Lars' baglinje og var hurtigt foran med et tårn, og den stilling kunne Finn godt finde ud af at køre hjem. Det her er slet ikke Peders turnering. Han måtte i dag indkassere sit 3. nederlag på stribe, men han har også haft hårde modstandere og en forventet score på kun 1 point i de 3 runder. Nu får han så lov at hvile sig som oversidder - eller spille mod Ole, hvis vi ikke har skræmt ham væk.


Henning A. var kommet på en forholdsvis overkommelig opgave mod Flemming, men tog dog ikke let på opgaven. Overraskelser kan ske alle vegne, men ikke i aften. Jeppe og Jon spillede et fuldstændig vanvittigt parti. Jon pakkede sig fuldstændig sammen i en eller anden afart af en islandsk åbning med springerne på e7 og d7, der blokerede for hans egne løbere. Jeppe forsøgte at ofre sig igennem, hvilket nok også var det korrekte, men Jon forsvarede sig indædt på ægte vikingemanér og formåede efter et langvarigt parti at gøre Jeppe mør (også tidsmæssigt), så Jeppe til sidst tilbød remis, der blev accepteret.


Det foreløbige topopgør mellem Morten og undertegnede udviklede sig meget lige. Først i slutspillet fik jeg overtaget efter nogle ukorrekte træk fra Mortens side, og min fribonde i a-rækken gjorde udslaget. Så en uges tid får jeg lov at sole mig på førstepladsen, men det er der nok en masse andre, der gerne vil forpurre.


- Sigurd

Referat af afbudsrunde

Der blev afviklet 3 partier mellem det, man måske kan kalde klubbens udskud?! Det var i hvert fald udskudte partier... aaahhhh...


Nå, tilbage til skakken. Mens de 6 spillede klubmesterskabet, var vi 6 andre, der spillede en hurtigskakturnering imens. Undertegnede var én af dem, så jeg så ikke så meget af de andre kampe før til aller sidst. Jan vandt - nok ikke overraskende - over Franz. Jens kom forholdsvis hurtigt foran med en officer mod Knud Ole, men det er åbenbart ikke nok mod en spiller, der bare ikke lægger sig ned. Da jeg "kom ind i kampen" var forspringet reduceret til en kvalitet for en bonde, og det var ikke nok til at bryde igennem, så der blev enighed om remis. Dermed er Jens nu alene på tronen som turneringens remiskonge med ikke mindre end 3 remiser.


Henning M. var netop hjemkommet fra sin ferie i Marokko, men om det var den, der stadig sad i ham, eller om det bare var Svend Aage, der var heldig/dygtig er ikke til at sige. Henning var foran med 2 bønder, men SA fik lukket ganske godt af for Hennings officerer og fremtvang remis ved trækgentagelse. Henning havde ikke lysten til at give den ene bonde tilbage for at slippe ud af kniben og så forsøge at finde gevinsten med en enkelt bonde i overvægt.


I hurtigskakturneringen "Pyramiden" blev der ikke rykket rundt på Oles, Henning A's, Mortens, Flemmings, Lars' eller undertegnedes skilte på tavlen. Den højestplacerede vandt hver gang. Men til sidst udfordrede Jan undertegnede udenfor nummer, da han var færdig med Franz, og så skete der ting og sager. Ny mand på toppen er Jan!


- Sigurd

Referat af 4. runde

Næsten fuldt hus til dagens runde. Kun Henning A. sad og solede sig et eller andet varmt sted og havde givet Jeppe en fridag. Men vi andre svedte skam også - nogle mere end andre. Jens og Lars nåede dog kun til opvarmningen, da Jens vandt en lille miniature på kun 7 træk.

1. d4, f5  2. h3, Sf6  3. g4, fxg4  4. hxg4, Sxg4  5. Dd3, Sf6?? (g6 havde gjort det værd at spille videre)  6. Txh7, Txh7  7. Dg6++.

