SLS Open

SLS Open 2019

Så er vi i gang med det, der fra denne sæson er sæsonens sidste interne EMT som følge af ombytningen med klubmesterskabet. 14 deltagere er ubetinget bundskraberen til dato. Det er præcis halvdelen af deltagertallet fra for 2 år siden. Vi har valgt at lave to 7-mands grupper, så alle får en oversidderrunde og ratingforskellene bliver minimeret.

 

Michael har af arbejdsmæssige årsager valgt ikke at deltage i år, da han forventer at være lidt hårdt spændt for i det der fritidshæmmende arbejds-noget. Og så er allestedsnærværende Henning Jakobsen fra Maribo "selvfølgelig" også med. Det er lidt meget øv, at der ikke kommer flere udefra.

 

I gruppe 1 bør man nok kigge efter en vinder mellem Jeppe, Henning A. og Sigurd. Jeppe spillede forrygende under klubmesterskabet, mens Sigurd ikke har gjort meget væsen af sig på det seneste. Jens og Morten vil helt sikkert også blande sig i topstriden. Peder får det nok svært, men vi har før set ham som favoritdræber, så indflydelse på resultaterne skal han nok få.

 

I gruppe 2 kunne der godt komme en udenbys vinder i Henning Jakobsen fra Maribo, men han skal lige forbi Jon og Svend Aage først, så også her er der flere bud på topplaceringer.

 

Det bliver spændende at se, hvem der spænder ben for hvem, og hvilke overraskelser vi kommer ud for i år. Vi må i hvert fald håbe, at alle får en god turnering.

Referat af 1. runde

Så oprandt dagen for første runde i SLS Open. Desværre er deltagerantallet faldet i forhold til tidligere, og i år er der så 14 deltagere. Henning Andersen havde afbud, og der blev afviklet fem partier.

 

Jeg selv var optaget af Morten, og derfor havde jeg ikke meget lejlighed til at følge de andre partier. Frank vandt over Franz, og Henning Jakobsen vandt over Lars. På et tidspunkt stod det lige med en løber og nogle bønder til hver, men som Lars sagde: ”Det er som det plejer” – og så var der pludselig en løber for lidt!

 

Henning Mogensen vandt over Peder, da Hennings tårn pludselig fik lejlighed til at husere i stillingen og Peder måtte vælge mellem at give dronningen for det eller give op. Han valgte fornuftigvis det sidste.

 

På nabobrættet havde Svend Aage en formidabel stilling med åbne tårnlinjer mod Jons konge. Alle var enige om (også Jon), at det i løbet af kort tid måtte være overstået. Men så overser Svend Aage, at hans ene tårn er truet, og nede med et tårn må han kæmpe videre. Truslerne er alligevel så stærke, at Jon har stort besvær med at dække en mattrussel på bonden på g7, hvor kongen står bagved, samtidigt med at brikkerne skal bruges til jagten på Svend Aages konge. Det lykkedes dog til sidst. Svend Aage var forståeligt nok ikke helt tilfreds…

 

Mit eget parti ved jeg lidt mere om 😊

 

Jeg spillede ”min” sicilianske variant med f4, og havde de deraf følgende sædvanlige problemer med de sorte løberdiagonaler. Morten trykkede på dronningefløjen, og da jeg har spillet f4 og senere h3 pga. det ømme felt g4, valgte jeg at spille Ke2 i 13.træk, i stedet for at rokere. Det synes jeg var god værkstedshumor mod Morten.

 

Fritz er sjovt nok ikke uenig og godkender mit spil, indtil vi har nået denne stilling, hvor jeg netop har spillet e6 (og det er faktisk først nu, at Mortens sortfeltede løber får luft efter at have hængt over mit hoved som en latent trussel i hele partiet)

 

I den øverste diagramstilling skal Morten spille 28. -, Lxe6, hvorefter hvids bedste træk er 29. Sxc5. Det gør Morten imidlertid heldigvis ikke, og efter det spillede fxe4, exd7 bør sort fortsætte med at slå den næste springer, hvad giver lige spil.

 

Partiet fortsatte fra diagramstillingen: 28.-,fxe4 29.exd7, Sf6 30.Sg5, Sxd7 31.Dxe4, De8?? 32.De6+, Kh8 33 Sf7+, og Morten gav op.

 

Slutstillingen er da også meget sjov 😊 Eller er det bare mig der har en sær humor? (Kg8, Sxd6?+)

 

- Jens P.

 

Fra det udsatte parti mellem Jeppe og Henning A. har vi modtaget flg. fra Jeppe:

 

Henning A. var i det gavmilde hjørne og regnede forkert i sin iver efter at angribe og rokere langt. Hans mange centrale officerer stod lige pludselig oven i hinanden bag de to centrale bønder. Og med hans dronning ude efter allerede 7. træk var der virkelig trængsel på midtbanen. Det betød pladsmangel, og jeg kunne med et lille frækt f-bonde fremstød klemme en officer inde og dermed vinde den for en sølle bonde. Resten var teknik , selvom Henning kæmpede indædt og fandt på små tricks på trods af materialeunderskud.

