2.-holdet

2.-HOLDET I B-RÆKKEN

1. runde

Nykøbing F. 1 - SLS 2: 2½-1½

Undertegnede havde en lille genetisk aktie i 2. holdets kamp mod Nykøbing. Så som selvudnævnt reporter for slskak.dk har jeg forfattet et lille referat. Det kan jo så supplere det officielle fra holdet (hvis det kommer - red.). Mit referat præges en del af, at det var Laurits, der var vores modstander på 4. brættet. Men det var objektivt også det mest interessante parti.

 

Vores 2. hold skulle således møde en modstander med lige dele erfarne kræfter og unge relativt uprøvede kræfter, idet Nykøbing meget sympatisk (frivilligt) valgte at stille med 2 unge juniorer (reserver) på de nederste brætter. De unge skal jo også i kamp – og på hjemmebane kan de komme tidligere hjem, når kampen er ovre uden at skulle vente på de gamle. Det viste sig dog, at det var én af de unge, der holdt ud længst tid, men mere derom senere.

 

Den første, der – ret hurtigt – var færdig, var Jon på 2. bræt. Han mødte Jakob, der spillede én af hans elskede fuskeråbninger. Jeg mener Jakob denne gang lagde op til Nordisk gambit (nogle kalder den dansk gambit), der starter 1. e4, e5. 2. d4, exd4. 3. c3. Jon slog i første omgang vist ikke bonden på c3 men spillede vist d5 for først at slå bonden i 5. træk. Det var så ikke måden at afvise gambitten på, for Jakob fik et meget effektfuldt angreb, som pløjede lige igennem Jons forsvar. Aftenen var således ikke gammel, da der allerede stod 1-0 til hjemmeholdet.

 

Den næste, der var færdig, var Frank på 3. brættet. Han angreb med alle bønder, og lod i det store hele officererne holde en friaften. Hans modstander, der var én af de unge, var vist lidt benovet over at få lov at spille holdkamp – og over Franks opmarch. Han valgte at gå meget ydmygt til sagen og forsøgte ikke meget andet end at lukke af for bønderne, så stillingen blev mere og mere fastlåst. Til sidst var de respektive indbrudsfelter så få, at de var lette at forsvare for begge parter, og derfor blev begge spillere enige om remis.

 

På førstebræt skulle Svend Aage op imod Gunnar. Det var på forhånd nok udråbt som aftenens mest ulige kamp, men sådan så det ikke umiddelbart ud til at være længe. Jeg må indrømme, at jeg havde mere travlt med at følge 4. brættet i modsat ende af lokalet. Men de gange, jeg kort kiggede op til 1. brættet, så det ud til, at Svend Aage var ganske godt med. Han havde fint terræn, og holdt vist Gunnar på behagelig afstand. Men det blev desværre en stakket frist, for pludselig var Svend Aage bagud med en officer og havde ikke så meget kompensation. Efter 3 partier stod det således 2½-½ til værterne.

 

På 4. brættet skulle Lars op imod Nykøbings anden junior. Det var Jeres referents søn, Laurits. Jeg må indrømme, at det nok er første gang, at sympatien i en holdkamp ikke lå hos min klubkammerat. 😊 Men det lod Lars sig ikke slå ud af.

 

Diagram 1

Det blev nok aftenens mest interessante og meget spændende parti! Lars kom hurtigt til at stå en lille smule klemt uden dog på nogen måder at have en kritisk stilling. Lad os sige, at hans modstander i det store hele forstod at udnytte sin fordel med hvid godt. Efter træk 17, hvor Lars lige har spillet Sf6-h7, opstår følgende stilling (se diagram 1).

 

Diagram 2

Tilbagetrækningen og den tidlige blottelse af kongestillingen med h6, var mere end hvad Laurits kunne tåle at se. Der kom 18. Lxh6, gxh6. 19. Dxh6., Lf6. 20. Sf4, Lg7. 21. Dh5. Lars har i første omgang neutraliseret det lidt ukorrekte offer. Men sorts stilling er presset, og der skal alligevel spilles korrekt for ikke at falde i.