Jens oplyser, at det er Korchnoi, der har fundet på det.


Flemming bandede godt og grundigt på et tidspunkt, og så kunne man nok regne ud, at det ikke gik hans vej, men Svend Aages. Knud Ole fortsatte storspillet, da han vandt over Jan og dermed stadig kan blande sig i topstridighederne. Finn havde også fundet storspillet frem, da han lidt overraskende hev ½ point fra Jon. Jon var ellers stort foran på et tidspunkt, men Finn kæmpede godt og havde vist rystet Jon noget ved at komme tilbage i kampen.


John vandt over den regerende klubmester Henning M. og giver flg. kommentar med på vejen: "Henning spillede tidligt a3 og h3. Forsømte centrum og stod hurtigt i underkanten. Partiet blev afsluttet med et bondeoffer af undertegnede hvorefter fribonde ikke kunne stoppes".


Franz beherskede desværre ikke slutspilsteknikken fra bronzespringeren, da han ellers burde have holdt remis mod en enlig bonde mod Frank. Så Frank fik hele pointet. Morten gik galt i byen allerede i træk 2, hvor Michael efter 1. d4, Sf6 2. c4, d5? får kontrollen i centrum med 3. cxd5, Sxd5 4. e4! Senere fik Michael også forpurret Mortens rokade, men den plejer Morten alligevel ikke at være så hidsig med at bruge... Men selvom Morten forsvarede sig til det sidste, endte han med at blive sat mat.


Undertegnede fik fornøjelsen af en Caro-Kann med de hvide brikker mod Thor (1. e4, c6  2. d4, d5  3. e5, Lf5). Det har jeg spillet mod Thor 2 gange før med ringe udbytte (en enkelt remis), så denne gang havde jeg forberedt mig, men Thor spillede så ikke det, han havde spillet sidst, så forberedelsen kunne ikke bruges direkte, men alligevel gav åbningsforberedelserne en bedre idé om placeringen af brikkerne, og det gav pote! I diagrammet har jeg fået en springer ned på g7 i træk 13. Thor har nu 2 muligheder:

1) 13. -, Kf8 taber meget hurtigt p.g.a. 14. Sxe6+, fxe6  15. Dxg6 efterfulgt af Tf3 og sort er færdig.

2) 13. -, Ke7 som var den løsning Thor valgte og som giver en lille men uklar fordel til hvid.

Den fordel satte jeg så over styr ved at spille 14. g5 i det forfængelige håb, at Thor slog bonden - ikke gennemtænkt! Herefter fulgte 14. -, h5  15. Ld2, Df8?? (Db6 havde givet lille fordel til sort). Thor går efter springeren, og det er en meget stor fejl, der pludselig giver mig meget klar og sikker gevinst. Der fulgte 16. Sxd5+, exd5  17. Lxb4+, c5  18. dxc5, Kd8  19. Dxd5, Dxg7 (så fik han springeren)  20. 0-0-0 og mattruslerne er meget store og afværges kun med stort materialetab til følge. 2 træk senere valgte Thor at opgive.


De 3 udsatte partier er alle meget afgørende for de fortsatte topplaceringer. Det ene bliver afviklet inden næste runde, hvorfor denne først lægges efter dette parti er spillet, mens de to andre først afvikles efter henholdsvis 5. og 6. runde.


- Sigurd


Sidste nyt: Masser af dramatik i den udsatte kamp mellem Jon og John - desværre fandt dramatikken sted udenfor brættet. John blev efter 10 træk kontaktet hjemmefra - hans datter var styrtet med hesten og kommet til skade lød meldingen. Og så er skak pludselig ikke så vigtig. John var indstillet på at give Jon pointet, men det ville Jon ikke høre tale om. Han insisterede på at tage en remis, og sådan blev det, så John kunne komme hjem. Super sportsligt af Jon!

