Klubmesterskab

Klubmesterskab 2019/20

Velkommen til klubmesterskabet 2019/20.


I år er der sket en teknisk tidsforskydning i afholdelsen af årets klubmesterskab, som i redaktørens hoved skaber lidt forvirring. I tidligere tider (for 2 år siden og længere tilbage) var det sæsonens sidste turnering. Sidste år byttede vi rundt, så det blev sæsonens midterste turnering, og i år har vi skåret turneringen ned til 6 runder, da antallet af deltagere aldrig har retfærdiggjort 7 runder, når vi spiller schweizer. Det betyder, at turneringen for første gang slutter før nytår, og dermed ville vi egentlig få 2 klubmestre i 2019...


Det kunne måske gå hen og blive noget rod, så redaktøren har egenhændigt omdøbt klubmesterskaberne, så de følger sæsonen. Michael er altså ikke klubmester 2019 længere, men klubmester 2018/19. Vinder af det aktuelle klubmesterskab vil så kunne kalde sig klubmester 2019/20.


Her på sitet er det jo meget nemt at rette, men hvad der kommer til at stå på pokalen, må vi jo kigge på...


I årets klubmesterskab er vi hele 18 deltagere, hvoraf de 16 er vores egne. Det er samtlige spillere bortset fra Jeppe, der trods alt har lidt for langt til klubaftenerne fra Odense... En storklub som Køge havde f.eks. kun 19 deltagere til deres klubmesterskab, så vi kan godt være stolte af vores høje deltagerprocent.


Men velkommen til alle deltagerne - også de 2 gæster fra Maribo - og med håbet om en god turnering for alle må vi hellere gå over til skakken.

Referat af 1. runde

Første runde i en Schweizer-turnering er jo top mod bund og derfor giver det mange favoritsejre, således også i denne turnering. Den eneste overraskelse var Henning Jakobsen, som opnåede remis mod Henning Andersen. Vi, der kender til Henning Jakobsens spil, ved dog, at det altid er en mulighed at komme galt afsted mod ham.


Om mit eget parti er der ikke meget at berette. Jeg opbyggede et mildt pres på dronningefløjen, og det udløste en bondegevinst på baggrund af et – vistnok – unødvendigt springertræk fra Peders side. Men jeg tager det hele med. 😊


Kim Nielsen fik en interessant stilling mod Svend Aage. Kims løber stod og dækkede alle de felter, som Svend Aages springer skulle bruge for at komme fri fra kanten af brættet. ”En springer på randen er altid på spanden”. Det betød at Svend Aage kom i træktvang efter fastlæggelse af bønderne, og i en materielt lige stilling måtte han vige med kongen, så Kim kunne føre en bonde i mål. Dertil nåede man dog ikke; Svend Aage kunne også godt se skriften på væggen og opgav.


”Last man standing” var Jan Andersen, som trods en længere skakpause var i stand til at holde Michael seriøst beskæftiget. Jan måtte dog til sidst indrømme, at forsvaret mod Michaels merbonde ikke kunne holde. Jan var selv meget godt tilfreds med at kunne yde kvalificeret modstand som klart underratet.


- Jens P.


Fra det udsatte parti mellem Franz og Finn har vi fået flg. fra Finn:

"Jeg var ret heldig med at vinde den udsatte kamp mod Franz Mortensen. Franz overså en springer, der stod i slag".

Referat af 2. runde

Der blev spillet 2 partier fra 2. runde på forskud. Dem har Jens skrevet lidt om:


Jeg spillede igen-igen Wienerparti 1. e4, e5 2. Sc3, Sf6 3. f4!? Henning lod klogelig bonden stå og spillede 3. -, d6. Jeg fik et fint, aktivt spil, ifølge Fritz i perioder op til +2,0, men et par svage træk tillod Henning at udligne, og jeg var ved at tage mig sammen til at tilbyde remis. Men så skete dette: ( se diagram )

Sort trækker, og taber omgående.

”Opgavens” løsning: 32. -, Tf6 ????? Hvid slår Springeren med dronningen, og der er mat i næste træk med Te8.


Ved siden af sad Jan A. og Franz. På papiret en nem, lille sag for Jan, men Franz spillede godt. Hans sædvanlige aggressive stil med bondefremstød gav Jan en del besvær, men stille og roligt viste spillestyrken sig alligevel, og Franz måtte opgive efter 60 træk. This goes to show, that You never can tell… Der skal arbejdes for sagen, og stor cadeau til Franz for et fint spil mod overmagten.


- Jens P.

Referat af 3. runde


Referat af 4. runde


Referat af 5. runde


Referat af 6. runde


LINKS

SPILLEDATOER

Tirsdag 8/10 2018 kl. 19.00

Tirsdag 22/10 2018 kl. 19.00

Tirsdag 05/11 2018 kl. 19.00

Tirsdag 12/11 2018 kl. 19.00

Tirsdag 26/11 2018 kl. 19.00

Tirsdag 10/12 2018 kl. 19.00

AFBUD

Afbud skal meddeles både turneringsleder

Peder Skotte 24 41 19 84

og modstanderen senest kl. 17 på spilledagen. Afbud efter dette tidspunkt regnes som udeblivelse, altså som et ratet tabsparti. Det er afbudsgivers ansvar at aftale ny spilledag med modstanderen.


Afbud 1. runde

Finn Kristiansen - spiller mod Franz onsdag d. 16/10 i Maribo


Afbud 2. runde

Henning Mogensen - spiller mod Jens tirsdag d. 15/10

Franz - spiller mod Jan tirsdag d. 15/10


Afbud 3. runde


Afbud 4. runde


Afbud 5. runde


Afbud 6. runde


Afbud 7. runde


TURNERINGSLEDERE

Sigurd Marthendal

Peder Skotte

ARKIV

Hvor & hvornår


Spilledag:

Tirsdag kl. 19.00

Torsdag: Hjemmekampe i holdturneringen


Sæson:

September til april (inkl.)


Spillested:

Kettinge Fritidscenter

Kettingevej 78

4892 Kettinge

Kontakt


Formand:

Jens Peter Petersen

Email: formand@slskak.dk

Mobil: 23395503


Kasserer:

Svend Aage hansen

Email: kasserer@slskak.dk

Tlf: 23379967Webmaster:

Sigurd Marthendal

Email: webmaster@slskak.dk

Mobil: 93957963


PR:

Henning Andersen

Email: pr@slskak.dk

Mobil: 61121097

Du er besøgende nr:

web hit counter