L-F Mesterskabet 2017

LOLLAND-FALSTER MESTERSKABET 2017

1. runde - 14. juni 2017


Denne gang er det lyst ved rundestart og længe efter, så her er et par udendørs billeder af Maribo Skakklubs fine hus.

Genistregen fra Maribo Skakklubs side ved at lave deres sommerturnering til et officielt L-F Mesterskab har givet pote med 24 deltagere fra 4 klubber. Ikke overraskende er den arrangerende klub topscorer med 14 deltagere, og herefter følger Sydøstlolland med 5, Præstø med 3 og Faxe med 2. Altså deltagermæssigt en flot 2. plads til vores lille klub, der oven i købet har været så "smarte" at repræsentere klubben i alle 4 grupper! Peder og Lars tager sig af basis 3, Jens tager basis 2, Jeppe basis 1, og Sigurd forsvarer farverne i mestergruppen. Så i hvert fald teoretisk en mulighed for 4 førstepladser - GO FOR IT!!


En anden genistreg er absolut sommerpausen. Turneringens 5 runder strækker sig fra 14/6 til 23/8 og holder en hel måneds pause i det meste af juli. Der er altså rigelig tid til udsatte partier og ferie, og det tror jeg har været udslagsgivende for den forholdsvis store opbakning "udenfor sæsonen". Det gav i hvert fald undertegnede stor lyst til at deltage.


Formand Søren Pedersen byder velkommen.

Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at fortælle om vores meritter ved denne turnering, men min erfaring fortæller mig, at det som oftest er meget svært at følge med i klubkammeraters spil, medmindre de sidder lige ved siden af. Jeg håber derfor, mine medkombatanter har lyst til at give deres besyv med til dette referat. Ellers bliver det nok lidt ensidigt.


Jeg selv har den "fornøjelse" at deltage i min første mestergruppe nogensinde. Mit udgangspunkt er som lavestratet og en forventet score på 1,95. Det passer mig fint. Jeppe har det ligesådan i basis 1 med en forventet score på 2. Derimod misunder jeg ikke Jens hans ekstremt klare favoritrolle i basis 2, hvor hans forventede score er på ikke mindre end 4 point! Lars og Peder får også deres at se til, hvor de begge skal have 4 point for ikke at tabe rating. De skal blot passe på de 2 unge fremadstormende juniorer fra Maribo, der absolut ikke må undervurderes.


Men lad os komme til selve skakken og resultaterne fra 1. runde.


Undertegnede mødte en time før de andre, fordi jeg skulle spille omkamp i lyn mod Henning Nielsen fra Maribo for at få placeret selve titlen som Klostermester. Grunden til den sene afgørelse var, at jeg havde afbud i sidste runde og efterfølgende skulle til hægterne igen efter en skulderoperation, så det var først nu, der var tid. Som I kan læse i referatet fra Klosterturneingen andetsteds her på sitet, vandt jeg omkampen, og det var derfor med en ret stor portion selvtillid, at jeg satte mig til brættet for 2. gang denne aften for at få min debut i en mestergruppe.


Min modstander var Morten Frank Jensen fra Præstø, der er næsthøjest ratet i gruppen (2042) - så var vi ligesom i gang... Vi kender udmærket hinanden, men vi har aldrig siddet overfor hinanden i et EMT-parti - kun i hurtigskak har vi mødt hinanden. Så det var en skakmæssigt helt ukendt modstander, jeg skulle møde. Jeg havde hvid, og Morten valgte at spille skandinavisk (1. e4, d5). Som jeg også oplevede mod John Kristensen i Klosterturneringen passede denne åbning mig storartet, og stille og roligt kom jeg til at stå bedre og bedre. Morten fik ikke rokeret, og det sinkede ham en del. Mit 29. træk kunne jeg dog have gjort betydeligt bedre (se diagrammet). Sort har netop spillet 28. -, Ld6-f4, og Fritz giver mig svimlende 5.85, men det kræver jo, at jeg kan se trækket. Det kunne jeg ikke! Jeg tog det næstbedste og spillede 29. g3, hvilket kun giver 0.98 i vinderchance. Nu har læseren så chancen for at finde trækket, jeg ikke fandt, inden jeg afslører det senere. For at gøre en lang historie kort, vandt jeg også a-bonden, og bønderne på dronningefløjen kunne ikke stoppes, så sørme om jeg ikke vandt.