Meldingen fra John var efterfølgende, at både datter og hest er OK. Og når den melding er på plads, ligger det jo lige til højrebenet, at lave sjove tankespind og dårlige jokes over, at John måtte forlade spillet pga. en springer...

Referat af 5. runde

Et enkelt afbud fra John, der måtte blive hjemme og hjælpe datteren med at få styr på springeren... Peder og Flemming havde spillet på forskud med en overraskende remis til følge.


Én kæmpe overraskelse fra dagens runde springer i øjnene. Undertegnede sad lige ved siden af og så, da Finn fik fanget Henning A's dronning. Det så ellers ud som om, Henning var ved at få styr på sagerne. Han havde fået slået hul ned til Finns kongestilling, men det kneb lidt med at få forstærkningerne frem til dronningen, der havde gjort det meste af arbejdet. Og pludselig var hendes majestæt fanget. Fantastisk godt set af Finn. Henning fik kun et tårn i bytte, og så burde den kamp jo være afgjort. Men Finn var vist så overrasket og benovet over at være kommet så meget foran mod en af klubbens stærkeste spillere, at hans nerver ikke helt holdt til presset. Han tilbød remis, fordi han var nervøs for at smide det hele på gulvet. Henning var ikke mange millisekunder om at tage imod tilbuddet. Synd at Finn ikke prøvede at spille til ende, men en kæmpe overraskelse var det alligevel.


Svend Aage vandt ikke overraskende over Frank, selvom Frank havde sat næsen op efter mere. Henning M. vandt heller ikke overraskende over Lars, der har tabt pusten noget efter en forrygende start på turneringen. Knud Ole og Morten delte, men jeg så ikke på hvilken baggrund det skete. Undertegnede vandt over Jon, der ikke fik held til at gentage sin sejr fra for 2 år siden, da vi sidst mødtes.


Jan og Thor skiftedes vist til at lave dårlige træk lød det til, og ingen i lokalet var i tvivl om, at det var Jan, der lavede det sidste dårlige træk, der kostede en springer. Det er absolut ikke Jans turnering, og hans rating ryger vist efterhånden ned, hvor det ikke har været de sidste 20 år iflg. ham selv. Jan fortalte mig efterfølgende, at han kommer stærkt igen til næste år. Godt med noget kampgejst!


I det selvbestaltede topopgør mellem Michael og Jeppe (de havde været hurtigst til at snuppe "førerbrættet" ved radiatoren - køligt var lokalet jo) trak Michael sig ud som vinder. Dermed forfølger Michael stadig undertegnede, og den udsatte kamp mod Thor bliver derfor ret vigtig for ham. De 3 udsatte kampe bliver spillet næste tirsdag, og derefter er alle kommet på omgangshøjde, så 6. runde kan lægges på den helt rigtige baggrund uden nogen udsatte partier.


- Sigurd

Referat af afbudsrunde

3 vigtige kampe mellem flere kandidater til klubmesterskabet blev afviklet, og der er nu ikke flere udsatte partier.


Jens vandt over John, der ellers stod fremragende, og ingen af dem forstod egentlig helt, hvordan Jens kom ind i kampen igen. Åbningsspillet var bestemt ikke smukt fra Jens' side, men han fik alligevel snoet sig ud af vanskelighederne. Thor var med langt inde i kampen mod Michael, men Michael trak den hjem til sidst. Som de sidste kæmpede Jeppe og Henning A., og det var nok mest Henning, der kæmpede. Jeppe fik etableret en knusende stilling, men formåede ikke at udnytte den, så til sidst fik Henning tilkæmpet sig en remis.


- Sigurd

Referat af 6. runde

Med 4 afbud var vi kun 12 spillere til start. Ole dukkede også op, men havde desværre ingen at spille med, og det har jeg det personligt dårligt med. Her er et punkt til forbedring af plejen af potentielle medlemmer...


