Diverse

Siden med alt det, der ikke passer ind andre steder

DIVERSE

Affaldsindsamling

Venskabsmatch mod Nyk. F. Skakklub

24. september 2019


I forbindelse med vores hjemløshed d. 24. september, hvor lokalet i Kettinge skulle bruges til overnatning, havde vi arrangeret en venskabsmatch mod Nykøbing F. dagen før i Nykøbing.

Begge klubber stillede med 8 mand. På papiret viste styrken en lille overvægt til Nykøbing på de første brætter, og omvendt en lille overvægt til Sydøstlolland på de nederste brætter.

Der blev aftalt 1 time og 30 minutter til hele partiet, og Flemming fra Nykøbing bød velkommen, bl.a. med fri kaffe og småkager


Kampen endte med en sejr til værterne på 5-3. Først færdig var Svend Aage, som vandt over Janus Ottesen, derefter udlignede Nykøbing, da Jakob Sireborn vandt over Jens P. Derefter er jeg ikke helt sikker på rækkefølgen, men fra en ende af, så vandt Willy Saugmann over Sigurd, John Kræsing vandt over Henning Mogensen, og Benjamin Vinder vandt over Lars.

Jon var bagud med to bønder mod Claus Petersen, men Jon lykkedes med at udnytte den åbne d-linje med sit tårn og mattrusler med dronningen, og kombinerede sig flot igennem til en dronningegevinst på baglinjen. Michael tilbød remis, som Gunnar Vest Hansen modtog – vist nok for at være lidt gæstfri, stillingen var lige på brættet, men ikke på uret, for som han sagde: ”Der er masser at spille med endnu”!

Henning Andersen havde fordel mod Leif Aaen, men med hver et par minutter tilbage på uret fik Leif gang i noget springergymnastik i centrum, som Henning ikke havde tid til at overskue, hvorefter han tilbød remis.


Så 5-3 var et fair resultat i betragtning af styrkeforholdet og som spillet udviklede sig.


- Jens P.

Holdene i aktion, set fra den ene side...

... og fra den anden.

Farvel-hilsen fra Jeppe

8. marts 2019

Kære skakvenner


Det er med blødende skakhjerte, at jeg desværre må meddele, at indeværende sæson bliver den sidste for mig i SLS i denne omgang.


Jeg flytter tilbage til en anden dejlig ø, nemlig min fødeø Fyn. Ja faktisk har jeg allerede fået lejlighed i Odense C og har mit hus til salg i Lillebrænde. Med arbejde i Slagelse og store børn er muligheden der, og den må jeg tage. Ligesom i skak byder livet én nogle muligheder, hvor det føles ekstra rigtigt at slå til.


Jeg har været og er stadig (lidt endnu) MEGET glad for at være en del af en lille og hyggelig skakklub. Jeg håber at møde nogle af jer i turneringer rundt omkring i ind- og udland fremover. Er glad for, at der er lokale reserver der har lyst til at tage over på holdet, og jeg er sikker på, at I nok skal kunne holde skansen i Mesterrækken til næste år.


Nu hvor det er ved at være slut, vil jeg da gøre alt for at slutte med maner, og jeg forventer da også at vinde SLS Open, så jeg får min første turneringssejr i SLS :-)


Sluttelig vil jeg gerne takke jer alle sammen for mange gode skaktimer i godt selskab, og jeg kommer til at følge SLS op igennem divisionerne fra sidelinjen...

Juleafslutning 2018

I 2018 blev juleafslutningen genindført efter nogle års pause. Og det var med hele svineriet. Jens havde på utallige opfordringer sørget for gløgg og æbleskiver, og det fik hele 14 mand til at møde op. Heriblandt Michaels søn Laurits, som jo efterhånden er et rimelig kendt ansigt i klubben, samt Sonny - ny mand, som Frank havde hevet med i klubben.


