Diverse

DIVERSE

Siden med alt det, der ikke passer ind andre steder

Juleafslutning 2018

I 2018 blev juleafslutningen genindført efter nogle års pause. Og det var med hele svineriet. Jens havde på utallige opfordringer sørget for gløgg og æbleskiver, og det fik hele 14 mand til at møde op. Heriblandt Michaels søn Laurits, som jo efterhånden er et rimelig kendt ansigt i klubben, samt Sonny - ny mand, som Frank havde hevet med i klubben.

 

Reglerne for aftenens skak-spas kan ses på indbydelsen til højre. Det vakte rimelig meget morskab og høje grin undervejs, når de stærkere spillere f.eks. skulle forsøge at holde stand mod 3 dronninger eller spille med 4 springere og ingen tårne. Der blev ikke afviklet nogen jævnbyrdige partier, så det var hele tiden op ad bakke at være højestratet.

 

Det hele drejede sig om at have det sjovt, så der blev ikke kåret nogen vindere, men nævnes kan det da, at det på trods af ovenstående udfordringer lykkedes for både Morten og Sigurd at vinde alle deres 5 partier - nogle af dem dog efter princippet "saved by the bell"...

 

Frank havde en god aften, da han vandt over både Michael, Jens og Henning M.

 

Nedenfor nogle stemningsbilleder, hvor det er værd at kigge nærmere på stillingerne!! (Klik på billederne, hvis det er svært at se).

OM DATABASER

Af Michael Nielsen

Som supplement til åbningsvideoerne (på siderne "lær at spille skak" - red.) – hvis ikke man gider investere i det bekostelige Chessbase – kan anbefales http://www.365chess.com/. Fin åbningsdatabase med mulighed for at finde masser af inspiration og varianter - HELT gratis. Kræver vist at man registrerer sig for at få det fulde udbytte, men det er som sagt gratis, og jeg har ikke oplevet at blive spammet på min e-mail.

 

Et andet gratis klasseprodukt er skakmotoren Stockfish 6. Den seneste version kan hentes her: https://stockfishchess.org/download/. Programmet ligger på niveau med de bedste kommercielle programmer og er meget bedre end Fritz! Her på den ”uofficielle” ratingliste for skakcomputere ligger den eks. #2: http://www.computerchess.org.uk/ccrl/4040/

 

Man skal bemærke, at det kun er skakmotoren man får, så programmet skal bruge en grafisk brugerflade (GUI) som det skal installeres på/i. Det lyder kompliceret, men er ganske let!!

Man kan – som jeg – installere Arena som er et udmærket gratis program: http://www.playwitharena.com/. Herefter installerer man Stockfish-motoren og har herefter en skak-partner/analyseværktøj i topklasse – helt gratis.

 

Når motoren er installeret, vil jeg tro der er potentiale i at tune den (ændre på opsætningsparametrene). Jeg har ikke arbejdet så meget med det, da det kræver lidt research at finde ud af hvad de forskellige parametre betyder og ikke mindst hvad de skal indstilles på.

 

Som lille sjov sidebemærkning fra den virkelige verden, fandt Stockfish på ganske få sekunder mat i 24(!), da jeg sad og efteranalyserede mit parti mod Jens Peter. Efter yderligere nogle sekunder havde den optimeret varianten, så der var mat i 11. Og det fortæller måske hvorfor programmet er så stærkt, at det ret hurtigt får analyseret 25-30 halvtræk, hvor eks. Fritz kan stå i hele og halve timer på min gamle PC for at nå 18 halvtræk dybde (Fritz vil ALDRIG(!!!) nå 25-30 halvtræk hos mig). Jeg tror, Stockfish ret hurtigt ”smider” de dårlige varianter væk og analyserer kun på de gode. Senere kigger den så måske på de mindre oplagte muligheder, hvor Fritz minutiøst bruger tid på at analysere på mere eller mindre alt.

 

Skulle man have behov for lidt assistance til at få motoren installeret vil jeg godt hjælpe i det omfang evnerne rækker!

Hvor & hvornår

 

Spilledag:

Tirsdag kl. 19.00

Torsdag: Hjemmekampe i holdturneringen

 

Sæson:

September til april (inkl.)

 

Spillested:

Kettinge Fritidscenter

Kettingevej 78

4892 Kettinge

Du er besøgende nr:

web hit counter