Heldigt for mig, at han først vågnede da det var for sent......

 

- Jeppe

Referat af 2. runde

Henning A. lå syg med influenza i Sverige, så der blev afviklet 5 partier. Jon dukkede også lige op for at hilse på... Det er en god idé at checke op på, hvornår det er, man sidder over. Det skal alle på et tidspunkt!

 

I "resterne" af gruppe 1 skete der ingen overraskelser. Jens vandt komfortabelt over Peder - der var en let officer til forskel.

 

Undertegnede vandt med noget større besvær over Henning M. I diagramstillingen tilbød HM remis med sort efter 40. -, Kf6=. Det afviste jeg rent instinktivt med det samme. At jeg så ikke udfører det stærkeste træk i stillingen - h5, men vælger en omvej med 41. Th2, er så en anden snak. I stillingen er Monsteret enig med mig med en gevinstchance på ca. 4,5.

Hvad var det så mit instinkt sagde mig? Det var flg:

1. Min h-bonde binder Hennings konge og tårn på kongefløjen. Kan jeg få det hele byttet af og give min h-bonde, får jeg adgang til Hennings f-bonde og kommer først om bag hans bønder med kongen.

2. Henning kan faktisk kun rykke med sit tårn (hvis vi udelukker de direkte tabsgivende træk...), hvilket gør, at jeg kan fremprovokere træktvang ad flere omgange og skubbe h-bonden længere og længere frem.

3. Jeg kan meget hurtigt få angreb i gang på Hennings 2 svage bønder på a og c, og Henning kan ikke være begge steder på én gang.

 

Det er jo nok et eller andet sted det, der kaldes erfaring eller rutine, og jeg synes selv, det er en tilfredsstillelse at komme så langt i et parti, at man får brug for erfaringen på slutspilsområdet. Det er jo ikke altid, man når så langt...

 

I gruppe 2 vand Frank ikke overraskende over sin far, og at Henning J. vandt over Franz skabte heller ingen hævede øjenbryn. Derimod var det et spændende opgør mellem Svend Aage og Lars, der - afhængigt af dagsformen - jo begge er garanter for godt spil og store bøffer... Da jeg forlod arenaen for at passe min sengetid, var Lars foran med en let officer, men så ud til at måtte afgive den igen inden længe. Resultatet talte da også sit klare sprog, da Svend Aage fik hele pinden. Andre har nok et bedre referat af dette parti...

 

- Sigurd

Referat af 3. runde

 

 

Referat af 4. runde

Referat af 5. runde

 

Referat af afbudsrunde

 

Referat af 6. runde

 

Referat af 7. runde

 

FRA TURNERINGSLEDERNE

 

LINKS

SPILLEDATOER

Tirsdag 5/2 kl. 19.00

Tirsdag 19/2 kl. 19.00

Tirsdag 5/3 kl. 19.00

Tirsdag 19/3 kl. 19.00

Tirsdag 26/3 kl. 19.00

Tirsdag 9/4 kl. 19.00

Tirsdag 23/4 kl. 19.00

TURNERINGSLEDERE

Peder Skotte (hoveddommer)

Sigurd Marthendal

PRÆMIER

Alt indskud minus EMT-afgift går til præmier, altså sammenlagt 980 kr. Præmierne bliver naturalier af en art. Hvilke vil åbenbare sig ved sidste runde.

 

Der vil være præmier til flg:

Gruppe 1:

Nr. 1-2

Gruppe 2:

Nr. 1-2

 

Præmierne vi i tilfælde af pointligestilling blive fordelt efter flg. principper i nævnte rækkefølge:

  • Korrektionsberegning
  • Indbyrdes parti
  • Flest gevinster med sort

AFBUD

Afbud skal meddeles både turneringsleder Peder Skotte 24 41 19 84 og modstanderen. Det er afbudsgivers ansvar at aftale ny spilledag med modstanderen.

 

Mulige datoer for afbudsrunder:

 

Tirsdag 26/2 2019 kl. 19.00

Tirsdag 12/3 2019 kl. 19.00

Tirsdag 2/4 2019 kl. 19.00

Tirsdag 16/4 2019 kl. 19.00

 

Privat aftale - klublokalet kan sikkert lånes på andre dage.

 

Afbud 1. runde

Henning A. - spiller mod Jeppe tirsdag d. 12/2 kl. 19.

 

Afbud 2. runde

Henning A. - spiller mod Morten ??

 

Afbud 3. runde

 

Afbud 4. runde

 

Afbud 5. runde

 

Afbud 6. runde

 

Afbud 7. runde

 

 

ARKIV

Hvor & hvornår

 

Spilledag:

Tirsdag kl. 19.00

Torsdag: Hjemmekampe i holdturneringen

 

Sæson:

September til april (inkl.)

 

Spillested:

Kettinge Fritidscenter

Kettingevej 78

4892 Kettinge

Du er besøgende nr:

web hit counter