Banke Rust 2015

BANKE RUST 2015

Referat af 1. runde

Det er én stor gruppe, der spilles efter schweizer-systemet.


Betænkningstiden er den efterhånden sædvanlige: 90 minutter til hele partiet med et tillæg på 30 sekunder pr. træk.


1. runde var præget af en del afbud. Når man spiller efter schweizer-systemet er det altid spændende, om der kommer overraskelser. Og det gjorde der! Pludselig var Jeppe bagud med en dronning mod Frank, og den formåede Frank at holde hele vejen hjem. Inden runden startede spurgte Frank, hvad han ville få i rating, når han vandt over Jeppe. Superoptimist tænkte vi andre, men Frank fik da lige over 40 ratingpoint i den kamp. Resten af kampene var nogenlunde som forventet, selvom Morten var meget uheldig i sin ellers helt lige kamp mod Michael. Et ulovligt træk til aller sidst kostede partiet.


- Sigurd


Referat af 2. runde

2. runde forløb uden de store overraskelser. Uden at fornærme nogen var der nok kun reel spænding om udfaldet i opgøret mellem Henning A. og Sigurd. Men den gamle ræv Henning fik stille og roligt overtaget i et noget langvarigt parti.


- Sigurd.

Referat af 3. runde

3. runde gav godt nok genlyd. For hold da helt op, hvor har vi mange spillere, der ind imellem spiller "over evne" Ikke et eneste parti i runden blev hurtigt afviklet. Der blev gået til stålet over hele linjen. Knud Oles og Valeriis parti var en fryd at se på - det var kampskak, der ville noget. Jens havde det heller ikke nemt mod Jon. Det lykkedes også Frank at ryste Jan i løbet af deres parti, og Jeppe kom godt nok i stormvejr mod Svend Aage. Alle partier endte dog med sejre til de højest ratede, med en enkelt undtagelse. Vi kan vist godt konkludere, at dette ikke er Jeppes turnering. Efter lang tid var Jeppe omsider kommet foran med en bonde eller 2, men fik derefter misplaceret sit tårn, så det røg uden kompensation. Det overlevede han ikke.


- Sigurd.

Referat af afbudsrunde

I afbudsrunden tirsdag d. 29/9 spillede:


Valerii - Jens, resultatet blev remis.


Lars - Finn spillede også remis.


Knud Ole - Henning M. endte med sejr til Knud-Ole.


Svend Aage - Flemming. Svend Aage vandt på udeblivelse.


- Peder

Referat af 5. runde

5. (og sidste) runde gav kamp om topplaceringerne. Jens var 1/2 point foran alle andre, men Michael brugte iflg. Jens ufine tricks til at vinde topopgøret. Knud Ole vandt over Jon uden kamp, da Jon desværre var blevet syg. Dermed var der 2 spillere på 4 point, og så blev kampen mellem Henning A. og Morten til en langvarig dyst om en evt. 3. deltager på sejrsskamlen sammen med Michael og Knud Ole. Dette skulle vise sig at blive svært for begge parter, og der blev god brug for de tillagte sekunder. I sidste ende trak Morten det længste strå og vandt et meget flot parti. Morten er i den grad ved at finde storformen frem.


- Sigurd