Resten af resultaterne i mestergruppen var også overraskende. Vi er 3 spillere med 1919-1950 og 3 spillere med 2000+, og første runde matchede os 3 lavestratede med hver vores 2000+-spiller, Det fik vi 2½ point ud af! De 2 rating-favoritter måtte begge ned! Meget spændende gruppe, hvor alt tilsyneladende kan ske.


I basis 1 fik Jeppe remis mod ratingfavoritten Claus Schmidt (1884), så for ham var der også tur i den.


Fra basis 2 har Jens skrevet flg. referat:

"Jeg havde forberedt sig på Hennings vane med at spille "Pirc", dvs. 1.-,d6 efter mit sædvanelige 1.e4. Valget faldt på "Austrian Attack", som indebærer, at hvid spiller e4, d4 og f4, udvikler lidt officerer og fortsætter så med f5. Sort har så i mellemtiden spillet g6, Lg7 og rokeret kort. Kig selv på nettet 😎

Det er især Susan Polgar - en stærk kvindelig skakspiller fra Ungarn - der med held har brugt den adskillige gange, og jeg besluttede, at det var så det, jeg ville prøve.

Det gik som det skulle, jeg fik min ønskede variant, hvorefter det gik op for mig i al sin gru, at man jo så også skulle spille ligesom Susan Polgar for at lukke kampen 😆

Jeg vandt godt nok en kvalitet, men Henning fik alt for meget spil til gengæld. Faktisk havde han en pæn fordel ifølge "Fritz", på et tidspunkt hvor hans officersspil var særdeles aktivt, og jeg havde valgt en længere serie uhensigtsmæssige træk.

Nu skal man jo som bekendt ikke spille godt for at vinde, man skal bare spille bedre end ham den anden, og det gjorde jeg så.....

Job done, men alligevel ikke en helt tilfreds følelse med det."


I basis 3 var Lars også involveret i en mindre sensation. Desværre bare med ham som taberen til en spiller med kun 981 i rating. Peder derimod vandt sit parti i sikker stil.


Og trækket jeg ikke så? 29. Dd4! Hvis sort prøver at holde løberen på f4 med f.eks. Lg5, spiller hvid Txe6. Slås tilbage med dronningen ryger tårnet på h8, slås med bonden gives skak med dronningen på g7 og både tårn og dronning ryger, og slås igen med kongen, er der matangreb. Hvis der ikke slås - tja så er der kun ét flugtfelt på f8, og det er jo hjælpemat i 1.

2. runde - 28. juni 2017


I dag var der foreløbigt topopgør, da jeg skulle møde Henning Nielsens banemand, Lars Christensen fra Faxe. Lars har jeg mødt 2 gange i holdturneringen, og begge gange var traumatiserende oplevelser, hvor jeg stod tykt til gevinst, men bare ikke kunne finde ud af at snøre sækken, vistnok i begyndende tidnød begge gange. Altså 2 nederlag på kontoen, så der var noget at revancere. Også denne gang blev jeg udsat for skandinavisk, selvom Lars ytrede sidste gang, at det var da vist ikke det, han skulle spille, da han så min gevinst i 1. runde mod netop denne åbning. Men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt, og Lars havde måske noget i ærmet (eller også havde han bare glemt sin udtalelse).


Jeg plejer jo at efteranalysere sammen med den gode Fritz, og han var meget tilfreds med begge parters valg af træk det meste af partiet igennem. Dog havde jeg som hvid de bedste stillinger undervejs, og sort stod på intet tidspunkt til gevinst. Altså et nogenlunde lige spil lige indtil træk 65, hvor Lars lavede den afgørende fejl ( se diagrammet). Stillingen er remis ved korrekt spil. Sort skal holde c-linjen og ned i den anden ende for at kunne skakke i "nakken" på den hvide konge eller true a-bonden. Hvis hvid får sat tårnet imellem på et tidspunkt, kan det sandsynligvis slås, da den sorte konge er tæt nok på til at komme ind foran fribonden og holde remisen. Alternativt holdes den hvide konge i a-rækken og i vejen for sin egen bonde. Flyttes det hvide tårn fra d-linjen kommer den sorte konge bare nærmere.


