L-F Mesterskabet 2019

LOLLAND-FALSTER MESTERSKABET 2019

For 3. år i træk står Maribo Skakklub som arrangør af årets sommerturnering, der har fået status af det åbne Lolland-Falster Mesterskab. Ved dette års L-F Mesterskab deltager 24 spillere fra 5 klubber, nemlig Maribo, Nykøbing F., Præstø, Faxe og så lige Jens og undertegnede fra SLS. Vi repræsenterer klubben i henholdsvis gruppe 2 og gruppe 1. Jens er ratingmæssigt seedet som nr. 3 og jeg selv som nr. 4.


I Jens' gruppe er han selv ikke uden chancer for en god placering. Han skal sandsynligvis slås med de 2 spillere fra Faxe, Bent Petersen og juniorspilleren Knud Jacobsen, forudsat at han vinder over sin evige rival Gert Hansen fra Maribo. I gruppe 1 deltager de sidste 2 års L-F mestre - undertegnede (2017) og Lars Christensen fra Faxe (2018). Desuden Henning Nielsen, som overraskende nok ikke har vundet denne turnering endnu. Men også Jens Mott plejer at være godt spillende.


Nedenfor kommer referaterne i en lidt alternativ rækkefølge, hvilket skyldes udsatte partier og deraf følgende rod i rækkefølgen. Redaktøren håber, det giver mening alligevel.


- Sigurd

2. runde - 19. juni 2019

Så var jeg kommet til min reelt første runde, og jeg startede så lige med den højest ratede - Henning Nielsen fra Maribo. Så er vi ligesom i gang. Men faktisk er det ham, der har revanche til gode, og det er ikke tit, jeg kan sige det. Vores sidste møde var i holdkampen i mesterrækken, hvor jeg vandt. Det forestående parti var vores 12. møde, og jeg har kun vundet 2 gange i alt, så det var vist ikke mig, man skulle satse på hos bookmakerne.


Jeg havde sort, og det blev som forventet en sicilianer. Den får jeg ikke spillet helt efter bogen, og i træk 26 forsvinder der en bonde. Herefter benytter Henning muligheden for at bytte en del af, når lejlighed byder sig. Jeg står dårligere og dårligere, og i diagramstillingen er jeg kommet bagud med 2 bønder og står klart til tab, men jeg vejrer morgenluft, hvis Henning fremturer med sin plan om at spille Sf7. Derfor 59. -, a3. Og Henning fremturer med 60. Sf7 ? Nu har jeg en sandsynlig remis i hånden, som jeg er ret stolt over at have set - specielt når Stockfish også klapper i sine små processorer af begejstring.


Jeg spiller "selvfølgelig" 60. -, Txh7 ! 61. Txh7, a2 62. Th1, Sc3+ 63. Kd3, Sb1 64. Kc2, a1D 65. Txb1. Nu begynder jeg til gengæld at blive lidt irriteret på Hr. Stockfish, for nu fortæller han mig, at jeg nok står i overkanten, hvis jeg spiller Dd4, så det gør jeg selvfølgelig ikke... I stedet skakker jeg Henning rundt, og kan sagtens fremtvinge en remis ved evigskak, men morgenluften er åbenbart steget mig til hovedet, så nu vil jeg vinde.


For at gøre en lang historie kort, ender jeg med at opgive efter 110 udmarvende træk! Henning fik sine tilbageværende brikker til at spille formidabelt sammen, og et sådant rænkespil kunne mine majestæter ikke hamle op med...


- Sigurd


Jens fortæller om sit "arvefjendeopgør" mod Gert Hansen:

"Som sædvanlig fik jeg lavet noget skrækkeligt rod mod Gert Hansen. I åbningen valgte jeg en afbytning, som gav en minusbonde. Meget symptomatisk havde jeg decideret regnet forkert, og opdagede det først nogle træk senere, da jeg gjorde status ☹

Jeg vaklede mellem at opgive eller vente ud fra mottoet ”noget vil vise sig”. Gert spiller hurtigt og intuitivt - og det er han god til. Men i stillingen til højre vælger han det lidt for friske Tc4 ??

Den slår jeg naturligvis med bonden, og derefter opgav Gert rimeligt nok.

Jeg har lavet en del ”bukke” mod Gert Hansen, og nu var det så hans tur. Men helt tilfredsstillende er det ikke. Jeg vil naturligvis hellere vinde et parti, hvor jeg bare spiller godt."


1. runde - 26. juni 2019

Både Jens og jeg havde afbud til den oprindelige 1. runde. Da min arbejdsplads var udnævnt til valgsted, var jeg udkommanderet som praktisk gris til folketingsvalget d. 5/6, hvor spillerunde 1 ellers var planlagt. Jens har sendt denne begrundelse for sit afbud:

"Vi har altid haft en tradition med at samles og drikke øl og råbe ad fjernsynet, når der er valgaften. Ny regering, halvering af Folkepartiet og næsten-udslettelse af Liberal Alliance, jo det var en god aften" 😊


Jens havde afviklet sit udsatte parti først - hvornår ved jeg ikke, men han har sendt dette referat:

"I  første rundes parti mod Finn Kristiansen stod vi længe lige, men efter jeg fik byttet af på g3, så han åbnede f-linjen med det dertil passende hul til kongen på g1, valgte Finn det uheldige Dc4. Dermed fik jeg muligheden for at spille Db6 i diagrammet til højre, hvorefter Finn ikke kan sikre mod et springertræk, der enten giver skak eller truer dronningen. Derfra var det egentlig slut, selv om Finn sprællede en del, kunne han ikke afværge sin skæbne."


