Ringe i vandet

RINGE I VANDET

Billedet her forestiller en af mine gamle skoleskakspillere, Julie Wael. Hun var én af de mange stærke pigespillere fra Tingsted, dengang jeg slog mine skakfolder der. Hun nåede at vinde 3 pige-DM titler (så vidt jeg husker) og spillede 1. bræt på skoleskakholdet. Hun har optrådt på pigelandsholdet og var et lovende talent.


Hun er i dag blevet en del ældre og har gjort det, de fleste unge gør - taget en uddannelse i den store hovedstad. Der var undervejs lidt sporadisk kontakt til skakverdenen, mens læreruddannelsen kom i hus, men aldrig det helt store. Der er nu kommet kæreste til, og efter endt uddannelse havnede Julie i Kalundborg, hvor kæresten fik job, så det blev også her, at Julie fik sit første lærerjob i 2015.


Og nu bliver det interessant. Da jeg i efteråret 2015 tjekkede styrkelisterne for 1.-holdets modstandere, opdagede jeg Julies navn på Kalundborg Skakklubs styrkeliste! Efter kontakt til hende via Facebook, kunne det bekræftes, at jo - nu var hun ligesom færdig med uddannelse, så hun havde tid og lyst til skakken igen.


I sidste runde hvor vi var på langfart til Kalundborg, troppede Julie så op for at se noget af kampen, og selvfølgelig fik hendes gamle træner da en længere snak med hende. Hun er i dag en voksen og moden 25-årig kvinde med en masse lyst og energi til at gøre noget for skakken og give lidt af det tilbage, som hun selv har oplevet. Hun har fået sin nye arbejdsplads til at igangsætte skak som en del af undervisningen i matematik på flere af årgangene, hvor hun så selv underviser. Det er simpelthen 1 ugentlig matematiktime, der bruges til skak med udgangspunkt i de videnskabelige undersøgelser, der påpeger skakkens positive effekt på børns indlæring og evne til koncentration.


For mig var det lidt af en åbenbaring og samtidig en utrolig glæde, at min mangeårige indsats og kæmpe tidsforbrug i skoleskakkens tjeneste faktisk bærer frugt og spreder sig som ringe i vandet på steder og måder, som man ikke havde fantasi til at forestille sig dengang for 28 år siden, da jeg startede med at undervise i skoleskak.


Efter de mange års skakpause ligger Julie som nr. 38 på den danske kvinde-styrkeliste med et ratingtal på 1397. Der er vist behov for en opjustering, tror jeg de mener i Kalundborg Skakklub, hvor Julie startede sin debut i klubben med at vinde deres pokalturnering med 5½/7, hvor hun undervejs besejrede 2 af deres stærkeste spillere med 18-1900 i rating!


Sigurd.

Skrevet af:

Sigurd Marthendal

Kontakt


Formand:

Jens Peter Petersen

Email: formand@slskak.dk

Mobil: 23395503


Kasserer:

Svend Aage hansen

Email: kasserer@slskak.dk

Tlf: 23379967Webmaster:

Sigurd Marthendal

Email: webmaster@slskak.dk

Mobil: 93957963


PR:

Henning Andersen

Email: pr@slskak.dk

Mobil: 61121097

web hit counter

Du er besøgende nr:

Hvor & hvornår


Spilledag:

Tirsdag kl. 19.00

Torsdag: Hjemmekampe i holdturneringen


Sæson:

September til april (inkl.)


Spillested:

Kettinge Fritidscenter

Kettingevej 78

4892 Kettinge