Alt dette er selvfølgelig efterrationalisering, og 2 stormestre havde nok taget remis, fordi det var så soleklart... Jeg derimod var overbevist om, at dette kunne vindes ved langvarigt fileri. Men vi er jo "kun" mesterspillere, og Lars havde ligesom mig ikke den nødvendige viden, så efter 65. -, Tb8+ var der nu ikke længere nogen tvivl hos mig om, at det kunne vindes. Derefter fulgte: 66. Kc7, Tb2 67. Te4+ (den sorte konge skal længere væk), 67. -,Kf7 68. a5, Ta2 69. Kb6, Tb2+ 70. Kc6, Ta2 71. Kb5, Kg7 72. a6, Tb2+ 73. Tb4, Tf2 74. a7, Tf8 75. Kc6, Kf6+ 76. Kb7, Tf7+ 77. Ka6, Tf1 78. a8D, opg. 1-0.


Efter bare 2 runder har jeg nået min forventede score - jeg elsker at være lavestratet!! Eventuelle flere point vil blot bringe mig tættere på 1. brættet i den kommende sæson. Jeg fører turneringen og kan selv afgøre resten. Det kræver "bare gevinster over to 2000+ folk yderligere, heriblandt Henning Nielsen... Så deeet...


Jeppe vandt i forholdsvis sikker stil over Finn Kristiansen i basis 1 og mangler kun ½ point for at nå sin forventede score, så mon ikke der også her er basis for ratingfremgang. Jens' modstander havde afbud, så han har en kamp til gode i basis 2. I basis 3 var der lokalopgør, da Lars og Peder skulle møde hinanden. Det endte fredeligt med en remis, så i hvert fald Peder er godt med i gruppen med en foreløbig 2. plads.


Tilføjelse 20/7 2017 fra Jens:

"En sommeraften kørte jeg til Maribo til mit udsatte parti mod junioren Matthias Rasmussen. Erfaringen siger, at man kan få sig en slem overraskelse af disse unge mennesker i fremgang, så jeg havde sat mig op til, at ingenting ville være nemt.

Det blev det så alligevel, for Matthias vidste ikke, hvordan man spiller mod Wienergambitten ( 1.e4, e5. 2.Sc3, Sf6. 3. f4!? ) Ti træk henne havde jeg vundet hans to springere for mine to centrumsbønder. Matthias opgav efter 30 træk, da jeg havde fået byttet alt af og stadig var foran med to officerer.

Undervejs kunne jeg dog godt fornemme at Matthias havde både plan og ide med sine træk. Nede med to officerer kunne han stadig stille udfordringer op, så der skal nok komme seriøs skak fra ham, når han får erfaringen med".

3. runde - 5. juli 2017


Jens og undertegnede var begge ramt af modstanderafbud, og så er det jo utrolig dejligt, at de resternede 3 tager opgaven på sig at skrive lidt fra runden. Peder fortæller lidt om alle kampene, men både Lars og Jeppe kommenterer efterfølgende deres egne partier.


Peder fortæller: "Jeppe mod Svend Erik fra Maribo, mit indtryk var, at det var lige. Jeg kørte tidligt, men det kunne ligne et Jeppe-spil - sejt men sikkert. Med solidt sikkert Lars Møller spil, kom Lars stille og roligt foran og vandt mod Daniel Sandberg (junior). De juniorspillere skal man passe på! Se f eks Henning Jakobsen der i de sidste 2 runder har mødt 2 og tabt til begge. Jeg mødte Carl W Pedersen, endnu en junior. I 5. træk trak han Le3 , før e-bonden var flyttet - ikke noget heldigt træk. Ellers kan han spille rigtig fornuftigt. Der er fremtid  i de juniorer, som Maribo og andre klubber har. Det lover godt for skakken fremover. 3 kampe - 3 point til SLS".


Lars fortæller kort om sit parti: "Jeg spillede hvid mod hollandsk stonewall (1. d4, f5 2. c4, Sf6 3. g3, e6 - red.) og stillede springer på e5, hvorefter han slog med springer c6, og jeg fik en god bonde som senere blev til dronning på e8. Så var den ged barberet! God ferie fra Lars".