Men på ovenstående dato var det tid til undertegnedes udsatte parti mod Claus Schmidt fra Maribo. Vi var sat til at spille i klubbens lille sidelokale, hvor jeg egentlig nyder temmelig meget at spille. Her er nemlig altid en god udsigt til en masse spændende aktivitet på naboengen. Nogle gange er det får, andre gange køer, men denne gang var det en stor flok gæs, der havde slået sig ned. Det var nu ikke fordi, jeg fik set så meget af naturen, for Claus kom hurtigt rigtig skidt fra start og mistede en kvalitet. Lidt senere smed han endnu en kvalitet væk, og så gad han ikke mere. Her havde vi kun spillet knap 1½ time, så det var lidt af et antiklimaks i forhold til maratonpartiet sidste søndag.

Så en kort dag på kontoret og 1 point på kontoen.


- Sigurd

3. runde - 3. juli 2019

Så var der L-F Mester-møde. Undertegnede vandt turneringen i 2017 og Lars Christensen fra Faxe vandt sidste år. Det er mig, der har den dårligste indbyrdes statistik. Faktisk har jeg kun vundet én gang, og det var netop ved L-F i 2017. Jeg har stået til gevinst et utal af gange mod Lars - eller utal og utal... det var i dagens opgør 5. gang, vi mødtes, men det føles som et utal af gange. Og når jeg så går i dybden med mine 5 partier, er det faktisk kun en enkelt holdkamp i 2016, som jeg virkelig, som i VIRKELIG, burde have vundet - også helt henne i slutspillet. Det har været symptomatisk i vores indbyrdes partier, at jeg i stort set samtlige er kommet klart bedst fra start, men desværre ikke har formået at udnytte fordelen, så Lars har fået møvet sig tilbage i kampene, sandsynligvis qua en bedre positionel forståelse end mig, er jeg nødt til at erkende. Derfor fornemmelsen af, at jeg burde have haft en bedre statistik, men det er jo som bekendt pointene på tavlen, der tæller.


Dagens opgør var ingen undtagelse fra den kedelige, uretfærdige og helt igennem frustrerende praksis. Jeg fik en tempogevinst allerede efter 10. træk (se diagram). Lars havde lige inden spillet 9. -, Da5, der blev besvaret med 10. Sd4-b3, hvilket tvinger dronningen tilbage til d8. og iflg. Stockfish står jeg med en fordel og mulig gevinstchance på 1,6. Det er jeg godt selv klar over i situationen, men jeg kan ved Gud ikke finde fortsættelsen! Løsningen er såmænd angreb på kongefløjen med enten g4 eller Lh6. Fortsættelsen var i stedet: 11. Sb5, a6 12. S5d4 ? Hvad skulle jeg da have spillet? 12. Df2!


For at gøre en lang historie kort, var det derfra én lang rutchetur nedad, og jeg blev stille og roligt kørt ud af brættet. Der er helt klar rum for forbedring ift. at finde PLANEN!!!


- Sigurd


Jens har afviklet sit udsatte parti fra 3. runde og fortæller om det her:

I 3. runde af LF mesterskabet / Maribo sommer EMT spillede jeg det udsatte parti mod Bent Petersen fra Faxe. Bent er gruppens ratingfavorit, og jeg skulle præstere, hvis jeg ville gøre mig håb om at vinde.


Lidt såret oven på tysklandsturen, hvor jeg godt nok fik 4 / 7, men mod svag modstand, var jeg velmotiveret.

Vi spillede Siciliansk, og jeg valgte den sædvanlige Grand Prix variant med et tidligt f4. Det lykkedes at gennemføre partiet faktisk uden fejl. Måske også uden den store kreativitet / aggression, men på vores niveau handler det jo også om modstanderens fejl 😊


Partiet i sin helhed kan ses her.


I Tyskland tabte jeg 14,5 ratingpoint, og meget morsomt, så er resultatet af de tre vundne partier, at jeg overstiger min forventede score med 0,45 eller - 14,5 ratingpoint 😊

 

Så status er 3 af 3 og gode chancer for at vinde gruppen, samt udbedring af ”den tyske skade”.

4. runde - 7. august 2019

5. runde - 21. august 2019

Skrevet af:

Sigurd Marthendal

og

Jens Petersen

Hvor & hvornår


Spilledag:

Tirsdag kl. 19.00

Torsdag: Hjemmekampe i holdturneringen


Sæson:

September til april (inkl.)


Spillested:

Kettinge Fritidscenter

Kettingevej 78

4892 Kettinge

Kontakt


Formand:

Jens Peter Petersen

Email: formand@slskak.dk

Mobil: 23395503


Kasserer:

Svend Aage hansen

Email: kasserer@slskak.dk

Tlf: 23379967Webmaster:

Sigurd Marthendal

Email: webmaster@slskak.dk

Mobil: 93957963


PR:

Henning Andersen

Email: pr@slskak.dk

Mobil: 25182208

Du er besøgende nr:

web hit counter