Jeg tror ikke, vi endnu har spillet en turnering, hvor far og søn ikke har mødt hinanden på et tidspunkt. Denne gang ingen undtagelse og endnu en gang med Frank som vinder. Henning M. var i sit milde hjørne, eller også var det Jan, der er ved at komme tilbage på sporet med sine berømte remiser. Jeg så ikke partiet, men var et eller andet sted ikke overrasket... Thor vandt over John, og heller ikke her så jeg, hvad der skete.


Jeppe var forholdsvis hurtigt kommet foran med en bonde, men Svend Aage lægger sig jo ikke bare ned, så der måtte kæmpes længe, før Jeppe kunne trække sig ud som vinder. Undertegnede overså flere unøjagtigheder og fejl í Jens' åbningsspil, der kunne have givet et meget nemmere forløb. I stedet løb alle mine fordele ud i sandet, og i træk 21 lavede jeg en decideret bommert, der gav Jens klar gevinst med en fri merbonde på 6. række. Selv derefter overså jeg adskillige remisvarianter og overlevede kun, fordi Jens 13 træk senere lavede en endnu større bommert, der kostede ham en springer og få træk senere partiet. Absolut ikke et parti der ville få nogen skønhedspræmie, og undertegnede kunne da også mobilisere en minimal portion dårlig samvittighed, da Jens opgav.


Tilbage var Knud Ole og Henning A. Et parti hvor første brik først blev slået i træk 21! Knud Ole er altså ved at være en magtfaktor i klubben og var endnu engang et mulehår fra at overliste en topspiller, men Henning fandt til sidst - på trods af tidnød - en matkombination, hvor han ofrede en kvalitet, og så opgav Knud Ole.


Dagens resultat har endegyldigt indsnævret klubmesterskabstitelkandidatfeltet (fedt ord...) til kun 2 - Michael og undertegnede. Undertegnede kan kun indhentes af Michael, der jo lige mangler et udsat parti, så sidste runde kan gå hen og blive særdeles spændende, hvis ikke Finn skaber en sensation på tirsdag. I tilfælde af ligestilling er det besluttet, at klubmesterskabet afgøres ved korrektionsberegning.


- Sigurd

Referat af afbudsrunde

Kun 2 partier blev afviklet, da Jon i sit udsatte parti mod Morten var nødt til at afgive pointet, da det ikke var muligt for de 2 at finde et tidspunkt at mødes inden sidste runde skulle afvikles. Dermed var det kun Michael - Finn og Peder - Franz, der mødtes. Peder skriver meget kort om sit parti, at det endte med remis efter tilbud fra hans side.


Michael skriver om sit parti mod Finn flg:

"Vi lagde ud med roligt åbningsspil, hvor undertegnede spillede en variant i Siciliansk, der kan give nogle taktiske muligheder mod spillere, der ikke følger teorien så nøje. De taktiske komplikationer udeblev, men undertegnede fik tidligt i midtspillet til gengæld et massivt pres mod Finns hvide konge. Jeg ved ikke hvem der stønnede og rallede mest; Finn, der vist ikke var helt tilfreds med trykket mod kongen, eller undertegnede, som var hårdt angrebet af en strid forkølelse.


Trods ihærdig søgen lykkedes det ikke underegnede at finde den taktisk finte, der fik has på kongen. Finn måtte dog aflevere en kvalitet og kort tid efter en bonde, men fik samtidig afbyttet nogle af de sorte angrebsbrikker, hvormed det værste pres mod kongen forsvandt. Stillingen var dog fortsat ret svær, men Finn kæmpede bravt og flot, og fik med fremskudt springer og dronning opstillet nogle potentielle trusler, der skulle holdes øje med. Undertegnede valgte at give kvaliteten tilbage mod at få et par bønder. Afbytningen gav imidlertid Finn ret så gode remis-chancer, da hans officerer pludselig stod mere aktivt og velkoordineret (Monsteret giver ham dog ikke mere end remis). Stillingen lægger samtidig op til, at Finn kan lave en ”matkombination” – med dronningeoffer – på baglinien. Desværre for Finn overser han, at det tårn han skal sætte mat med på baglinjen står i en binding foran kongen og derfor ikke kan flyttes. Nede med en dronning varede det ikke mange træk, før Finn gik mat".