Jeppe har bidraget med et noget fyldigere referat eller nærmere en status på turneringen so far set med Jeppe-briller:

"Status på min indsats i Lolland Falster Mesterskaberne i Maribo:

Sommerturneringen i Maribo kommer meget belejligt for mig. Ikke mindst da jeg holder ferie lokalt i år, og også da jeg er meget opsat på at revanchere ratingtab fra Præstø Open og slutte skakåret godt af. Efter tre runder har jeg allerede høstet lidt ratingpoints, så nu går jeg da efter sejren i min gruppe!


I første runde spillede jeg remis med Claus Schmidt, som har en del mere i rating end jeg. Synes selv jeg forsvarede de sorte farver godt i en Smith/Morra gambit fra hans side. Det blev et af den slags partier, hvor jeg forsvarer det meste af tiden. Holder fast med det yderste af neglene og bliver belønnet med en mulighed for at bytte materiale af og stå bedst til sidst.  Jeg havde dog brugt for meget tid (igen igen) og havde ca. 1 minut tilbage og så tilbød jeg remis. Det ærgrer mig lidt, men jeg har endnu ikke vænnet mig til 30 sek. reglen. Mon ikke jeg får rig mulighed for at øve 30 sek. regel i tidnød i kommende klubturneringer?


2. runde spillede jeg siciliansk mod Finn Kristiansen. Jeg fik stille og roligt et solidt overtag, og vandt ret sikkert.


3. runde var her i onsdags, hvor jeg endelig fik de hvide brikker mod Svend Erik Hansen fra Maribo. Har ikke mødt ham før, men husker ham fra en holdkamp mod Morten Døring i Maribo sidste sæson. Grunden til jeg kan huske deres parti var, at det var det sidste parti, og vi andre kunne stå og ”kloge os” på deres parti. Og det gjorde vi så. Jeg var opsat på at spille på gevinst med hvid som sædvanligt. Knapt så sædvanligt havde jeg forberedt mig en smule på mit e4 spil. Kan KLART anbefale skak video fra YouTube, hvis tiden er til det. Særligt til mit skakspil fandt jeg Judith Polgars webinar om e4 og siciliansk. Skal love for, at hun spiller/spillede angrebsskak. Man skulle jo tro, at hendes kongebønder er dopede, sådan som de farer afsted over stepperne.


Tilbage til Spejderhuset i Maribo: Svend Erik spiller Siciliansk, Najdorf varianten, som jeg har kigget en del på her på det sidste. Det kunne jo være jeg rendte ind i den i en anden turnering en gang… Min overordnede plan er jo for hvid at angribe sorts svage d-bonde, hvilket også blev temaet i vores parti. Det lykkedes endelig til sidst, men forinden skulle jeg lige regne lidt på følgende pudsige stilling efter mit 19. Dxd5 (se diagram)


Umiddelbart synes jeg min stilling ser meget stabil ud. Jeg truer hans tårn og kan stille og roligt snuppe hans svage d- bonde og evt. flere bønder. Men sort skal jo lige trække hver anden gang- desværre. Sort spiller her 19. -, Da5 - et MEGA modangrebstræk som siger : ”Snup du bare mit tårn i hjørnet, men jeg angriber din konge med min dronning og tårn og prøver at skakke dig herfra og til evigheden!” Jeg regner og regner og kommer frem til, at han kan give evigskak, hvis jeg snupper hans tårn i hjørnet. Jeg tager derfor ikke tårnet, men vælger det mere sikre 20. Kb2, efterfulgt af Td3 for back up. Bonden på d6 kan jeg jo altid nappe.


Dernæst lykkedes det at tvinge ham til dronning afbytning og så vinder jeg relativt let."


Tilføjelse 27/7 2017 fra Sigurd:

Så blev det tid til det udsatte parti mod Claus Hansen fra Maribo. Ham har jeg mødt 3 gange før - alle gangene i Maribo Klosterturnering (2012, 13 og 15), og den står 2-1 i hans favør. I dag skulle jeg have sort for første gang i denne turnering. Claus er endnu en af 2000+ spillerne.


