Eriks side

Eriks turneringsoplevelser

Skovbo Hurtigturnering


For at få lidt spil i fingrene tilmeldte jeg mig Skovbo hurtigturnering. Hovedmålsætning: at undgå at tabe på tid. Og det lykkedes!

Derudover var det så som så med succes'erne. I de 2 første runder mødte jeg gruppens senere 1'er og 2'er. Begge betydeligt over mit niveau, selvom styrketallene i den laveste Monrad-gruppe (før turneringen) sagde noget andet. De endte da også begge som ubesejrede.

3. og 4. runde gav pligtsejre, men det var fortsat bydende nødvendigt at vinde 5. parti, da min forventede score var noget over 3.

Det blev temmelig lige, indtil de små nuancer manifesterer sig imod slutningen. Da han har 17 sek. igen, har jeg 54. Jeg kan nu ikke længere forhindre, at han går i forvandling om en del træk, og ville normalt have opgivet her; men tiden kan fortsat hjælpe mig, og der er endnu visse bønder på brættet at gemme sig rundt om. Efter hvad jeg vurderer til yderligere nogle og 20 nervøse træk, får han endelig presset mig ind i et hjørne og kan matsætte med 3 sek. igen.

Selvfølgelig var det på ingen måde et tilfredsstillende sportsligt resultat, og hvis jeg gik op i rating, ville jeg vel have fortvivlet. Men jeg er alvorlig bekymret på sportens vegne. Der er noget grundlæggende galt med et pointsystem, hvor den suverænt højestratede i en 10-mandsturnering bliver nr. 5, og den absolut lavestratede bliver nr. 2. Det desavouerer tilliden til værdien af rating, når 900 er mere end 1200.

Selvfølgelig er det meningen, at turneringer skal rykke rundt på styrkeforhold, men jeg har aldrig oplevet det så absurd som her. Det interesserer selvfølgelig ingen, hvad der rører sig i bunden af systemet, men jeg er sikker på, det ville blive bemærket, hvis det var mere almindeligt at 2200-spillere vandt over 2500-spillere end omvendt.

Når det så er sagt, så var det en hyggelig turnering, hvor man helt naturligt får talt med en del imellem runderne. Og det højtbelagte fejlede heller ingenting, ligesom der var rigeligt med kaffe. Nu venter Frem Julecup: 28. dec. (7 runder/20 min./5 sek.) Uanset hvad, så er det god træning at spille ansigt til ansigt på tid.


2022

Skrevet af:

Erik Risom