Nu er spændingen i sidste runde reduceret til, hvem af de 2 herrer Michael og Sigurd, der løber med trofæet. De skal begge op mod gedigen modstand, så måske løser den truende ligestilling sig af sig selv, hvis Henning A. og Jens spænder ben for de 2 kombatanter, hvilket de nok vil gøre deres yderste for! Indhentes kan de dog ikke.


Skulle vi ryge ud i, at klubmesterskabet skal afgøres på korrektion, bliver de sekundære kampe pludselig meget interessante. I første omgang Jeppe-Morten, hvor Michael vil heppe på Jeppe og Sigurd på Morten. I anden omgang vil Sigurd gerne have, at Svend Aage vinder over Finn, at Jon vinder over Henning M. og at Thor vinder over Knud Ole. I aller yderste konsekvens kan Sigurd risikere at bande over Peders 2 remiser mod Franz og Flemming. Alt sammen fordi korrektion har at gøre med modstandernes pointsum, så de spillere, Michael har mødt, vil Sigurd gerne have får så få point som muligt - og omvendt.


Under alle omstændigheder er der lagt op til nogle indædte kampe, hvor der vil blive vogtet på forløbene på flere af de andre brætter.


- Sigurd

Referat af 7. runde

Wauw for en spændende afslutning, der vist nærmest bød på det hele - bortset fra flot spil fra de 2, der kæmpede om klubmesterskabet. Derudover var det en aften, der var præget af en del hosten - vi siger tak til det dejligt varme forår... (ironi kan forekomme!) Michael var vist den, der var hårdest ramt. Forkølet gennem de sidste 2 måneder kun afbrudt af et par peioder med influenza, og tydeligvis stadig ikke på toppen.


Hele runden blev præget af ikke mindre end 5 remiser, der for nogles vedkommende vist indikerede en fredelig indstilling set i lyset af, at der nok ikke kunne nås så meget. Jeg må tilstå, at jeg ikke så så meget andet end mit eget og naboens (Michaels) parti. Der var jo en hel del på spil.


Så vidt jeg kunne se, kom Michael absolut bedst fra start. Han fik jaget noget rundt med Jens' springere og vandt en del tempo, men det virkede som om, den gode start fortabte sig i forkølelsens tåger, og Jens fik stille og roligt spillet sig tilbage i kampen og kom foran med en bonde. Michael holdt dog febertågerne så meget på afstand, at han fandt en remis. Derefter gik Michael hjem - lettere vingeskudt - nok også efter at have kigget på undertegnedes parti mod Henning A., der tydeligt gik min og pokalens vej.


Men intet er afgjort, før pointet står på tavlen. Stort set hele partiet igennem giver Fritz mig en klar fordel eller en direkte gevinststilling, men det valgte jeg altså at ignorere og spillede mit sædvanlige "blah-spil", hvor jeg ikke kan finde de rigtige træk i en stilling, som jeg udmærket ved, bør være vundet. Til sidst var tiden en afgørende faktor for os begge, og ingen af os kunne finde de gevinster, vi fik tilbudt, så Henning gik efter at fremtvinge en remis, hvilket lykkedes.


Så var der ligestilling mellem Michael og undertegnede, og dermed var vi i præcis det scenarie, jeg skitserede i forrige afsnit. Sidste parti var Jeppe-Morten, der med en gevinst til Jeppe ville give Michael titlen og med en remis eller gevinst til Morten ville give mig titlen. Jeppe var foran med en bonde, og desværre for mig lykkedes det at holde den hele vejen hjem, hvor Morten til sidst opgav.