Jeg spillede kongeindisk, og de første 17 træk blev spillet indenfor de tillagte 30 sekunder pr. træk uden den store betænkning fra nogen af siderne. I træk 18 gik jeg så i tænkeboks en lille ½ times tid, og derefter var vores tempo noget mere adstadigt. Faktisk indhentede Claus mig senere, men ingen af os var på noget tidspunkt i kritisk tilstand mht. tiden.


Med hjælp fra Fritz kunne jeg også konstatere, at ingen af os kom til at stå afgørende i løbet af partiet. Måske en fordel på 1,8, men når man kun er en almindelig dødelig mesterspiller, ser man ikke altid de små fordele, der kunne blive afgørende. Slutspillet var i hvert fald dødt remis hele vejen igennem, og det blev da også det endelige resultat.


2½ point efter 3 runder placerer mig alene i spidsen af turneringen, men den er jo ikke slut endnu...


Tilføjelse 10/8 2017 fra Jens:

"Til mit udsatte parti mod Gert Hansen havde jeg som sædvanlig kigget på vores tidligere partier og fundet en åbning som jeg ville forsøge mig med. Det udviklede sig som ønsket, og jeg fik en stilling, som jeg havde kigget en del på hjemmefra.

Men vi kender Gert som en aggressiv spiller, der ikke er bange for at søge sine chancer, og det gjorde han så ved at ofre sin springer på mine to centrumsbønder. Dermed kom jeg ud i en hvirvel af skakker og trusler fra Gerts anden springer og hans dronning.

Selvom Frits giver mig fordel gennem hele partiet lykkedes jeg ikke med at holde balancen. Jeg trak et enkelt træk forkert og tabte en løber.


Det er ikke nemt at få det hele med 😊 Hverken i forberedelsen eller i praktisk spil."

4. runde - 2. august 2017


Vi måtte igen i dag undvære Jens. Faktisk har vi kun set ham til første runde, men det er ikke hans skyld. Hans modstandere holder vist bare ferie på skift. Både Jeppe, Peder og undertegnede jagter 1. pladser, mens Lars har travlt med at indhente en lidt sløj start på turneringen og måske havne på en 2. plads.


Peder skulle møde Daniel Sandberg Jensen, en af de fremadstormende juniorer fra Maribo. Hans far spiller også i Maribo og er mesterspiller, så der er sikkert god træning derhjemme. Peder fortæller selv om sin kamp:

"Jeg mødte Daniel Sandberg, junior spiller. Som alle juniorer har jeg stor respekt for, hvad de kan finde på. Denne gang et symmetrisk spil, hvor Daniel med sort tog de tilsvarende træk, hurtig afbytning af løbere og en springer. Vi havde åbnet med d-bønderne, hvorefter jeg tog et sikringstræk (bonde til c3). Daniel rokerede først, derefter tårn f til e linien for at e-bonden kunne avancere med mulighed for angreb på kongefløjen. Jeg kunne måske forsvare tilstrækkeligt til, at det kunne holde, men mine tårne og dronning ville ikke kunne hjælpe på kongefløjen. Uden flere heldige træk og afbytninger (ville nok give dårlige bønder evt isolerede), foreslog jeg remis, som hurtigt blev accepteret".

Peder var ikke i hopla i dag, forklarede han selv bagefter, så han var selv godt tilfreds. Sidste runde bliver afgørende, for her kan Peder selv afgøre, om han skal have 1. pladsen, da der er topopgør.

Lars havde ikke de store problemer med at vinde sin kamp, og han er stadig med i kampen om at besætte 2. pladsen, men  faktisk kan der ske det ikke helt urealistiske, at 1. pladsen i gruppen deles mellem 4 spillere - heriblandt Lars, hvis Peders sidste parti bliver remis. Vi må vente og se.


Jeppe havde efter sin gode start på turneringen sat næsen op efter at forfølge heldet og satse på at vinde gruppen. Det satte Jens Mott fra Maribo så en stopper for efter et langvarigt parti. Men under alle omstændigheder vinder Jeppe rating, og hvis han får point næste gang ryger han over 1700.