 

Det lykkedes fint indtil 24. træk, hvor Lars lige har spillet Lb7xg2 (Se diagram 2). Den unge spiller viste – til farens store stolthed – angrebstalent. Der kom 25. Sh5, f6? f5 var måden at gendrive på. 26. Txe6. Dd7. 27 Tde1, Lf3?? Taber direkte. Alle aftenens ugler sad nu og ventede på, om Laurits fandt 28. Sxf6+! der vinder i alle varianter. Det gjorde han til Lars' held ikke, selvom han kort havde kigget på det, men den manglende rutine gjorde, at han stoppede med at regne, da han så Txf6.

 

Diagram 3

Der blev byttet lidt mere af, og efter træk 37 er følgende stilling fremkommet (se diagram 3). Lars har lige spille Te3. Der kom 37. h5, Txb3. 38. h6. Te3. 39. Tg7+, kf8. Igen sad alle ugler og ventede på trækket, der sandsynligvis vinder, eller som minimum udligner helt: Ta7. Flytter Lars springeren taber han. Forsvarer han optimalt bliver det et tårnslutspil med bonde nede. Heldigvis for Lars og holdet var den unge mand kørt træt og spillede 40. Kh3?? Herfra kørte Lars partiet i sikker stil hjem og reddede således holdet fra den helt store resultatmæssige nedtur.

 

Det blev således 2½-1½ til værterne fra Nykøbing.

 

- Michael

2. runde

SLS 2 - Næstved 2: 0-4

At møde Næstved 2 var en rigtig god gang træning. Ratingmæssigt var vi overmatchet (samlet forventet score for hele holdet på 0,26! - red.). Frank valgte at blive hurtigt færdig. Jon og Svend Aage spillede rigtig godt og længe, så Næstvedspillerne måtte arbejde for deres sejre. Jeg prøvede igen med CaroKann - 1.e4, c6 2. d4, d5 3. exd5, cxd5. Fik egentligt et godt og stabilt forsvar, ikke for presset. Midt i spillet taber jeg en bonde, men har stadig masser af spil. Til slut har jeg 2 bønder mod 3 bønder, men min konge er ikke placeret, så det kan holde.

 

Slutstillingen 0 - 4 siger ikke noget om, at vi slet ikke blev spillet ud af banen.

 

- Peder.

3. runde

SLS 2 - Maribo 4:

 

4. runde

SLS 2 - Maribo 3:

 

 

 

 

 

 

 

5. runde

Maribo 2 - SLS 2:

 

6. runde

Faxe 3 - SLS 2:

 

7. runde

SLS 2 - Møn 1:

 

LINKS

HOLDOPSTILLING

Holdet består af flg. spillere:

 

1. Svend Aage Hansen

2. Jon Kristmundsson

3. Frank Simonsen

4. Lars Møller

HOLDLEDER

Svend Aage Hansen

SPILLEDATOER OG STEDER

Mandag 29/10 2018 i Nykøbing F.

Torsdag 22/11 2018 på hjemmebane mod Næstved 2

Torsdag 13/12 2018 på hjemmebane mod Maribo 4

Torsdag 17/01 2019 på hjemmebane mod Maribo 3

Onsdag 30/01 2019 i Maribo mod Maribo 2

Mandag 25/02 2019 i Faxe mod Faxe 3

Mandag 11/03 2019 på Møn mod Møn 1

TOPSCORER

Lars Møller 1/1

ARKIV

Hvor & hvornår

 

Spilledag:

Tirsdag kl. 19.00

Torsdag: Hjemmekampe i holdturneringen

 

Sæson:

September til april (inkl.)

 

Spillested:

Kettinge Fritidscenter

Kettingevej 78

4892 Kettinge

Du er besøgende nr:

web hit counter