1. beregning

2. beregning

3. beregning

Michael

22½

26

29

Sigurd

22½

26

28½

Korrektionsberegningen kom til at se således ud:


Michael vandt derfor dette års klubmesterskab med den snævrest mulige margen. Til sidst var det afgørende, at Knud Ole havde fået 3 point mod Peders 2½. Hvis der også havde været ligestilling der, aner jeg ikke, hvad vi skulle have gjort...


Dermed er sæsonen færdig og en ny mand har spillet sig ind i vores egen "Hall of Fame". Bortset fra generalforsamlingen er der nu sommerpause for de fleste. Jeg ved nogle af os spiller lidt ved siden af. Jeppe spiller med i Sondex Cup og jeg selv og Peder spiller med i LF-Mesterskabt i Maribo hen over sommeren. Peder spiller også med i Gøngeturneringen i Præstø. Derudover er de 3 musketerer med i Klosterturneringen i Maribo, som I kan læse om andet steds. Så måske bliver der stadig en masse at læse om her på siden sommeren igennem, hvis vi får nogle referater fra de aktive spillere.


Under alle omstændigheder ønskes alle en god sommer med eller uden skak. Hold jer friske og muntre til vi ses igen til september.


- Sigurd

LINKS

SPILLEDATOER

Tirsdag 07/02 2017 kl. 19.00

Tirsdag 14/02 2017 kl. 19.00

Tirsdag 21/02 2017 kl. 19.00

Tirsdag 07/03 2017 kl. 19.00

Tirsdag 21/03 2017 kl. 19.00

Tirsdag 04/04 2017 kl. 19.00

Tirsdag 18/04 2017 kl. 19.00

AFBUD

Afbud skal meddeles både turneringsleder

Peder Skotte 24 41 19 84

og modstanderen senest kl. 17 på spilledagen. Afbud efter dette tidspunkt regnes som udeblivelse, altså som et ratet tabsparti. Det er afbudsgivers ansvar at aftale ny spilledag med modstanderen.


Mulige datoer for afbudsrunder:


Tirsdag 28/2 2017 kl. 19.00. Her spiller:

Henning M. - Svend Aage

Franz - Jan

Knud Ole - Jens


Tirsdag 14/3 2017 kl. 19.00

Jon - John

Peder - Flemming


Tirsdag 28/3 2017 kl. 19.00

Henning A. - Jeppe

John - Jens

Michael - Thor


Tirsdag 11/4 2017 kl. 19.00

Finn - Michael

Franz - Peder


Afbud 1. runde

Jon - spiller mod John tirsdag d. 14/3 i klubben.

Henning M. - spiller mod Morten tirsdag d. 31/1 i klubben.


Afbud 2. runde

Thor - spiller mod Finn torsdag d. 16/2 i klubben.

Finn - spiller mod Thor torsdag d. 16/2 i klubben.

Henning M. - sidder over.


Afbud 3. runde

Michael - spiller mod Thor tirsdag d. 28/3 i klubben.

Henning M. - spiller mod Svend Aage tirsdag d. 28/2 i klubben.

Franz - spiller mod Jan  tirsdag d. 28/2 i klubben.

Knud Ole - spiller mod Jens tirsdag d. 28/2 i klubben.


Afbud 4. runde

Henning A. - spiller mod Jeppe tirsdag d. 28/3 i klubben.


Afbud 5. runde

Peder - spiller på forskud mod Flemming tirsdag d. 14/3 i klubben.

John - spiller mod Jens tirsdag d. 28/3 i klubben.


Afbud 6. runde

Lars - sidder over.

Finn - spiller mod Michael 11/4 i klubben.

Jon - spiller mod Morten ??

Franz - spiller mod Peder 11/4 i klubben.


Afbud 7. runde

Frank - trækkes ud af turneringen.


TURNERINGSLEDERE

Sigurd Marthendal

Peder Skotte