I mestergruppen jagter jeg jo helt uhørt 1. pladsen som lavestratede i gruppen. Jeg skulle møde den næstlavestratede Erik O. Hansen fra Præstø. Ham har jeg mødt 3 gange før, men det var i henholdsvis 1991, 92 og 95, dengang Erik var juniorspiller, så at forberede sig ved at kigge på de 22-26 år gamle partier gav vist ikke så meget mening. Den måtte tages fra hoften. Det endte med at blive aftenens længstvarende parti, og først i slutspillet får jeg overtaget med 6 bønder på begge sider og en løber mod springer. Den langbenede løber endte med at afgøre partiet til min fordel. Med 3½/4 er jeg sikker på en top 3 placering. Meget afhænger af det endnu ikke afviklede parti mellem mine 2 forfølgere Claus Hansen og Henning Nilesen - begge fra Maribo. Med mindre jeg selvfølgelig "bare" afgør det selv og vinder over ratingfavoritten Henning i sidste runde. Men måske er en remis tilstrækkeligt, og hvis de resterende partier flasker sig fuldstændig til min fordel, kan jeg være L-F mester allerede inden sidste runde. Håbet er lysegrønt...


Tilføjelse 17/8 2017 fra Jens:

"Mine forestillinger om talentfulde juniorer gik i opfyldelse. Jeg var jo advaret fordi Knud Jakobsen vandt over Gert Hansen.

I partiet tog jeg en ubegrundet risiko i åbningen. Med hvid gik jeg forbi med min f-bonde, så den stod på f5. Det er ofte ikke godt, men jeg kunne ikke se hvori problemet bestod i den aktuelle stilling. Det kunne min modstander.

Jeg ville kunne undgå tab, hvis Knud i den efterfølgende trækserie havde givet en "familieskak" til mit tårn - det lignede i første omgang en gevinst for ham, men den fidus gennemskuede han naturligvis og "nøjedes" med at smadre min stilling fuldstændigt, efterladende mig med lutter dårlige træk.


Det har ikke været min turnering i år."

5. runde - 23. august 2017


Ved denne sidste runde var der stort set fuldt hus. Alle fra SLS var der i hvert fald. Der var også stadig masser at spille om. Både 1. pladser og 2. pladser var indenfor rækkevidde for alle vores spillere. Kun undertegnede kunne spille helt uden nerver, da L-F mesterskabet allerede var i hus - jeg var ganske enkelt 1½ point foran nærmeste konkurrent. Peder, Lars og Jeppe kunne selv afgøre, om de ville have præmie, mens Jens var afhængig af hjælp udefra.


Lad mig starte med mig selv. Set i bakspejlet er det ikke det bedste udgangspunkt allerede at have vundet en turnering inden sidste parti er spillet. Det er i hvert fald svært at sætte sig op, og da jeg satte mig til bordet overfor Henning Nielsen, måtte jeg erkende, at jeg overhovedet ikke havde forberedt mig så meget som 2 minutter - hmmm... Jeg var allerede tæt på de 2000 i rating og havde nået langt mere end jeg havde drømt om ved turneringsstart, mens Henning havde en klar ambition om at minimere ratingtabet. Måske var det den forskel i motivation, der egentlig gjorde udslaget.


Som I allerede kan fornemme, gik partiet ikke min vej. Det startede ellers fint, hvor jeg med sort spillede Najdorf varianten i Siciliansk (1. e4, c5 2. Sf3, d6 3. d4, cxd4 4. Sxd4, Sf6 5. Sc3, a6). Efter 15 helt fejlfrie træk nåede vi frem til stillingen i diagrammet, hvor jeg syntes, det hvide pres på kongefløjen så lidt massivt ud, så jeg turde ikke at rokere, hvilket jeg nok skulle have gjort. I stedet spillede jeg 16. -, g6?! for ligesom at sætte en prop i hvids bondefremstød - det første af 3 på hinanden følgende decideret dårlige træk. Derefter fulgte 17. Dd3, Ke7?! 18. Lh3, e5? 19. fxe5, dxe5 Her står jeg iflg. Stockfish til tab med ca 9.70, forudsat at man kan se fortsættelsen med 20. Sxb5 efterfulgt af Da3+. Det kunne Henning heldigvis ikke, men han kunne se det næstbedste træk 20. Df3 og efterfølgende kunne jeg også kun se det næstbedste træk 20. -, f5. Her skulle jeg have taget imod tårnet med 20. -, exd4 og ladet Henning spise tårnet på h8 efter skakken på f6. Resten af partiet var spil mod ét mål: 21. gxf6, Kf7 22. Txd8, Txd8 23. Sd5, Sxd5 24. exd5, Lc8 25. d6, Db7 26. Db3+, Kf8 27. Lxc8, Dxc8 28. De3, De6 29. Dh6+. Jeg vil spare jer for den ydmygende fortsættelse. Jeg opgav 5 træk senere.