Reglerne for aftenens skak-spas kan ses på indbydelsen til højre. Det vakte rimelig meget morskab og høje grin undervejs, når de stærkere spillere f.eks. skulle forsøge at holde stand mod 3 dronninger eller spille med 4 springere og ingen tårne. Der blev ikke afviklet nogen jævnbyrdige partier, så det var hele tiden op ad bakke at være højestratet.


Det hele drejede sig om at have det sjovt, så der blev ikke kåret nogen vindere, men nævnes kan det da, at det på trods af ovenstående udfordringer lykkedes for både Morten og Sigurd at vinde alle deres 5 partier - nogle af dem dog efter princippet "saved by the bell"...


Frank havde en god aften, da han vandt over både Michael, Jens og Henning M.


Nedenfor nogle stemningsbilleder, hvor det er værd at kigge nærmere på stillingerne!! (Klik på billederne, hvis det er svært at se).

OM DATABASER

Af Michael Nielsen

Som supplement til åbningsvideoerne (på siderne "lær at spille skak" - red.) – hvis ikke man gider investere i det bekostelige Chessbase – kan anbefales http://www.365chess.com/. Fin åbningsdatabase med mulighed for at finde masser af inspiration og varianter  - HELT gratis. Kræver vist at man registrerer sig for at få det fulde udbytte, men det er som sagt gratis, og jeg har ikke oplevet at blive spammet på min e-mail.


Et andet gratis klasseprodukt er skakmotoren Stockfish 6. Den seneste version kan hentes her: https://stockfishchess.org/download/. Programmet ligger på niveau med de bedste kommercielle programmer og er meget bedre end Fritz! Her på den ”uofficielle”  ratingliste for skakcomputere ligger den eks. #2: http://www.computerchess.org.uk/ccrl/4040/


Man skal bemærke, at det kun er skakmotoren man får, så programmet skal bruge en grafisk brugerflade (GUI) som det skal installeres på/i.  Det lyder kompliceret, men er ganske let!!

Man kan – som jeg – installere Arena som er et udmærket gratis program: http://www.playwitharena.com/. Herefter installerer man Stockfish-motoren og har herefter en skak-partner/analyseværktøj i topklasse – helt gratis.


Når motoren er installeret, vil jeg tro der er potentiale i at tune den (ændre på opsætningsparametrene). Jeg har ikke arbejdet så meget med det, da det kræver lidt research at finde ud af hvad de forskellige parametre betyder og ikke mindst hvad de skal indstilles på.


Som lille sjov sidebemærkning fra den virkelige verden, fandt Stockfish på ganske få sekunder mat i 24(!), da jeg sad og efteranalyserede mit parti mod Jens Peter. Efter yderligere nogle sekunder havde den optimeret varianten, så der var mat i 11. Og det fortæller måske hvorfor programmet er så stærkt, at det ret hurtigt får analyseret 25-30 halvtræk, hvor eks. Fritz kan stå i hele og halve timer på min gamle PC for at nå 18 halvtræk dybde (Fritz vil ALDRIG(!!!) nå 25-30 halvtræk hos mig). Jeg tror, Stockfish ret hurtigt ”smider” de dårlige varianter væk og analyserer kun på de gode. Senere kigger den så måske på de mindre oplagte muligheder, hvor Fritz minutiøst bruger tid på at analysere på mere eller mindre alt.


Skulle man have behov for lidt assistance til at få motoren installeret vil jeg godt hjælpe i det omfang evnerne rækker!

Mindeord om Morten Døring

Lørdag d. 30. januar 2021 modtog jeg den triste besked, at Morten Døring var bortgået samme morgen, efter kort tids sygdom.

Morten var et skattet medlem af klubben, som altid bidrog til klubbens ve og vel, skakligt som socialt. Vi husker ham som et rart og venligt menneske med en tydelig humoristisk sans. Det var godt at tale med Morten, og det var udfordrende at spille skak mod ham. Morten vil blive savnet. Vi har mistet en god kammerat.

Vores tanker går til de pårørende i den svære tid. Morten Døring blev 52 år, og det alt for tidlige tab af mand og far må være ubærligt for familien.

 

Jens P. Petersen

Formand, Sydøstlolland Skakklub