Dagligdag i klubben

Hvad går vi så og laver?

Vi får også tid til at indlægge hurtigskak- og lynskakturneringer, som det nu passer ind i årets gang. Her spilles flere partier pr. aften. Fra 2018 spiller vi et officielt klubmesterskab i både lynskak og hurtigskak.

 

Vi tilrettelægger vores turneringer, så alle får en fair modstand. Skakspillere har et såkaldt "ratingtal", som svarer til f. eks. "handicap" i golf. Ratingtallet svinger fra 800 for nybegyndere til den norske verdensmester Magnus Carlsen, der pt. er verdens højest ratede skakspiller med 2837 i november 2017.

 

Turneringer sammensættes enten i forholdsvis jævnbyrdige ratinggrupper, eller i større grupper, hvor udvælgelsen af den aktuelle modstander tager hensyn til tidligere succes hhv. fiasko.

 

Sæsonen afsluttes den sidste tirsdag i april med generalforsamlingen, der bestemt ikke plejer at være kedelig. Bagefter spilles en lynturnering.

 

Endelig bliver der også arrangeret udenbys turneringer i andre klubber, hvor flere af os ofte deltager, så for de aktive er der mulighed for skak flere gange om ugen.

Først og fremmest så hygger vi os.

 

Vi har ry for i Sydøstlolland Skakklub at være rimelig uhøjtidelige, og der bliver ofte grinet en del. Spilleaftenerne er præget af et godt kammeratskab, og vi er kede af at ødelægge manges fordomme om, at skak er for gamle kedelige mænd, der spiller i fuldstændig stilhed uden at veksle ét ord (medmindre man mener at alle over 30 er ældgamle).

 

Faktisk fik vi i 2015 2. HK's initiativpris med bl.a. flg. begrundelse: "Sydøstlolland Skakklub er en klub med et godt kammeratskab og en god atmosfære".

 

Vi starter altid op den første tirsdag i september, hvor vi har spillermøde. Her aftales årets gang, og medlemmerne har almidelig demokratisk indflydelse på en del af det program, bestyrelsen fremlægger som forslag.

 

Som regel starter vi op med en opvarmningsturnering over et par tirsdage. De sidste par år har den heddet "Banke Rust". I oktober starter vores klubmesterskab over 7 tirsdage. Efter nytår starter vores efterhånden traditionsrige SLS Open op og kører ligeledes over 7 tirsdage. Disse turneringer afvikles med et enkelt parti pr. aften.

 

Ind imellem er der med let hånd strøet nogle holdkampe hen over sæsonen - som regel 7 ialt - hvor vores forskellige hold kører rundt i hele landsdelen og møder hold fra andre klubber, ligesom vi også får besøg af dem.

 

Sæsonplan 2018/19

Hvor & hvornår

 

Spilledag:

Tirsdag kl. 19.00

Torsdag: Hjemmekampe i holdturneringen

 

Sæson:

September til april (inkl.)

 

Spillested:

Kettinge Fritidscenter

Kettingevej 78

4892 Kettinge

Du er besøgende nr:

web hit counter