Det var dog lidt svært at være ærgerlig for alvor, for vandrepokalen får lov at stå i Kettinge det næste års tid med mit navn indgraveret!


Peder havde en helt anderledes motivation i sit topopgør mod Per Rasmussen fra Maribo, der i denne turnering spillede væsentligt bedre end hans ret lave ratingtal ellers indikerede. Peder leverede varen og vandt basis 3 med 4/5. Peder har selv skrevet om kampen:

"Jeg mødte Per Rasmussen, som Lars uheldigvis tabte til. Per åbnede med d4 og som andet træk f3. Det har jeg godt nok aldrig set før. Det hindrede ham i at udvikle løber og springer på kongefløjen hurtigt og naturligt. I 9. træk kom dronning til a5 for at få afbyttet dronninger. Jeg slog, og han slog med springer, og derefter var der en skak med min løber på b4, så det gav en gratis springer. Resten af partiet var afbytninger for til sidst at sætte mat med springer og ny dronning".


Lars fik en delt 2. plads med 3½ point og et lille ratingtab.


Jens gjorde sin del i basis 2, men fik ikke hjælpen udefra, da Gert Hansen vandt. Ellers kunne Jens have fået en delt 2. plads. Gruppevinderen var den næstlavestratede Knud Jacobsen - junior fra Faxe - der fik en fuldstændig vanvittig ratinggevinst på 230 point. Det er vist ikke sidste gang, vi ser noget til den unge mand.


Jeppes parti mod Leif Roerholt var det sidste, der blev færdigt. Leif tilbød på et tidspunkt remis, men det ville Jeppe ikke være med til. Han ville mere. Senere var Jeppe nede med en bonde og tilbød remis, men fik kækt at vide, at nu var det for sent. Lidt senere udlignede Jeppe dog, da han fik 2 tynde for en tyk, og så blev de til sidst enige om remisen. Så er Jeppe over 1700 igen!


Maribos sommerinitiativ må betegnes som en ubetinget succes. En ren mestergruppe er det en del år siden vi har set på Sydhavsøerne. Turneringen var godt besøgt og godt ledet, og lokalerne er altså sublime. Stor tak til arrangørerne. Jeg er i hvert fald med igen næste år - jeg skal jo aflevere pokalen til endnu en gravering!!...

Personligt har det givet pote at holde formen ved lige sommeren over. Aldrig har jeg været højere i rating og følt mig i bedre form, og forhåbentlig vil mine klubkammerater komme til at mærke til det ved sæsonstart. Det kan jo dog også være, at landingen bliver hård, og jeg i stedet for at dele ud af erfaringen deler lidt ratingpoint ud.

Skrevet af:

Sigurd Marthendal

Turneringen er startet.

Mestergruppen på de 3 bagerste brætter.

Jens og Jeppe i henholdvis basis 2 og basis 1.

Peder og Lars i basis 3.

L-F mesteren 2017 får sin præmie af formand Søren

Peder får sin præmie af formand Søren

Selv Jens fik en præmie med hjem

(zoom ind på kuverten!)

Hvor & hvornår


Spilledag:

Tirsdag kl. 19.00

Torsdag: Hjemmekampe i holdturneringen


Sæson:

September til april (inkl.)


Spillested:

Kettinge Fritidscenter

Kettingevej 78

4892 Kettinge

Kontakt


Formand:

Jens Peter Petersen

Email: formand@slskak.dk

Mobil: 23395503


Kasserer:

Svend Aage hansen

Email: kasserer@slskak.dk

Tlf: 23379967Webmaster:

Sigurd Marthendal

Email: webmaster@slskak.dk

Mobil: 93957963


PR:

Henning Andersen

Email: pr@slskak.dk

Mobil: 61121097

Du er besøgende nr:

web hit counter